JBA Miehet Kaudella 2023/24 – The Show Must Go On!

//

Viime levään finaalisarjan jälkeen kasa pelureita siirtyi liigakentille ja kohti muita elämän-, sekä koripallopolun haaraumia. Miten Jebalaatio 3000 vastaa epäilyihin tulevan kauden haasteista?

Kuten mikä tahansa elinkaartaan tolkuttoman pitkästi venyttävä jenkkikomedia:

Kaivetaan muutama uusi hullunkurinen hahmo, nojataan pariin vanhaan klassikkoon, elävöitetään juonikiemuroita ja kaikista tärkempänä, revitään takataskusta alkukausien suosikkihahmo shokkiwau-efektinä takaisin valokeilaan. 

Tiedotusosaston populaarikulttuurifanaatikot taputtavat Frendien alkutunnarin rytmissä.

Minkälaisella näyttelijäkaartilla tätä show’ta lähdetään sitten viemään eteenpäin? Se on ainakin varmaa, että lopputekstien aikana silmissä epilepsiakohtausta esiin houkutteleva nimilistan vilinä on ennennäkemätöntä.

Takapelaajat

#17 Tuomas Flinck, 182cm/-99

Suoritusvarmuuden, ryhdikkyyden ja salakavalan tilannehuumorin esimerkkikappale. Pystyy omalla karismallaan käännyttämään ihmiset kasvissyöjiksi, pystyy tarvittaessa pelaamaan jokaista pelipaikkaa damonwilliams-maisella erinomaisuudella ja pyydettäsessä hoitamaan joukkueenjohtajankin hommat virheettömästi. Uskomaton sekoitus pointtijumalaa ja donkkispotilta hyökkäyksiä niputtavaa roolipelaajaa. Komediatoteemieläin: The Officen jenkkiversion Jim Halpert.

#1 Juuso Salmi, 188cm/-04

Jokaisen kentällä viettämänsä hetken ajan toimintaan ydinreaktorin lailla energiaa ja sähköä puskeva Salmi on tulevalla kaudella ehdolla Divarin eliittitakapelaajien ryhmän keihään kärjeksi. Verrattomalla rohkeudella ja ajoittaisella röyhkeydellä vastapuolen takapelaajien elämästä tuskaa molemmissa kenttäpäissä tekevä Huima-kasvatti on joukkueen pelillisen ja henkisen identiteetin avainhahmo. Komediatoteemieläin: Archer, sarjasta Archer.

#4 Viljami Valtonen, 185cm/-07

Sukunimi velvoittaa suurtekoihin, kerrottaisiin perheen aamupalapöydässä, mikäli tätä asiaa sieltä kysyttäisiin. Niitä suurtekojen esimerkkejä voi käydä tulevalla kaudella katsomassa Jyskän Colosseumilta, mutta niistä ei tässä perheohjelmassa sovi enempää turista. Viljamin asenne, henkinen kantti ja kyky venyä kulloisenkin hetken vaatimalle tasolle antaa mahdollisuuden yltää paljon ikäänsä isompiin saavutuksiin, eikä yksittäisen ottelun liekitys-show kaaren takaa kuulosta lainkaan mahdottomalta ajatukselta. Komediatoteemieläin: Bud Bundy, sarjasta Married…with Children. Mikko voi tän Viljami selittää sulle.

#5 Elmeri Abbey, 178cm/-06

Joo, on kovan luokan lupaus ja ehtinyt tehdä kaikenlaisia urotöitä jo miesten Divarissa ja nuorisomaajoukkueissa. Silti edelleen junnu ja vain Viljamin läsnäolo antaa vapautuksen kaikista ikävimmistä, haasteellisen vastuullisista junnutehtävistä. Kaikkien kaaripuolustajien kauhu on hionut heittoaan pieteetillä koko kesän. Gradian ruokalassa ihmetystä aiheuttaa salaatin täydellinen katoaminen Elmerin henkilökohtaisesta ruokaympyrästä? Komediatoteemieläin: Bart Simpson, The Simpsons.

#7 Eeti Laine, 175cm/-06

Laineen veljeskatraan nuorimmainen keplottelee itseään puolustusten selustaan ja riistää jokaisen edestä tehdyn kädenvaihdon ihan yhtälaisella etevyydellä kuin ennenkin, sarjataso vaan vaihtelee kaudesta toiseen. Noin 36-vuotiaan takurin rytminvaihtogeimin omaava vauhdilla leikittelijä taistelee pelipaikasta Divarin puolella, mutta ikänsä puolesta voi pelata myös HoNsU:n U19-joukkueen paidassa. Kuten toki noin 92% joukkueesta. Olipa turha huomio. Komediatoteemieläin: Malcolm, sarjasta Malcolm In The Middle

#9 Roope Nurminen, 185cm/-07

Roope on käytännössä jyväskyläläisten koripallotapahtumien tapetti. Aina paikalla vähintään taustapiruna kun koripalloa pelataan tai harjoitellaan yhtään missään, ihan vaikka kukaan ei olis edes pyytänyt. Aina ei tarvii tsemppaa niin kovin Roope. Chillaa välillä. Pallowelho wiimeisen päälle ja pelirohkeuden henkilöitymä! Komediatoteemieläin: Jake Peralta, Brooklyn 99

#13 Elias Särkkä, 188/-05

Liekinheitin luojan armosta, jonka kroppa tuntuu edelleen venyvän ja vahvistuvan silmissä. Viime kaudella yhdeksässä matsissa juoksua A-Divarissa, piste-ennätys 8 ja kolmosia säkkiin parissa matsissa kaksin kappalein. Potentiaalia on saada nuo lukemat näyttämään naurettavilta viimeistään siinä vaiheessa, kun kevätaurinko tervehtii meitä ensimmäisen kerran. Komediatoteemieläin: Michael Kelso, That 70’s Show. Pate voi tämän avata Elias tarkemmin.

#14 Eino Kandelin, 185/-00

Joukkueen älykkö, suoraselkäisten ja terveiden elämäntapojen esimerkkieläin. Nousi pudotuspeleissä shokeeraavalla tavalla kokoonpanoon ja tärkeäksi osaksi Kipinä-sarjan voittoa. Vieläkin shokeeraavampaa oli Einon suoritus matkaoppaan hommissa kesän lopulla, sillä se järisytti sen yhteisön rivejä enennäkemättömällä tavalla. Lisätietoja voi mennä kysymään ihan mieheltä itseltään. Komediatoteemieläin: Dwight Schrute, The Office.

#15 Vilppu Vaskelainen, 204cm/-06

Noniin, Vilp-

Ei ole mitenkään mahdollista, mitä täällä tapahtuu?

Basketissa lukee että takapelaaja niin me nyt mennään tällä.

No eikä voida mennä tällä, kai nyt kaikki ymmär-

Menet tällä eteenpäin ja oikaistaan sit joskus marraskuisena tiistaina tämä juttu jos ollaankin väärässä.

No Vilppuhan kieltämättä on liikkeissään sulava kuin Steve Nash vuosina 2004-2008. Raajathan ovat IHAN KUIN SENAATTORILLA, mutta kuvitelkaa tuo kroppa operoimassa palloskriinihyökkäyksiä 40 pallonhallintaa per matsi? Olemme hyvät naiset ja herrat ehkä rikkoneet juuri koripallon lyömättömällä huijauskoodilla. Pehmeäkätinen Vilppu väläytteli viime kaudella HoNsUn U19-joukkueessa, nähdäänkö ensi kaudella jo tasaisempaa säteilyä? Komediatoteemieläin: Sideshow Bob, The Simpsons.

Aake Kallialan Piisamien Syömät Laiturit (Ne Kevyempirakenteiset Laitapelaajat)

#0 Samatar Abokar, 190cm/-00

Uusia kasvoja! Legendaarisen Malmin Super-Koriksen kasvatti tuli tutuksi keskisuomalaiselle koripalloyleisölle jo viime kaudella Huiman paidasta, jossa Samatar pelasi 20 ottelun verran. Vasenkätinen velikulta on ehtinyt näkemään jos jonkunmoista koripalloympäristöä ja omaa divarikokemusta sen verran, että A-Divari on tasona jo tuttu. Uuteen joukkueeseen sopeutuminen ottaa kuitenkin aina aikansa, mutta kauden edetessä Samatarilta voidaan odottaa rohkeita otteita ja äärimmäistä korintekovalmiutta. Komediatoteemieläin: Troy Barnes, Community.

#20 Aarre Abbey, 189cm/-01

Ulkomuisista noin 15 vuotta (pienellä breikillä välissä) keskisuomalaisia koripallokenttiä viihdyttänyt Aarre oli viime kaudella B-Divarin tuhoisimpia jaksojen viimeisten hyökkäyksien kokkaajia, eikä niitä puolustuksia nyt todennäköisesti A:n puolellakaan valtavasti ole, joita vastaan Aarre ei heittoa saisi ilmaan aina tahtoessaan. Äärimmäinen veijariluonne jekuttelee kentällä puolustuksia välillä siihen malliin, että omatkin pelaajat menevät solmuun seuratessaan show’ta. Komediatoteemieläin: Stewie Griffin, Family Guy.

