Chrysostom Chukwuma JBA:n viimeisin pelaajavalinta

//

Ensimmäisen kautensa Miesten 1-Divisioona A:ssa aloittava Jyväskylä Basketball Academy vahvistaa rivejään vielä uuden kauden kynnyksellä. JBA:n edustusjoukkueen viimeisin pelaajavalinta on Vantaan Pussihukkia viimeiset kaksi täyttä kautta edustanut 20-vuotias, 190-senttinen takamies Chrysostom ”Chuku” Chukwuma.

 

JBA:n edustusjoukkueen yhdeksäs pelaajavalinta on PuHun paidassa kaksi viime kautta 1-Divisioona B:tä pelannut Chrysostom Chukwuma. Chukwuma liittyy joukkueen riveihin jo kauden ensimmäiseen otteluun sunnuntaina, kun JBA matkaa Ouluun paikallisen NMKY:n vieraaksi.

Lupaava ja urheilullinen Chukwuma ei siirry Jyväskylään pelkästään pelaamaan, vaan myös suorittamaan lukio-opintonsa loppuun. Opintojen tärkeyttä painottava JBA ja päävalmentaja Mikko Tupamäki ottavatkin nuoren miehen iloisin mielin vastaan.

– Meidän tavoitteenamme on kaksi asiaa. Auttaa ”Chukua” suorittamaan opintonsa maaliin asti ja auttaa miestä etsimään oman potentiaalinsa huipputasoa, toteaa JBA:n päävalmentaja Tupamäki.

– Pelaajana Chukwuma on todella urheilullinen kaveri, jolla on potentiaalia kasvaa erittäin monipuoliseksi koripalloilijaksi aina liigatasolle asti. Se, että nuori mies halusi tulla nimenomaan Jyväskylään pelaamaan ja opiskelemaan, on erittäin hieno asia.

Viime kaudella PuHun paidassa 15 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,4 syöttöä per ottelu tehtaillut Chukwuma kuului joukkueensa kantaviin voimiin. Kolmoset Chukwuma pussitti 33,9% tarkkuudella ja kahden pisteen yritykset kunnioitettavasti 52,9 prosenttisesti. Urallaan myös 3 U18-ikäluokan maaottelua vyölleen kerännyt Sykin kasvatti odottaa innolla uusia haasteita.

– Odottavaisin mielin lähden vuoteen. JBA:n toiminta kuulosti opiskelujeni ja koripalloilullisen tavoitteeni kannalta erittäin hyvältä vaihtoehdolta, eikä Jyväskylään lähtemisen päätöstä tarvinnut miettiä kauaa. Tavoitteenani on tuoda joukkueeseen urheilullisuutta, positiivisuutta ja energiaa, Chukwuma toteaa.

– Minulla oli heti ensimmäisestä hetkestä lähtien todella tervetullut fiilis Jyväskylään ja JBA:han. Paljon on vielä opittavaa, mutta eiköhän tästä ihan hyvä tule.

Jyväskylä Basketball Academyn puheenjohtaja Kimmo Juvonen korostaa opiskelun roolia JBA:n toiminnan keskiössä.

– ”Chukun” saapuminen Jyväskylään on erittäin hieno asia, erityisesti siitä näkökulmasta että voimme auttaa nuorta miestä saattamaan opintonsa onnistuneesti päätökseen, samalla tarjoten mahdollisuuden harjoitella ja pelata mahdollisimman ammattimaisesti, Juvonen iloitsee.

– Opiskelu on JBA:n koko toiminnan ytimessä, samalla viivalla koripallon harjoittelun ja pelaamisen kanssa. Kun saamme autettua pelaajia tasapainottamaan opinnot ja koripallon, avaa se nuorelle urheilijalle valtavasti mahdollisuuksia tulevaisuuteen.