JBA saa vieraita Tampereelta

//

Jyväskylä Basketball Aademyn edustusjoukkue hamuaa takaisin voittojen tielle maanantain kotiottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan. Ylösheitto tapahtuu kello 19.00, otteluisäntänä Sonaatti. Opiskelijoille jaossa vapaalippuja Lozzissa ja Sykkeessä.

JBA kävi Lahdessa perjantaina ja sai mukaansa ison kasan deodoranttia.

 

Ei siitä sen enempää.

 

Mutta maanantai on täällä! Universaalisti hyväksytty totuus on, että maanantai todellakin on viikon paras päivä. Maanantai on viikonpäivien kinuskijäätelö banaanilettujen kanssa. Aijai. Maanantai.

 

Tampereen Pyrintö matkustaa maanantaina Monnarille. Monnarilla Pyrintöä odottaa JBA, Divari-A:n paras kotiyleisö, Divari-A:n virallinen hämmentäjäkatsomo, Monnarin kahvion pullakahvit sekä kreikkalaista veistosta muistuttava päällikköjen päällikkö, Jere ”Pihvin Katse” Luoma.

 

Pyrintö saapuu illan otteluun ikävässä kolmen ottelun tappioputkessa, mutta joukkueen iskukykyä ei sovi vähätellä. Liukkaita takamiehiä vilisevä joukkue tulee maanantaina iskemään Lassi Kilpisen (11,9/4,5/4,3 syöttöä) johdolla jokaiseen mahdolliseen nukahdukseen JBA:n puolustuksessa.

 

Tuomas Sukanen (12,9/4,1) on kyseenalaisista prosenteistaan huolimatta heittovoimainen etukentän moniosaaja jonka kanssa on syytä olla tarkkana. Tampereella käydyssä välienselvittelyssä mies heitti 14 pistettä, osuen viidestä radalle lähettämästään kolmosesta kolme.

 

Illan suurin kysymysmerkki on Pyrinnön jenkkivahvistus Terrell Vinsonin pelaaminen. Sarjan kovimpiin yksilöihin lukeutuva Vinson joutui jättämään ToPo-Pyrintö –ottelun kesken tuomareiden päätettyä miehen ottelun ennen aikojaan. Mikäli mies Monnarin parketilla nähdään pelikamat päällä, on JBA:lla kädet täynnä 23,5 pisteen ja 9,8 levypallon keskiarvoilla pelaavan sisäpelaajan kanssa.

 

JBA:n näkökulmasta ottelu sisältää monia kysymyksiä.

 

Miten joukkue on käsitellyt Lahti-tappion? Osuuko JBA vihdoin myös Monnarilla? Kuinka monella katsojalla uudenvuoden lupaus pettyy viimeistään Monnarin kahvion pullantuoksuisessa ansassa? Onko Kalle ”Salaatti” Peltosella lentokeli päällä? DONKKAAKO VALKOINEN MIES MONNARIN MAANANTAI-ILLASSA!?

 

Todelliset kysymykset ja mietinnän aiheet ovat kuitenkin tässä alapuolella. Näitä te kaikki mietitte, nyt ne tuodaan teille tähän tekstimuodossa.

 

– Robert ”Parisuhteensa John Watson” Juvonen saattaa vielä olla tunnevyöryn kuohuissa, sillä Sherlockin mahdollisesti viimeinen jakso nähtiin viikonloppuna. Miten tunneskaalan päästä päähän seilaaminen näkyy Robin otteissa maanantaina? Vastauksen saatte vain saapumalla Monnarin koripallopyhättöön kello 19.00.

 

– Ville ”Team Bella” Lehtonen on katsonut viikonloppuna koko Twilight –elokuvasaagan läpi. Ensimmäisen kerran kyynel silmässä, toisella kerralla kunnolla keskittyen. Ville on vannoutunut Bella-fani ja on vuorannut sänkynsä ympäristön Kristen Stewartin julisteilla, koska ”Kristen on ihana, siis oikeesti tajuuttekste miten fantastisesti se onnistui tuomaan valkokankaalle Stephenie Meyerin luonnehdinnan Bellasta. Siis ääh, oikeesti!”

 

Huolestuttavinta on kuitenkin se, että Ville ei enää suostu poistumaan asunnostaan valoisaan aikaan. Tänään tupla-tupla tai paljastukset jatkuvat.

