JBA käynnistää kautensa vierasreissulla Ouluun

//

Jyväskylä Basketball Academyn ensimmäisen virallisen sarjaottelun aika koittaa sunnuntaina, kun joukkue matkustaa viime kauden sarjaseiskan, Oulun NMKY:n vieraaksi.

 

jba_robitupis_stolkJBA:n kausi 2016/2017 Miesten 1-Divisioona A:ssa saa alkunsa sunnuntaina, joukkueen matkustaessa lähes naapuriin, Oulun NMKY:n vieraaksi. Illan ottelun vierasjoukkue lähtee kamppailuun varsin luottavaisin mielin, onhan joukkue harjoitellut laadukkaasti läpi kesän ja syksyn, harjoitusotteluiden näyttäessä joukkueen pystyvän pelaamaan voitosta jokaista divarijoukkuetta vastaan.

 

Joukkueen kokoonpano sai vahvistusta vielä kuluvalla viikolla, PuHussa kaksi edellistä kautta pelanneen Chrysostom ”Chuku” Chukwuman saavuttua JBA:n vahvuuteen. Aivan ideaalitilanteesta joukkue ei kuitenkaan pääse ”Ynnin” kimppuun.

 

– No, onhan se kiva että kausi alkaa. Siitäkin huolimatta, että Chuku saapui vasta kaupunkiin ja miehen joukkueeseen sisään pääseminen sekä otteluun valmistautuminen on tapahtunut melkoisella kiireellä, JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki toteaa.

 

– Pelit on kuitenkin aina niitä, missä myös yksilöiden kehitystä mitataan. Ja meidän proggiksessa se on etusijalla, joten on helpompi nähdä mitä harjoittelu on saanut aikaan.

 

ONMKY on vahvistunut viime kaudesta mm. Salon Vilppaan kasvatin, Ilmari Kallion muodossa. Viime kaudella Korisliigassa kolmosensa 39,3% tarkkuudella sukan läpi liekittänyt Kallio muodostaa oululaisten aloitusviisikon yhdessä Kristofer Clementin ja jenkkikolmikon Derick Beltran-Jaron Jones-Zach Stahl kanssa.

 

– Mielenkiintoinen matsi edessä, kolme kovaa jenkkiä ja kaksi entistä valmennettavaa vastassa. Ilmari Kalliota valmensin viisi vuotta ja Oskari Virolaista olen valmentanut vuoden, Tupamäki huomauttaa.

 

– Positiivisin mielin lähdetään ja pääfokus on omassa tekemisessä.

 

JBA:n kokoonpano vierasotteluun ONMKY:ta vastaan: Robert Juvonen, Ville Lehtonen, Valtteri Leppänen, Chrysostom Chukwuma, Samuli Oja, Miikka Marttinen, Timi Puittinen, Jere Luoma. Ottelu Oulun Urheilutalolla alkaa kello 17.00. Liveseurannan löydät osoitteesta basket.fi.