JBA matkaa akatemioiden kohtaamiseen Helsinkiin

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue matkustaa mielenkiintoiseen vieraskamppailuun torstaina, kun Helsingissä vastaan asettuu sarjataulukon sijalla yhdeksän majaileva Helsinki Basketball Academy.

 

JBA:n kahden ottelun voittoputki päättyi harmittavasti viime perjantaina FoKoPon haettua sarjapisteet mukaansa Monnarin hornankattilasta. Tappiosta on kuitenkin kerätty oppia ja joukkue on jälleen valmiina haastamaan eteen asettuvan vastustajansa, kun juniorimaajoukkueiden vakionimiä täynnä oleva Helsinki Basketball Academy isännöi JBA:ta torstai-illan ainoassa divarikamppailussa.

_mg_7742

 

HBA on aloittanut kauden yhdellä voitolla neljästä ottelusta, mutta voittosaldosta huolimatta vastaan asettuu erittäin laadukas joukkue. U18-maajoukkueen kantava voima Edon Maxhuni johtaa HBA:n hyökkäystä nuoresta iästään huolimatta kokemuksen tuomalla varmuudella, eivätkä Maxhunin 26,3 pisteen ja 3,8 syötön keskiarvot alkukauden otteluissa ole tulleet sattumalta.

 

Pidemmässä päässä suomikoriksen mielenkiintoisimpiin lupauksiin lukeutuva 210-senttinen sentteri Hannes Pöllä (9,5/5,5) aiheuttaa varmasti harmaita hiuksia JBA:lle korirenkaiden lähistöllä. Perinteisemmästä muotista muovattu sentteri ei ole järin vahva heittäjä, mutta parketin maalatulla alueella nuori mies on todella vaikea pideltävä.

 

Illan vierasjoukkueen näkökulmasta ottelu on jälleen kerran haaste, mutta positiivinen sellainen. HBA ei ole viime kauden tasoinen ryhmä, mutta juniorimaajoukkueissa rutinoituneet pelaajat muodostavat kenties sarjan vauhdikkaimman ja kovimmalla intensiteetillä pallonhallinnasta toiseen pelaavan joukkueen. JBA:n hienosti kauden avanneen miehistön pitää olla valmiina vastaamaan tuohon intensiteettiin heti ylösheitosta lähtien, koska muutoin illasta tulee tarpeettoman pitkä ja nihkeä.

 

– Forssa-ottelusta ollaan taas saatu lisää yhteisiä tapahtumia ja kokemuksia joukkueena. Niin puolustuspään asioihin kuin myös joukkueena hyökkäämiseen, toteaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

– HBA on erittäin nopea ja aktiivisesti puolustava joukkue täynnä huippulahjakkuuksia, edessä on varmasti vauhdikas ottelu. Siirtymiset sekä pallosta huolehtiminen ovat avainasemassa tänään.

 

JBA:n kokoonpano illan HBA-otteluun: Ville Lehtonen, Touko Lahti, Valtteri Leppänen, Miikka Marttinen, Samuli Oja, Timi Puittinen, Chrysostom Chukwuma, Jere Luoma, Niilo Kärkkäinen, Kalle Peltonen