JBA joulutauolle harmittavan tappion jälkeen

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen neljän ottelun voittoputki katkesi lauantaina, kun JKS haki kovan taistelun jälkeen sarjapisteet Monnarilta numeroin 68-62 (31-29). Joulutauolle JBA lähtee voittosaldolla 6/6.

Lauantain ottelu oli JBA:lle neljään aikaisempaan otteluun verrattuna vähintäänkin mielenkiintoinen. Hyviä heittopaikkoja jo avausjaksolla niin korirenkaan lähelle, keskietäisyyksille kuin bonuskaaren taaksekin luonut kotijoukkue ei pystynyt ostamaan koreja.

Ei niin kyllä pysty muutenkaan tekemään, mutta se on sanonta.

PS. Jos kuitenkin pystyy, niin: Monnarin pöytäkirjan pitäjät, kertokaa hintanne.

Vitsi vitsi vitsi.

Avauspuolikkaalla JBA heitti kolmoset 2/12, vaikka useat irrotukset lähtivät hienojen joukkuehyökkäysten jälkeen niin tyhjään kaareen että heittäjällä olisi ollut aikaa lukea koko Keskisuomalaisen sunnuntaipainos. Jos et osu kauempaa, niin tällöin siirrytään koittamaan hieman lähempää. Isännät jättivät kuitenkin harmittavasti myös korirenkaan läheltä viimeistellessään noin kymmenisen pistettä rimalle joko huolimattomien askelvirheiden tai epäonnisten viimeistely-yritysten vuoksi.

Kaiken tämän jälkeen JBA pääsi lähtemään puoliajan tauolle punomaan uusia juonia vain kahden pisteen takamatkalta. Kotijoukkueen puolustus oli läpi illan aktiivista, aggressiivista ja aloitteellista, eikä JKS päässyt missään vaiheessa heittonsa kanssa tuskailleelta kotijoukkueelta karkuun.

JBA:n lauantaita kuvasi parhaiten kenties kolmannen jakson kolme ensimmäistä minuuttia. Puolustus piti JKS:n nollilla, hyökkäyspäässä päästiin kokeilemaan vapaata kolmosta, vapaata kahden pisteen heittoa ja yksi wide goddamn open lay-up lipesi käsistä päätyrajan yli.

Lopulta se reilun kolmen minuutin pätkä ärhäkkää puolustamista ja hienoa hyökkäämistä tarkoitti JBA:n näkökulmasta pisteen tappiota tulostaululla, kun HL Coleman osui kaaren takaa JKS:n puoliajan avauspisteet kolmen minuutin ja 17 sekunnin pelaamisen jälkeen. 

Suurimmillaan JKS:n vierasjohto kävi kymmenessä, päätösjakson alussa. Tämän jälkeen Jere ”Das Pihvi” Luoma laittoi jälleen pihvityshanskat käteen ja toi yhdessä Robert ”Belgialainen Suklaasydän” Juvosen kanssa JBA:n tilanteeseen 54-51.

Tämän jälkeen joukkueiden välillä alkoi aivan käsittämätön kissa ja hiiri –leikki. JKS repäisi vähän eroa, JBA palautti sen kolmeen pisteeseen. JKS repäisi vähän enemmän eroa, JBA hinasi sen ”Psykedeelinen Rakastaja” Juvosen ja ”Taidan Syödä Jouluna Pihviä” Luoman avulla taas kolmeen.

Julius Pehkonen vei kolmosellaan JKS:n kuuden pisteen karkumatkalle, mutta ”Nämä Eivät Ole Ne Pihvit Joita Etsitte” Luoma ohjasi kolmosensa jedimestarin otteella sukan pohjalle ja kavensi eron kolmeen pisteeseen päätösminuutille lähdettäessä.

JBA jätti kotisohvalle jossiteltavaa kymmenen missatun vapaaheiton, sekä ”tämä ei ehkä ole optimaalinen lukema” –tason kolmosprosentillaan, joka asettui lauantaina 17% kohdalle. Jos FoKoPoa vastaan ”Kosteat Päiväunet” Juvonen ja Valtteri ”Aikamme Hiihtäjälegenda” Leppänen heittivät kahdestaan 16 kolmosta säkkiin, ei koko JBA osunut lauantaina kaaren takaa kuin viidesti.

Mutta sellaista on elämä.

Kaksinumeroisille pistelukemille kotijoukkueen riveistä pääsivät Jere ”Moraalinen Tupla-Tupla” Luoma, joka heitti 14 pistettä ja haki 8 levypalloa, sekä joukkueen pistekärkenä toiminut Robert ”Taiteilijasielu” Juvonen 16 pisteellään.

Ville ”Rakastan Kissoja” Lehtonen heitti isännille 7 pistettä ja oli plusmiinus-tilastossa joukkueen ykkönen, tilastonsa jäädessä 7 pinnaa plussan puolelle. Touko ”Korpilahden Kostaja” Lahti tarjosi hyvää rähinää penkiltä ja kirjautti kauden ensimmäisen syöttömerkintänsä Divari-A:ssa. Valtteri ”Säynätsalon Ville Lehtonen” Leppänen heitti 7 pistettä ja kirjautti kolme syöttömerkintää tililleen.

Winslo Barry Jr. jäi kahden pisteen päähän tupla-tuplasta 8 pisteellä ja 10 levypallolla, mutta lohdutuspalkintona pyyhki yhden JKS:n yrityksen turvallisimmille vesille korirenkaalta.

Niilo ”Luulin Jo Ettei Mua Mainittaisi Raportissa Lainkaan” Kärkkäinen heitti 4 pinnaa, haki 2 levypalloa ja tarjoili yhden koriin johtaneen syötön, samalla tarjoillessa jälleen jopa Jere Luoman vakuuttanutta puolustustyöskentelyä. Kalle ”Pyyheräikän Heiluttaminenkin On Taidetta” Peltonen haki pari miehen kokoista levypalloa, puolusti eläimen lailla ja jakoi yhden koriin johtaneen syötön.

Kärkkäinen, Peltonen ja Lahti jatkoivat ottelusta luonnollisesti suoraan HoNsUn A-poikien peliin, jossa nuoret herrat johdattivat HoNsUn 93-76 –voittoon MuKista.

Taistelu jatkuu vuonna 2017. JBA:n seuraava ottelu on vierasottelu Porvoon Tarmoa vastaan 13.1. ja Divari-A:n parhaan kotiyleisön eteen Monnarille joukkue astelee 15.1. kun vierailulle saapuu Oulun NMKY.

JBA kiittää kaikkia Monnarille tämän vuoden puolella saapuneita katsojia, erityiskiitos myös kaikille tukijoille sekä alueen junioriseuroille erinomaisesta yhteistyöstä! Rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta!