JBA Gradia EYBL-lopputurnauksen viidennelle sijalle!

//

Viikonloppuna Tallinnassa pelatussa European Youth Basketball League -sarjan lopputurnauksessa JBA Gradian pojat sijoittuivat viidenneksi, nuorten urheilijan alkujen kerättyä jälleen kullan arvoista kokemusta kansainvälisistä peleistä. Kymmenen joukkueen lopputurnauksessa JBA Gradia jäi voiton päähän mitalipeleistä, mutta päätti turnauksen komeaan 86-41 (42-21) -voittoon latvialaisesta VEF BA Valkasta.

– Turnaus antoi jälleen todella arvokasta oppia siitä, millä nopeudella ja kovuudella kansainvälisissä peleissä mennään korille aina kun mahdollisuus eteen tulee, päävalmentaja Toni Nyman toteaa.

– Kollektiivina ja erityisesti hyökkäyspäässä taktisella puolella kestämme vertailun kyllä turnauksen kovimpiinkin joukkueisiin, mutta ”yksi vastaan yksi” -tilanteissa saimme hyvän muistutuksen siitä, millä urheilullisuudella ja päättäväisyydellä näitä pelejä pelataan.

Turnauksen avauspäivänä JBA Gradia otti makean voiton kun virolainen Keila BS kaatui reilun kymmenen pisteen erolla. Perjantain toisessa ottelussa haaste oli kuitenkin muutamaa pykälää kovempi, kun niin ikään virolainen TalTech BS eteni mitalipeleihin JBA:n kaaduttua kovan taistelun jälkeen numeroin 54-69 (32-38).

Kaikissa turnauksen kolmessa ottelussa JBA Gradia onnistui olemaan tarkempi kolmen pisteen kaaren takaa, mutta erityisesti perjantain TalTech -ottelussa rimalle pääseminen ja urheilullisuuden hyödyntäminen osoittautui haasteeksi kovan luokan joukkuetta vastaan.

– Se oli ehkä tämän turnauksen tärkein oppi meille. Olemme todella hyviä heittäjiä, mutta onnistuminen ja voitosta kamppailu ei voi nojata pelkästään siihen yhteen pelaamisen osa-alueeseen, Nyman niputtaa.

– Sen voi jo nyt sanoa, että kesän harjoitteluun saimme tästä todella paljon ajatuksia ja kipinää. Ensi kaudella ollaan vielä piirun verran valmiimpia näihin peleihin.

U20 sarjassa pelannut JBA Gradia oli lopputurnauksen nuorimpia joukkueita, mikä itsessään antaa herkulliset lähtökohdat ensi kauden sarjaa varten.

– Meiltä vanhenee yli vain kaksi pelaajaa, joten siinäkin mielessä tilanne on todella hyvä. Innolla odotetaan ensi kauden turnauksia ja mahdollisuutta päästä mittaamaan taas omaa kehitystämme tällä tasolla, Nyman hehkuttaa.

Lopputurnauksen mitalikolmikko oli täysin virolainen, BS Tartu Universityn kaataessa finaalissa Audentesin ja JBA Gradian mitalipeleistä tiputtaneen TalTechin kerätessä pronssimitalit itselleen.