 

– Valtteri ”Säynätsalon Sammy Flour-Lake” Leppänen on painanut tasatyönnöillä, räkä leualla ja haaleaa mehua kymmenen kilometrin välein kertakäyttömukillisen juoden perjantaista asti Muuratsalon kuvankauniissa maisemissa. Valtteri, keskity baskettiin vaan. Valtsun piste-ennätys tällä kaudella on vain 21. Kai Nurmisen kultaranne forever. Räjähtääkö LeppäsValtsu tänään ilmiliekkeihin ja muuttaa käsityksemme siitä, miten koripalloa voi edes pelata? Monnarille kello 19.00, siellä se selviää.

– Henry ”Negatiivinen Rasvaprosentti” Boyd on valmiina. Nuortamiestä on pidetty valjaissa koko aamu ja seiskalta räjähtää. Yhtään tilannetta ei jätetä kesken, jokainen puolustus on mahdollisuus muuttaa universumin muotoa ja Pyrinnön punaiset paidat herättävät raivoavan härän. Henkan aika on nyt. Monnarille kello 19.00. Siellä lähtee.

 

– Miikka ”Muskeli” Marttinen ja Samuli ”Kermaylläri” Oja ovat valmiina puolustamaan Pyrinnön jumiin mahdollisimman vähillä askelluksilla. Vanha totuushan on, että ”ei tarvii juosta kun on niin hemmetin hyvä”. Mara ja Soja ovat itse tietysti nöyriä urheilijanuorukaisia, mutta kyllähän tuota nuoruuden vivahteilla höystettyä ”old man gamea” on herkullista katsella. Monnarille, kello 19.00, siellä lähtee. Vain just sen verran kuin on tarvis.

 

– Suurin osa koripalloväestöstä tietää pelin nimeltä HORSE. Se on peli, missä yksi pelaajista heittää itse määrittämällään tavalla palloa renkaan läpi ja onnistuessaan, pitää muiden pelaajien heittää samalla tavalla, samasta paikasta, palloa kuppiin. Jos et onnistu, saat kirjaimen. Kun keräät sanan HORSE, olet ulkona pelistä.

 

HORSE on tiivistettynä peli, mitä pelataan ennalta määrittelemätön aika ja lopulta Timi ”Hieno Mies Ja Varmasti Kova Leipomaan” Puittinen voittaa Ville ”Bella ansaitsee rakkautta” Lehtosen aivan pystyyn.

 

– Chuku pelaa kauden parasta koristaan. Muang Thain lounaspöydästä kaivettu pelivire on johtanut hienoihin otteisiin, mutta jopa vaivaannuttavaksi noussut kysymys nousee jälleen esille kotiottelun alla: Joko nyt? Kun se tapahtuu, haluatte olla paikalla. Uskokaa pois, te todellakin haluatte olla paikalla. 19.00, Monnari. Be there or mehiläisneliö.

 

– Jere ”Pihvikakku” Luoman kauden ennätys hyökkäyslevyissä on kuusi. Kauan tavoiteltua tupla-tuplaa ei ole nähty. Jyväskylän kaduilla aletaan huolestumaan. Kauden avausmatsissa kysyttiin, että ”Kuka pysäyttäisi Jeren?”. Onko Jere itse itsensä suurin vastustaja? Tänään Jere. Tänään. Fyysistä ylivoimaa ja mylvintää. Härkämäinen Jere Luoma pääsee irti. Monnarilla, kello 19.00.

 

– Niilo ”Muuramen Janne Tulkki” Kärkkäinen järjestää nimikirjoitusten jakamistilaisuuden Monnarin Kypärämäen puoleisella seinustalla ottelun jälkeen. Mutta mikä tärkeintä, Niilo on valmistautunut laulamaan alkulämpöjen aikana ja/tai puoliajalla ”Tulvii Pohjanmaa” –kappaleen kokonaisuudessaan. JBA pyytää katsojia tuomaan omat nenäliinansa, sillä sitä tunteiden tulvaa ei pysty kukaan kuitenkaan pitämään sisällään.

 

– Kalle ”Roskapönttö” Peltonen on täällä tänään. Herra Kalle Peltonen. Kun Kallelta kysyttiin, ”Mikä on hienointa koripallossa?”, ei vastaus yllättänyt ketään.

 

”Niilo Kärkkäisen lapsenomainen usko parempaan huomiseen, ihmisen luontaiseen hyvyyteen ja kykyyn arvioida kanssaeläjiään heidän tekojensa ja sanojensa, ei ennakkoluulojen pohjalta. Sekä Ilja Saralahden ja Juice Lehtosen katsomokäyttäytyminen.”

 

Monnarille. Kello 19.00. JBA vs. Pyrintö.