JBA saa vieraita Forssasta

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue saa perjantaina Monnarille mielenkiintoisia vieraita, kun Forssan Koripojat saapuu jyväskyläläisen koripalloyleisön hämmästeltäviksi. Jatkuuko JBA:n voittoputki, vai matkaavatko sarjapisteet Forssan Autokeitaan kautta Feeniksille?

JBA:n historiallinen avauskausi Miesten 1-Divisioona A:ssa on alkanut kahdella voitolla ja JBA majaileekin nuoren kauden sarjataulukossa toisena Lahti Basketballin takana. Avausottelussa JBA kaatoi Oulun NMKY:n vierasparketilla numeroin 83-68 ja viime sunnuntaina JBA venyi vajaamiehisenä 69-65 –voittoon kovia nimiä ja satoja liigapelejä vyöllään kantavasta Espoo Unitedista.

maravaltsuville

Perjantai-illan näytöksessä JBA:n vastustajaksi saapuu kuitenkin hyvin erilainen joukkue kuin Ynni tai EU. Forssan Koripojat on aloittanut kautensa voitolla ja tappiolla, mutta pisteitä joukkue on paiskonut tulostaululle enemmän ottelua kohden kuin yksikään toinen joukkue divarissa. 96,5 pistettä per ottelu taululle heittänyt FoKoPo asettaa haasteen, johon JBA:n pitää olla heti ylösheitosta alkaen valmiina vastaamaan.

 

– Forssa on tehnyt ensimmäisissä peleissä paljon pisteitä ja päävalmentaja Jouni Grönroos on tunnettu hyvänä vahvistusten rekrytoijana, joten hyökkäysvoimainen joukkue vastassa. Keihään kärkenä toimii kova jenkkikolmikko ja joukkueesta löytyy mm. U20-maajoukkueen kanssa kesällä pelannut Juho-Matti Henttonen, muistuttaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

– Meillä fokus on kuitenkin vahvasti oman viisikkopelin kehittämisessä molemmissa päissä parkettia. Ja kuten Espoo Unitedia vastaan, myös tässä ottelussa pallosta täytyy pitää huolta.

 

FoKoPon terävintä keihäänkärkeä edustavat tosiaankin jenkkikolmikko, sekä todella tarkkakätinen, liigakokemustakin omaava takakentän pommittaja Teemu Sulonen. Sulonen on kirjauttanut kahdessa ottelussa keskiarvoikseen 23 pistettä, 4,0 levypalloa ja 6,5 syöttöä ottelua kohden.

 

Tarkkakätinen jenkkitakuri Shamarr Bowden (17,5/5,5/4,0) johtaa forssalaisten peliä ammattitaidolla, kaksimetrinen swingman Roderick Flemings (16,0/8,5/4,5) hyökkää rimaa kohti aina mahdollisuuden esitellessä itsensä ja vitospaikkaa miehittää kookas Bruce Reed (23,0/11,0). FoKoPon pelaajien keskiarvoihin hieman ylimääräistä tuo avausottelu JKS:ää vastaan, joka venyi toiseen jatkoerään asti.

 

JBA:n näkökulmasta ottelu on vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen kuin viime sunnuntain koitos Espoo Unitedia vastaan. FoKoPon avausviisikko pystyy tilaa ja aikaa saadessaan tekemään illasta JBA:lle todella pitkän, mutta mikäli kotijoukkue pystyy pitämään jo tavaramerkiksi muodostuneen, kovalla intensiteetillä iholle tulevan puolustuksensa läpi ottelun FoKoPon riesana, on isännillä kaikki mahdollisuudet kamppailla voitosta.

 

Kotijoukkueen kymmenen pelaajan kokoonpanosta voidaan odottaa keneltä tahansa onnistumisia ottelun aikana, mutta tilastojen valossa kovimmassa iskussa JBA:n riveistä ovat alkukauden aikana olleet espoolaiset masennustilaan heittänyt Miikka Marttinen (20,5/8,0/2,5 syöttöä) sekä takakentällä Unitedia vastaan hurjat minuutit Robert Juvosen poissaollessa urakoinut Valtteri Leppänen (10,0/3,5/5,0). Eikä unohtaa sovi myöskään Ynniä dominoinutta, härkämäistä Jere Luomaa (17,0/7,5).

 

– Tällä hetkellä joukkueessa on itsevarma ja yhtenäinen henki ja me tiedämme, että pystymme voittamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa, vakuuttaa Marttinen.

 

– Kaikki pelaajat ovat saaneet onnistumisia peleissä ja harjoituksissa, joten näillä fiiliksillä on mukava lähteä kaatamaan Forssan legendaarisia Koripoikia.

 

JBA – FoKoPo, Monnarin hornankattilassa kello 19.00.

 

JBA:n kokoonpano: Ville Lehtonen, Touko Lahti, Valtteri Leppänen, Miikka Marttinen, Samuli Oja, Timi Puittinen, Chrysostom Chukwuma, Jere Luoma, Niilo Kärkkäinen, Kalle Peltonen. Robert Juvonen ja Winslo Barry palaavat kokoonpanoon lähiviikkojen aikana.