#30 Sulo Paju, 191cm/-05

Lisää uusia tuttavuuksia. Salon Vilppaan kasvatti ja viimeisen päälle suoraselkäinen herrasmies omaa koripalloilijan kropan, päivänvaloa kestävän heiton ja tinkimättömän työmoraalin. Vielä kun välillä löydetään hassutteluvaihdetta silmään ja pidetään kentällä lystiä, niin tästä nuoresta urheilijastahan voi tulla vaikka ja mitä! Komediatoteemieläin: Carlton Banks, Fresh Prince Of Bel-Air. Tiedotusosasto naureskelee tälle vertaukselle eniten tähänastisista.

#31 Alabatou Sane, 182cm/-05

Pyrinnön kasvatti kirjautti viime kaudella 6 matsia B-Divarissa ja 12 HoNsU:n U19-joukkueessa. Välillä jopa liian vikkeläjalkainen omaksi hyväkseen, mutta into, ahkeruus ja sinnikkyys ovat hyvä pohja jatkaa oman potentiaalin kattorakenteiden etsimistä. Komediatoteemieläin: Steve Urkel, Family Matters.

#32 Panu Blomgren, 194cm/-04

Polvioperaatiosta toipuva Panu on edelleen käsittämättömän valovoimainen ja luokseensa kutsuva hahmo, joka tarvittaessa piiskaa sanan säilällä aivan kaikkia tielleen sattuvia. Ennen loukkaantumistaan oli matkalla kohti todellista läpimurtoa miesten sarjoissa eikä paluu samalle polulle jää kiinni ainakaan Panun periksiantamattomuudesta! Komediatoteemieläin: Will Smith, Fresh Prince Of Bel-Air.

#35 Otso Nuutinen, 194cm/-01

Heinolan NMKY:n kasvatti ja Lahdessa LaBan (U19) sekä Team Pajulahden (B-Divari) paitaa päällään pitänyt Otso ”Karhu” Nuutinen kantaa ensi kaudella uutta pelipaitaa, mutta samalla ilmiselvintä lempinimeä koko koripallokartalla. Heti siis Niilo ”Mieskarkki” Kärkkäisen jälkeen. Tarkkakätinen Otso kylvää tuhoa pääasiassa kaaren ulkopuolelta, mutta eiköhän sinne rimallekin löydetä kartalta polku kauden edetessä. Komediatoteemieläin: Sheldon Cooper, Big Bang Theory.

#44 Niilo Kärkkäinen, 190cm/-99

Vilppaasta paluun kotimaisemiin tekevä Niilo on kiistatta Divarin tihein ja vahvapohkeisin urheilija, jonka vahvoille olkapäille voi asettaa vaikka koko jyväskyläläisen koripallon tulevaisuuden. Mainitsimmeko jo, että se on ihan uskomaton urheilija? Odotettavissa ylitsepääsemätöntä ylivoimaa ja jokunen virhe per matsi vain siitä syystä, että mies on yksinkertaisesti liian vahva tähän lajiin. Komediatoteemieläin: Ei ole. Niilo on totinen mies. Niilon toteemieläin on Bruce Willis, Vin Diesel ja Jason Statham yhdistettynä yhteen täydelliseen toimintasankaripakettiin.

#45 Jaakko Tiittanen, 191cm/-03

Utopistisen kaliiberin urheilijalupaus, jonka fyysiset edellytykset voisivat viedä miehen kolmiloikka-areenoille, 90-luvun Gladiaattorin nauhoituksiin, showpainikehiin tai shakkilaudan ääreen. Tekemään hauiskääntöjä ja vipunostoja. Erityisesti puolustuspään ominaisuuksiltaan ehtaa divaripotentiaalia oleva pelaaja käy tiukkaa taistelua peliminuuteista tulevalla kaudella, mutta sitoutumisen ja yrittämisen määrästä ne minuutit eivät jää kiinni. Komediatoteemieläin: George Costanza, Seinfeld. Tämä saattaa vaatia Jaakolta soittoa kotiin.

#53 Aku-Petteri Kuusinen, 186cm/-03

Joukkueen ”Smooth Operator” tittelistä Eino Montinin lähdön jälkeen Abbeyn veljesten kanssa taisteleva Aku on tiituskuukkasmaisen kevyen askelluksensa kanssa ajoittain täysin hävytön näky kentällä, koska niin nopeasti ja helposti ei ihmisen pitäisi olla mahdollista liikkua kuin mihin Kuusisen klaanin nuorukainen kykenee. Silminnähden rajaton itseluottamus erityisesti hyökkäyspäässä ei myöskään hidasta menoa. Komediatoteemieläin: Barney Stinson, How I Met Your Mother.

