JBA Lahen Hurjien Vieraaksi

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue seilaa mittavassa, vuosikymmeniä ja sukupolvia yhdistävässä kahden ottelun voittoputkessa. Perjantaina joukkue matkustaa Lahteen pelaamaan koripalloa. Lahti Basketball on voittanut HERRAJJUMALA VIISI ottelua putkeen. Huhhuh.

Lahti Basketballin takamies, charmantti herrasmies sekä vertaansa vailla oleva seuramies, ennen kaikkea mies, Sami Ikävalko, on Ikävalkon Sami. Suomikoriksen Harrison Ford, Han Solo, Indiana Jones ja Air Force Onen päähe-

 

”Se oli todella huono elokuva.”

 

”Oli?”

 

”Oli.”

 

”Aika multaa puistot.”

 

Sami ”Han Solo” Ikävalko on löylyttänyt Lahden viiden ottelun voittoputken aikana keskiarvoikseen 17,8 pistettä ja 4 syöttöä per koripallo-ottelu. Isoja minuutteja urakoivan Ikävalkon kanssa JBA saa olla perjantaina tarkkana, varuillaan ja hereillä. Lahti Basketball ei ole yhden miehen koripallojoukkue, mutta hyökkäyksen moottorin hidastaminen on yksi keino hidastaa koko hyvin öljyttyä koneistoa.

 

Jenkkilaituri Rashad Smith on nostanut pelaamisensa tasoa kauden edetessä kuin pelaaja, joka on nostanut tasoaan kauden edetessä huomattavasti. 19,7 pisteen, 10,3 levypallon ja 2,3 syötön keskiarvoilla urheileva Smith on lahjakas 1vs1 –korintekijä sekä urheilullisena ja 201-senttisenä laiturina vakavasti otettava uhka jokaisessa siirtymätilanteessa.

 

Smithin rikostoverina etukentällä toimii kokeneista kokenein, Jerald Fields. Parhailla liigakausillaan tupla-tuplan keskiarvoja lähennellyt Fields on jatkuva uhka hyökkäyspäässä korin läheisyydessä, upottaa keskimatkan heitot hyvällä prosentilla ja syöttää palloa paremmin kuin kukaan iso mies divarissa, pois lukien Jaakko ”Islantilainen laulaja/lauluntekijä” Björk. Fieldsin 11,9 pisteen, 7,2 levypallon, 2,6 syötön ja 1,4 torjunnan keskiarvot vaativat kunnioitusta.

 

Loput Lahden rosterista koostuvat urheilevasta kasasta raajoja. Tässä ei nyt vähätellä yhdenkään pelaajan taitoja koripalloilijoina, mutta VOI LUOJA, olkaa vielä vähän nopeampia, pidempiä ja kimmoisampia. Subjektiivisen näkemyksen mukaan Ville Karvosen (5,9/4,4/1,8) ja Aleksi Alasen (7,1/3,2/1,4) johtama Lahden kotimaisen osaston runko on laadukas, leveä, pahuksen urheilullinen ja fiksu ryhmä pelaajia. JBA:lla on tänään kädet täynnä Lahden koripalloylpeyden kanssa.

 

JBA:sta puheenollen, niin, tuota.

 

Puhutaan nyt niistä myös.

 

Niin saumaton aasinsilta, että se aasi tippui Jyväsjärveen ja ajelehtii nyt jossain Lehtisaaren tienoilla kohti vapautta. Freeeeedoooooooommmmmm.

 

Kiitos, Mel Gibson.

 

”Mysteerikirjoittaja, tarkistitko juuri Jyväsjärven faktoidit Googlesta ja huomasit sen vesistön jatkuvan Lehtisaareen, kohti ääretöntä ja sen yli?”

 

”Saanko olla supersankarinimeltäni ”Mysteerimies”?”

 

”Et vastannut kysymykseen.”

 

”Chillax, homeboy.”

