JBA Hakemaan Pudotuspelipaikkaa Oulusta

//

Jyväskylä Basketball Academyn neitsytkausi Miesten 1-Divisioona A:ssa on runkosarjan osalta kahta ottelua vaille valmis. Runkosarjan päätösviikonloppuna JBA aloittaa pudotuspelipaikan metsästyksen perjantain Oulun reissulla, jossa vastaan asettuu nelospaikasta Monnarin suosikkien kanssa painiva Ynni.

Lähtökohdat JBA:n osalta viikonloppuun ovat yksinkertaiset: Voitto perjantaina tai sunnuntaina ja pudotuspelipaikka on taskussa. Tappioillakin selviytyminen kevään kovimpiin peleihin on mahdollista, mikäli ToPo kaataa sunnuntaina Ynnin Helsingissä, mutta muiden käsiin ei omaa kohtaloaan halua kukaan lahjoittaa.

 

Sen takia Mäkkärin Drive-In on niin julmetun pelottava paikka. Quarter Pounderin valmistusta ei itse näe ja koko viikonlopun suunta on tuntemattoman viiksimiehen hallussa. Heitä siinä sitten kolikkoa kohtalon T-risteyksessä levollisin mielin.

 

Perjantain otteluun JBA lähtee ikävän vajaamiehisenä. Kypärämäen Kirous kävi jälleen kalliiksi, kun Jere Luoman viikonloppu päättyi jo torstain harjoituksiin alaraajavamman vuoksi. Olo on kuin jouluaamuna heränneellä lapsella, joka ikkunasta ulos havahtuu kamalaan todellisuuteen: Ulkona ei ole lunta yhtään. Joulupukki ei tule. Joulu ei tule. Oikeasti on maaliskuun 17. päivä ja kaupoista saa jo pääsiäismunia, jotka voi piilottaa sohvatyynyn väliin vuodeksi, jolloin ne löytää sohvan seuraava omistaja. Jos sukunimenne on Närhi, niin silloin kyllä sohvan seuraava omistaja näkee Närhen munat.

 

Se on se sanonta. Tämä vitsi koski sitä sanontaa.

 

Muistuttaisin, että myös Joulupesä on edelleen todellinen asia ja meidän kaikkien maailma on vähän täydellisempi kun tiedämme siitä. Aromipesä 4 Life.

 

Ynni juoksuttaa Oulun Urheilutalon kiiltävälle parketille ryhmän ensiluokkaisia herrasmiehiä, työn sankareita ja tosielämän anti-Mikko-Alataloja, joille mikään päivä ei ole känkkäränkkäpäivä. Zach Stahl (18,4/11,1/3,3 syöttöä) ja De Mondre Harvey (16,1/12,9/1,3 torjuntaa) ovat käsittämättömän monipuolisia urheilijoita, pelaajia ja ihmisiä. Herrat ovat mukavia seuramiehiä, täysissä koripalloilijan mitoissa kentällä mylviviä sotureita ja ovat uhka niin levypallotilanteissa, 1vs1-tilanteissa pallollisina, pallottomina ja puolipallollisina, rullaajina sekä pallon ylöstuojina levypallon jälkeen. Miehet osaavat myös heittää.

 

Kaksikon monipuolisuus on lähes yhtä epäreilu kilpailuvaltti kuin Ilmari Kallion (11,8/3,5/2,2 syöttöä) – jolta, by the way, ryöstettiin viime kaudella Korisliigan Defensive Player Of The Year –palkinto melko härskisti – jättiläisalbatrossin siipiväli. Tai Oskari Virolaisen (9,6/1,2 syöttöä) pull-up kolmosen herkkä release. Kristofer Clementin (ei sukua Kolumbukselle, pääasiassa siksi koska etunimikaimat eivät ole sukua keskenään, ja sitä paitsi, tuosta puuttuu yksi äffä) 3,6 syöttöä ottelua kohden ovat myös enemmän kuin kunnioitettava lukema.

 

Pointti pointissa on kuitenkin se, että perhanan kovan jengin vieraaksi JBA tänään matkustaa. Ynnin kotiyleisö tulee tekemään kaikkensa jotta kotijoukkue pysyy mukana taistelussa pudotuspelipaikasta, joten illan vierasjoukkueen nuori kokoonpano saa jälleen yhden arvokkaan kokemuksen lisää. Voitto taikka tappio, nämä ovat niitä hetkiä jolloin ryijyn kasvu venyy rinnasta nivus-

 

Noniin. Tässä vaiheessa on varmaan myöhäistä pyytää anteeksi mielikuvien syntyä, joten ei edes pyydetä.

