EYBL-turnaukselle kultainen loppu!

//

Viisi ottelua, viisi voittoa. Siinä lyhyesti JBA Gradian U20 poikien EYBL-turnaus urheilulliselta kannalta menneenä viikonloppuna. Mutta viikonloppu sisälsi myös paljon muutakin kuin pelkkää koripallodraamaa ja jännitystä!

Turnauksen voittanut JBA Gradian joukkue yhteiskuvassa, lämmin kiitos myös kaikille turnauksen tukijoille!

Kolmen päivän aikana joukkueet Ruotsista, Virosta ja Suomesta pelasivat Gradian Viitaniemen koripallopyhätössä yhteensä 19 ottelua joista ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Joukkueet myös näkyivät Jyväskylän katukuvassa iloisina ja kohteliaina ryhminä ja vastustajaa kunnioitettiin niin pelikentällä kuin myös sen ulkopuolella.

Turnausta kiiteltiin täsmällisistä järjestelyistä ja koko tapahtuman toimivuudesta. Pelkästään hymyilevät ja innostuneet pitkät nuoret miehet olivat jo meille merkki onnistumisesta. Kehuja keräsi myös Jyväskylä kompaktina turnauskaupunkina, majoitushotelli Scandic Stationin pehmeät sängyt, aina avuliaan bussinkuljettajamme Heikin virheetön suoritus sekä Gradian Ravintola Ykkösen maukkaat ruoat. Unohtamatta hienosti viheltäneitä tuomareita sekä erityisesti jyväskyläläistä koripallokulttuuria, ulkomaiset joukkueet kehuivat kilpaa äänekästä kotiyleisöä ja sen luomaa tunnelmaa!

Mutta mitkä ovat JBA Gradian valmentajan Toni Nymanin mietteet viikonlopun rupeaman jälkeen?

– No tietysti “takki on tyhjä”. Pitkä syyskausi on nyt takana ja viikonlopun jälkeen viisi voittoa eikä yhtään häviötä, kyllähän se hyvältä tuntuu. Perjantain pelit olivat hyviä ja tiukkoja, avausottelun vastustajalla Luulajalla on todella hyvä joukkue. Toisessa pelissä kohtaamamme virolainen Audentes oli voittanut meidät aiemmin kolme kertaa ja tämä peli oli ensimmäinen voittomme heistä. Joukkue on heilläkin vähän muuttunut, mutta perjantaina piti oikeasti pelata hyvin jotta saatiin voitot napattua. Lauantain kaksi hieman helpompaakin peliä hoidettiin kunnialla kotiin.

– Sunnuntaina meillä oli viimeisessä pelissämme vastassa turnauksen toinen suomalaisjoukkue Omnia pääkaupunkiseudulta. Peli oli huikea, sillä tulimme takaisin 18 pisteen tappiotilanteesta. Pojat osoittivat sinnikkyytensä! Tehtiin pieniä taktisia muutoksia ja pojat alkoivat saada stoppeja puolustuspäässä. Alkupelissä heitettiin huonosti, mutta kun pelin puolivälissä tuli osumia, niin ne ruokkivat sitten lisää onnistumista molemmissa päissä kenttää. Jatkoajalla ottelussa oli huikea intensiteetti ja maukkaan voiton kautta pojat pääsevät nyt ansaitulle joululomalle.

(Katso Oliver Kandénin voittokori täältä: https://fb.watch/hx2gH52usF/)

JBA Gradian Oliver Kandén palkittiin turnauksen arvokkaimpana pelaajana.

Nyt kun ensimmäinen EYBL:n U20-turnaus on onnistuneesti järjestetty Suomessa niin mitä ajatuksia tämä tuo valmentajan mieleen yleisesti kansainvälisyydestä JBA:lle ja Jyväskylän koripallokulttuurille?

– Kansainvälistyminen on yksi meidän JBA:n isoista jutuista. Kansainvälisiä turnauksia ja pelejä halutaan totta kai jotta pääsemme mittamaan tasoamme muiden maiden samanikäisiä pelaajia vastaan. Mutta nämä turnaukset tuovat toki myös näkyvyyttä JBA:lle, Gradialle, Jyväskylän kaupungille ja sponsoreillemme. Turnaus näkyi perinteisissä medioissa ja erityisesti somessa, myös muut joukkueet jakoivat aktiivisesti positiivista kuvaa Jyväskylästä, Gradiasta ja JBA:sta omilla kanavillaan.

Jyväskylän turnauksen sijoitukset ja sarjataulukko:
http://www.eybl.lv/new/b_juniors_results.php

Pelaajatilastoja:
http://www.eybl.lv/new/b_juniors_statistics.php

JBA kiitää kaikkia joukkueita, tuomareita, kaikkia turnausjärjestelyihin osallistuneita sekä erityisesti turnauksen yhteistyökumppaneita ja sponsoreita. Hetki huilataan ja ensi vuonna jatketaan, oikein rauhallista joulua!