 

Ja illan vierasjoukkue JBA. Kahden ottelun voittoputkessa kulkeva, uljas ja samalla nöyrä, koripalloilijoita sisältävä ryhmä Jyväskylästä.

 

Viime viikonlopun kahden voiton urakka on jo taustapeileissä, mutta JBA lähtee jatkamaan hienoa kevätkauden avaustaan Lahden Suurhalli Areenalle. Viime viikonlopulta tuttua, vahvaa puolustuspelaamista on syytä jatkaa perjantaina, mikäli vierasjoukkue haluaa haaveilla sarjapisteiden saalistamisesta Monnarin kahvion kylmäkaappiin talteen.

 

Sotalaivan kapteenina toimiva Robert ”Kutsu mua rehtoriksi” Juvonen on isällisellä otteellaan pitänyt huolen siitä, että jokainen JBA:n pelaaja on laittanut itsensä likoon viikon harjoituksissa ja on nyt valmis matkustamaan vihamielisille vesistöille, Risto Virtasen näköetäisyydelle.

 

Mennyt viikonloppu nosti JBA:n ryhmästä taas uusia kasvoja ratkaisijoiden rooliin, kun Chrysostom ”Chuku” Chukwuma pelasi kauden parasta koripalloaan, Winslo Barry Jr. donkkaili Ynniä vastaan estoitta ja Timi ”Mikroaaltouuni” Puittinen lapioi Tarmoa vastaan viisi lappeenrantalaista jönssöniä ja 19 pistettä.

 

Ketkä nousevat perjantaina JBA:n riveistä ratkaisijoiksi? Kuka saa mainetta ja kunniaa huomisessa, jo nyt kritiikkiä ja arvostelua sekä ”Luulisi nyt ihmisellä olevan parempiakin tapoja käyttää aikaansa” –arvioita saaneessa otteluraportissa? Kuka syö ns. ”Kalle Peltosen salaatin” matkalla Lahteen, eli ottaa pelkästään sipulirouhetta ja raejuustoa salaattilautaselle? Vastaus: Ei kukaan. Kalle, olet kuvottava.

Kutkuttavia, mahalaukussa muhivia kysymyksiä ja huomioita ja oikeammin muotoiltuna, kategorioimattomia sanoja illan ottelusta:

 

– Muistatteko sen episodin TV-sarja OC:sta, missä Seth Cohen ei ollut jakson kiistatta paras hahmo? En minäkään. Ville ”Team Marissa” Lehtonen on tunnettu OC-fani, mutta ei arvosta Seth Cohenin hahmon suuruutta edes vähää alusta. Oikeasti Ville, kukaan meistä ei tajua sua. Tänään tripla-tupla, tai nolot paljastukset jatkuvat koko kevään.

 

– Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen on SYÖKSYKIERTEESSÄ. Kaaren takaa osumistarkkuus on enää 43,5%. Minkä takia kukaan meistä edes nousee aamuisin enää sängystä? Viimeksi Jyväskylässä ollaan oltu yhtä musertuneita, kun Max Kolun johtama TPS tuli, näki ja pyyhki JYPillä jäätä kevään 2010 jäähokiliigan välierissä. Ai perhana, miten hyvältä tuntui kirjoittaa tuo. Kirjoittaja hiihtää nyt moon walkilla takavasemmalle ja pysyttelee poissa katuvalojen loisteesta Jyväskylän illassa.

 

Mutta joo, Valtsu. Herätys.

 

– Tiedättekö sen tunteen, kun näkee joutsenlauman nousevan lentoon kesäaamuna tyynen järven pinnalta? Nousevatko ne muuten edes lentoon järvestä? Mistä ne saavat sen kitkan siihen, että sellainen hirveä ruho liikahtaa vauhtiin ja lopulta ilmaan siitä? Kuvitelkaa kuitenkin jotain sanoinkuvaamattoman kaunista, herkkää ja sielua hivelevän romanttista. Nyt kuvitelkaa Miikka ”Kansainvälisen tason mailataituri” Marttisen liikehdintää koripallokentällä. Nyt heitelkää musteläiskiä paperille ja kertokaa mitä näette. Lähettäkää vastauksenne kirjeitse Saimaan Pallon toimistoon.