 

JBA lähtee otteluun keskimääräistä pihvittömämpänä, mutta sitäkin nälkäisempänä. Jeren lisäksi Ville ”Maven maksimitulos on naapurin Transporter täyteen lastattuna” Lehtonen on yläraajavamman vuoksi sivussa illan ottelusta.

 

Herrojen puolesta täytyy olla pahoillaan, mutta asioilla on aina kaksi puolta ja urheilu on täynnä mahdollisuuksia. Perjantaina on taas isoja saappaita, kiiltävää viittaa ja parrasvaloja tarjolla. Kapteeni Robert ”Pieniä Lihaksia Pitää Hieroa Hellemmin” Juvonen on joka tapauksessa täysin valmis johdattamaan joukkonsa uudelle ryöstöretkelle Ouluun. Kauden avausottelussa JBA haki sarjapisteet kovan taistelun jälkeen Ynniltä lukemin 83-68, Robin heittäessä 13 pistettä ja tarjoillessa 4 koriin johtanutta syöttöä. Kotivoitossa Robi lapioi 25 pistettä ja jäi tupla-tuplasta vain yhden levypallon päähän.

Kauden avausottelussa myös Miikka ”Sosiaalisten Tilanteiden Panttivanki” Marttinen oli hurjassa lyönnissä, heittäen 22 pistettä, repien 7 levypalloa ja jakaen 4 koriin johtanutta syöttöä. Huhupuheet Caffitellan lounaspöydissä kertovat tarinaa Maran mahdollisesta paluusta kokoonpanoon perjantain mähinässä.

 

Näin paljon ei ole jännittänyt sitten sen kerran, kun Miikka Marttisen mahdollista paluuta JBA:n pelipaitaan odotettiin kauden toiseksi viimeiseen otteluun Oulun NMKY:ta vastaan.

 

Ilmassa vellovat kysymykset ja ajatukset ennen perjantain eeppistä välienselvittelyä:

 

– Mistä koostuu Kalle ”Romantiikan Taskuparkki” Peltosen salaattilautanen menomatkan ruokailupysähdyksellä? Nähdäänkö 50% raejuustoa ja 50% sipulirouhetta? Löytyykö mukaan sittenkin jotain vihreää? ONKO TÄMÄ PERJANTAI VESIMELONIN PÄIVÄ!? Niilo ”Sosiaalisen Median Juhani Tamminen” Kärkkäinen raportoi tästä JBA:n Instagramin puolelle noin 17% varmuudella.

 

– Samuli ”Sä Rikoit, Joka Kerta Pelissä Viivalle” Oja ja Miikka ”Ihan Naurettava Heittopuijaus Sulta, Ei Kyllä Ikinä Ollut Virhe” Marttinen ovat mahdollisesti ensimmäistä kertaa samaan aikaan kokoonpanossa sitten 9.2. pelatun HBA-ottelun. Kuinka monta syöttöä miesten välillä nähdään? Eikä nyt siis puhuta tilastoihin merkityistä koriin johtaneista syötöistä, vaan syötöistä ylipäänsä. Alkulämpöjen lay-up –jonossa on odotettavissa kiusallisia hetkiä.

 

– Miten Jaakko ”BJÖRKENSCHNITZEL” Björk selviää Oulun reissusta ilman toista LAUKAALTA olevaa etukentän kreikkalaista veistosta? Toisaalta, Kalle ”Lasten Lehtipihvi” Peltonen on mukana matkalla Ouluun. Tämä saattaa olla kauniin ystävyyden alku.

 

– Kuinka moni JBA:n pelaajista saapuu lauantaina Lehtisaaren Koripallostadionille kello 10 ja kello 16 katsomaan maailman parhaan Jyväskylä-Säynätsalo-Muurame –akselin C-tyttöjen yhdistelmäjoukkueen SM-sarjan otteluita?

 

Tämä oli maksettu mainos. Vastapalvelukseksi juniorivalmentajalegenda Karri Ärling lupasi heijata Juice Lehtosen kanssa sunnuntain kotiottelussa Pyrintöä vastaan Monnarin katsomossa ilman paitaa. Vastaus kysymykseen on sitten muuten 10.

 

– PANOKSENA PUDOTUSPELIT. VAJAAMIEHINEN JBA. KAIKKIA TODENNÄKÖISYYKSIÄ VASTAAN. Ote JBA:n pukukopista ennen Ynni-ottelun alkua:

 

 

Ynni vs. JBA. 18.30 @ Oulun Urheilutalo. Otteluseuranta osoitteessa basket.fi.

 

Let’s go.