Anton Kankaanpää tuomaan uutta ulottuvuutta JBA:n joukkueeseen

//

Jyväskylä Basketball Academyn kokoonpano kaudella 2017/18 sisältää yhden täysin uuden kasvon, kun joukkue saa täydennystä suoraan Yhdysvaltojen yliopistosarjoista laituri Anton Kankaanpään (196cm/25v) muodossa.

Lappeenrantalaislähtöinen Kankaanpää ennätti pelata Namikan paidassa kolme vuotta A-poikien SM-sarjaa sekä Korisliigaa ennen yliopistouraansa. A-poikien SM-sarjassa mies tehtaili viimeisellä kaudellaan 14,3 pistettä ja 6,2 levypalloa ottelua kohden. Korisliigassa mies heitti ennen yliopistoon siirtymistä 2,4 pistettä ottelua kohden noin yhdeksän minuutin peliajalla.

 

Neljä vuotta Southern Nazarenen yliopistossa kasvattivat Lappeenrannan miestä ja takaisin Suomeen palasi monipuolinen, urheilullinen ja ulottuva laituri, joka loistaa parketin molemmissa päissä. Yliopistouransa 5,1 pisteen ja 2,5 levypallon keskiarvoihin päättänyt Kankaanpää heitti parhaalla kaudellaan kolmen pisteen heittonsa tupaan 40% tarkkuudella, joka on sarjassa kuin sarjassa todella kunnioitettava lukema.

 

– Anton tuo joukkueeseemme ulottuvan, aktiivisen ja monipuolisen pelaajan, jolla on urheilijan mieli. Antonilla on selkeästi potentiaalia nousta nopeasti liigatasolle, kaikki elementit siihen ovat jo olemassa, niputtaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Yritämme Antonin kanssa vahvistaa miehen omaa pelillistä identiteettiä ja nousta sitä kautta uudelle tasolle. Neljän yliopistovuoden jälkeen palaaminen eurooppalaisen koripallon pariin, tottuminen erilaiseen pelityyliin ottaa aikansa. Anton on aloittanut työt erinomaisella asenteella, joten uskon, että mies voi yllättää monet koripallon seuraajat otteillaan.

 

Kankaanpäällä on vyöllään yhteensä 72 ottelua Korisliigasta. Nuoresta iästään huolimatta mies on ehtinyt kerätä siis huomattavan määrän kokemusta niin kotimaan kentiltä kuin Yhdysvaltojen yliopistoparketeiltakin.

 

Kankaanpään lisäksi JBA:n pelaajavalintoihin lukeutuvat Valtteri Leppänen, Robert Juvonen, Ville Lehtonen, Samuli Oja, Miikka Marttinen sekä Jere Luoma. Lopuista pelaajavalinnoista tiedotetaan ensi viikon aikana.