 

Tämä oli jonkun sortin interaktiivinen Rorschach-testi. Oikeasta vastauksesta saatte palkinnoksi lämpimän olon sydämeen ja yhden Miikka Marttisen pussittaman jölmyräisen illan ottelussa. Olemme nyt lukijoiden armoilla tämän jutun kanssa, mutta luottamuksen määrä on rajaton.

 

– Samuli ”Kermamunkki” Oja on valmis. Niin valmis kuin aikuinen mies voi olla. Tätä päivää varten on tehty töitä, harjoiteltu ja uhrattu lukemattomia unettomia öitä aina viime sunnuntaista asti. Tai maanantaista. No okei, maanantaina kyllä huilattiin. Tiistaista asti. Tiistaina oli kyllä vain puntti. Keskiviikosta asti. ALL DAY, ALL NIGHT. Tänään räjähtää.

 

– Joskus, kerran sukupolvessa, tulee vastaan jotain mitä kukaan ei ole koskaan ennen nähnyt. Jotain, mikä murtaa ennen rikkomattomia muureja, nostaa kokonaisen kansanryhmän jaloilleen ja tekee maailmasta paremman paikan. Martin Luther Kingillä ja Timi Puit-

 

”Nyt et.”

 

Timi Puittisella ja Mart-

 

”Elämä on täynnä valintoja.” – ”………..”

 

Timi ”Vapahtaja” Puittinen ja miehen patentoitu spin-move. Yhteisen, lappeenrantalaisen hyvän asialla.

 

– Jaakko ”Laukaan Elvis” Björk ja Chuku menivät Porvoossa tilastonpitäjiltä hetkellisesti sekaisin, mikä johti siihen, että Björkille merkittiin pelitilannekori. Tapahtuma musersi Jaakon, koska tässähän kävi nyt niin, että miehelle merkittiin virheellisesti kauden ensimmäinen pelitilanneheitto.

 

Tilastonpitäjien erhe on kuitenkin ymmärrettävä, mutta yhtäläisyyksistä huolimatta miehillä on kuitenkin muutamia huomattavia eroja. Toinen on kolleegoitaan fyysisesti maileja edellä, tekee hommansa nöyrästi päivästä toiseen, toteuttaa joukkueen pelisysteemiä virheettömästi ja kannustaa joukkuekavereitaan eteenpäin niin peleissä kuin treeneissäkin. Ja toinen on Jaakko Björk.

 

– Jere ”Pihvin Paluu” Luoma on pelannut kolme edellistä otteluaan sveitsiläisen kellon tarkkudella, operoiden neljä hyökkäyslevyä ja neljä virhettä ottelua kohden. Samalla Jere on, muotoillaan tämä nyt oikein, ajanut vastustajansa joka ottelussa viidesti tilanteeseen, jolloin tämä on ollut pakotettu rikkomaan. Jere on eläin. Jere pihvittää. Olkaa kuin Jere.

 

– Niilo ”Muuramen Justin Bieber” Kärkkäinen on toistuvasti pyytänyt, että hänestä kirjoitettaisiin jotain kivaa otteluennakoihin. Korttelin ympäri ulottuva nimmarijono jokaisen JBA:n harjoituksen jälkeen ei ilmeisesti enää riitä. Joukkueen virallinen hymypoika jahtaa Lahdessa ensimmäistä JBA:n paidassa painettua donkkia ja jos tämä tapahtuu, siis jos TÄMÄ TÄNÄÄN TAPAHTUU, niin ottelun jälkeen Niilo ottaa JBA:n Instagram-tilille 37 selfietä peräjälkeen. Viimeisen karhuntaljalta, takkatulen edestä.

 

– Olemme saaneet livekuvaa Robert ”2,4 riistoa per peli” Juvosesta Harjun portailla.

 

 

Hyvää perjantaita, ihmiset.