ToPo venyi päätösjaksolla karkuun

//

Jyväskylä Basketball Academy kärsi harmittavalla tavalla tappion perjantai-illan kiihkeässä vieraskamppailussa Torpan Poikia vastaan. Kolmannella jaksolla 7 pisteen JBA-johdossa käynyt ottelu kääntyi ToPon vakuuttavan viimeisen vartin ansiosta helsinkiläisten 76-66 (34-33) –kotivoittoon.

JBA tuli perjantain kamppailuun hienolla ilmeellä ja kaiversi itselleen ottelun alkuminuuttien aikana viiden pisteen johtoaseman ennen kuin ToPo sai koneensa kunnolla edes käyntiin. Tasaisissa merkeissä läpi avauspuolikkaan kulkenut ottelu siirtyi puoliajan isolle tauolle kuitenkin kotijoukkueen pisteen johtoasemassa.

ToPo aloitti toisen puoliajan nopealla 4-0 –pyrähdyksellä, johon JBA vastasi kuitenkin komeasti. Valtteri Leppäsen ja Miikka Marttisen johdolla JBA nousi jakson puolivälin tienoilla jo seitsemän pisteen johtoasemaan, eikä ToPolla tuntunut olevan vastausta vierailijoiden hyökkäyskoneiston pysäyttämiseksi.

Seuranneelta aikalisältä parketille asteli kuitenkin täysin erinäköinen ToPo.

Emil Osmanu Djeenin johdolla isännät tulivat ensin tasoihin ja noin minuutti ennen kolmannen neljänneksen päättymistä jo kolmen pisteen johtoon. Päätösjaksolla ToPon hurjalla intensiteetillä iholle tullut puolustus ja erityisesti Djeenin järkyttävän kovat yksilösuoritukset venyttivät kotijohdon suurimmillaan jo 16 pisteeseen.

Leppänen ja Marttinen yrittivät vielä sytyttää JBA:n loppukiriä kolmosillaan, mutta valitettavasti tänään ei Munkkiniemen Yhteiskoululla nähty hollywood-lopetusta kovan taistelun teemoittamalle ottelulle. Päät eivät JBA-miehistössä painuneet kuitenkaan missään vaiheessa, vaikka kotijoukkue lopulta karkasikin jyväskyläläisnäkökulmasta harmittavaan 76-66 –kotivoittoon.

JBA:n riveistä kovinta jälkeä tekivät korisukkaa isännän ottein kurittanut ”Mara” Marttinen, joka säkitti kahdeksasta radalle lähettämästään kolmosesta peräti kuusi ja kirjautti tilastorivikseen 24 paunaa, 5 levypalloa ja kaksi koriin johtanutta syöttöä. Vahvassa heitossa oli myös 13 pistettä nakuttanut Leppänen, ja kaksinumeroisille pisteille itsensä pihvitti myös Jere Luoma (10 pistettä/6 levypalloa/3 syöttöä/1 torjunta).

Robert Juvonen täytti tilastolakanaa joka puolelta (8/6/5/4 riistoa) ja Jaakko Björk mähisi kymmenessä minuutissa tililleen kauden avauspisteensä (2), haki kuusi irtopalloa ja poisti yhden Djeenin yrityksen ihailtavan puhtaasti korirenkaan läheisyydestä.

ToPolta kovimmassa iskussa olivat 22 pistettä nakuttanut Djeen, 13 pistettä, 7 levypalloa ja yhtä monta syöttöä tililleen kirjauttanut Miki Kuusisto sekä 17 pistettä heittänyt ja 5 syöttöä jakanut sisäpelaaja Cedric Latimer.