Rokas Čivilis, 191cm/-05

Liettualainen lupaus missaa pelaajasiirtoprotokollaan liittyvien syiden vuoksi pari ensimmäistä runkosarjaottelua, mutta harjoittelee normaalisti TÄLLÄKIN HETKELLÄ GRADIAN KIRKKAIDEN VALOJEN ALLA. Tarkkakätinen koripalloälykkö on muutamaa kiloa ja penkkisarjaa vaille kansainvälisen luokan kakkoskolmonen, eikä kauden aikana tulla välttymään käsittämättömiltä väläytyksiltä. Tai siltä, että katsomossa joku muistelee alkukauden aikana nuorukaisen nimeä ja möläyttää suustaan ”Rokas Jokubaitis”. Se nyt vaan tulee tapahtumaan, hyväksytään se. Komediatoteemieläin: Michael Scott, The Office.

Aake Kallialan Laiturit Ennen Piisamia. Piisameja. Piisamoita. (Ne Vähän Harteikkaammat Tapaukset)

#8 Vili Vesterinen, 208cm/-06

HoNsUn ja Salon Vilppaan välinen hissiliike pysähtyi Jyväskylään ja sehän kelpaa kaikille läsnäolijoille! Isänsä pehmeät kädet perinyt Vili on äärimmäisen potentiaalinen, tarvittaessa kenttää heittovoimansa ansiosta levittävä ison pään pelaaja ja samalla äärimmäinen seuramies. Pukkarissa on kuulemma muiden vaikea saada puheenvuoroa, kun Vili ja Vilppu nokittelevat keskenään eri sorttisilla kalatarinoilla. Kuulostaa riittävän todenmukaiselta, emme lähde epäilemään huhujen faktaperäisyyttä. Komediatoteemieläin: Ned Flanders, The Simpsons.

#10 Teemu Hiltunen 201cm/-05

Se vähemmän fyysinen Hiltunen on onneksi hellän ja herkän ulkokuorensa alla kovapäinen, rujo UROS. Kolhujen kanssa pari edellistä kautta taistellut nuorukainen pitää repussaan edelleen eväitä vaikka kuinka pitkälle koripallomaailmassa ja viime kevään pudotuspelien avausottelu HBA:ta vastaan antoi viitteitä siitä, miten hyvä divaripelaaja Teemu voi olla jo nyt. Komediatoteemieläin: Dorothy Zbornak, Golden Girls.

#11 Roope Filtness, 200cm/-05

Oman elämänsä MVP, ROTY, MIP, DPOY, Heisman Trophy Winner, Minnesota Mr. Hockey, Lady Byng Memorial Trophy Winner ja Bill Russellin manttelinperijä. Todellisuus on usein tarua kummallisempi, mutta annetaan Roopen elää omaa elämäänsä ja seurataan nousukiitoa kohti unelmia! Rajaton itseluottamus nostaa pelisuorituksia joskus osien summaa suuremmaksi, eikä tiedossa ole tylsää hetkeä kun mr. Filtness astelee näyttämölle. Komediatoteemieläin: Joey Tribbiani, Frendit. 1000%.

#26 Alexander Aglassinger, 198cm/-01

Lohjan Urheilijoiden juniorimyllyn tuotos on pelannut Divareissa MuKin paidassa A:ta, sekä menneellä kaudella B:tä. Monipuolinen ja fiksu laituri on aktiivinen levypallopelaaja ja pystyy tarvittaessa esiintymään myös vitospaikalla uskottavan roolisuorituksen arvoisesti. Bonuspisteitä sukunimestä, josta saadaan kauden aikana väännettyä monenmoisia veistelyitä, viittausten kantaessa Andrei Agassista erilaisiin laulajapersooniin. Komediatoteemieläin: Marshall Eriksen, How I Met Your Mother.

#82 Eino Pällijeff, 198cm/-04

Viimeinen uusi tuttavuus, sattumoisin myös isoin numero ja isoin potentiaali hiusmalliksi sivubisneksenä! Panttereiden kasvatti vietti kolme edellistä kautta HBA:n tähtihautumossa ja Jyväskylään saapuukin divaritasolle jo rutinoitunut, mutta edelleen hurjan potentiaalin omaava urheilijanuori. Osaaminen ja kroppa antavat edellytykset kolmospaikalla tuloksen tekemiseen, mutta valmiuksia riittää liukumaan tarvittaessa ylöspäin pelipaikkanumeroita molemmissa kenttäpäädyissä. Komediatoteemieläin: Cosmo Kramer, Seinfeld.

Siinähän ne! Pelurit pähkinänkuoressa.

***

Kausi avataan perjantaina koti-iloittelulla paikallispelillä Äänekosken Huimaa vastaan. Ylösheitto MONNARIN HORNANKATTILASSA, 6.10., kello 18.30. Yleisöryntäyksen uhka on läsnä, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa! Liput taskuun täältä: https://events.liveto.io/?search=jba