HBA terävämpi akatemioiden kohtaamisessa

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue kärsi torstai-iltana harmittavan tappion Helsingissä, kun HBA-Märsky oli tiukassa kamppailussa lopulta JBA:ta etevämpi lukemin 91-80 (39-45).

Torstai-illan ainoa divarikamppailu HBA:n ja JBA:n välillä
oli alusta asti yhtä fyysinen ja kovalla intensiteetillä pelattu kuten odottaa sopi. Puolin ja toisin nähtiin kovaa puolustamista, hienoja yksilösuorituksia ja fyysistä kamppailua irtopalloista.

Avauspuolikkaan aikana JBA onnistui käsittelemään HBA:n
iholla elävää puolustamista vastaan varsin hyvin, eikä kotijoukkue löytänyt JBA:n puolustuksen selvittämiseen avaimia kuin hetkittäin ja pääasiassa kovien yksilösuoritusten kautta. Puoliajan isolle tauolle asteltiinkin JBA:n kuuden pisteen johtoasemassa.

Kolmannelle jaksolle asteli odotusten mukaisesti vielä yhden
lisävaihteen koneistostaan löytänyt HBA. Entistä kovemmin iholle tullut puolustus ja takamieskaksikko Maxhuni-Nikkarinen –kautta hyökkäyksiään rakentanut kotijoukkue kuroi eron nopeasti kiinni ja nousi ottelussa kuskin paikalle.

Ottelun viimeisten 15 minuutin aikana JBA:n pelaamista leimasivat harmittavasti takakentän virhevaikeudet sekä menetykset, jotka nakersivat pala palalta vierailijoiden itseluottamusta ja pelirohkeutta. Tasaväkisten joukkueiden kohtaamisessa pienet asiat nousevat isoon rooliin, eikä HBA epäröinyt kun se näki saumansa karata ratkaisevan tuntuiseen johtoasemaan.

Mitään suuria pisteputkia ei kotijoukkue pystynyt repimään, mutta koko ajan askeleen perässä juossut JBA ei myöskään saanut kurottua eroa kiinni kuin yhden, ehkä kahden onnistumisen verran kun jo HBA iski samalla mitalla takaisin toisessa päässä. Ihailtavasti loppuun asti taistellut JBA-miehistö pakotti kuitenkin HBA:n ansaitsemaan jokaisen pisteensä myös kamppailun loppuhetkien aikana, mutta lopulta HBA karkasi vastustamattomasti 91-80 –kotivoittoon.

JBA:n pelaajistosta kovinta jälkeä torstaina tekivät joukkueen pisteykkönen Valtteri Leppänen 14p (Rameer Oy), vahvasti läpi ottelun vääntänyt Miikka Marttinen 13/6 levypalloa (Aidon), sekä 26 minuuttia takamiehen tontilla uurastanut Ville Lehtonen (10/4/3 syöttöä).

JBA:n kausi jatkuu kotiottelulla sunnuntaina 30.10 klo 17:00, Monnarilla vastassa Porvoon Tarmo.