JBA Täynnä Tarmoa Ja Muita Kyseenalaisia Otsikkovaihtoehtoja

//

Jyväskylä Basketball Academyn kotiottelu. Perjantai-ilta. Monnarin kirkkaat valot. Vastassa aina tunteita herättävä Porvoon Tarmo. KEVÄT!

JBA saapuu otteluun harmittavassa kahden ottelun tappioputkessa. Lahti Basketball katkaisi isäntien viiden ottelun kotivoittojen putken viime sunnuntaina, mutta tuon ottelun jälkimmäinen kaksikymmenminuuttinen tarjosi kotiyleisölle järkälemäisen hienoa taistelua ja 45 pistettä sarjan toiseksi parasta puolustusta vastaan.

 

Perjantaina vastaan saapuva Porvoon Tarmo on JBA:n kanssa samanlaisessa, ikävässä kurimuksessa. Kolmen ottelun voittoputki ja rynnistys kohti pudotuspelitaistelua vaihtui kahdeksi perättäiseksi tappioksi Espoota ja ToPoa vastaan, mutta kevät on koripalloilijan parasta aikaa, elämä on paras osa koripalloa ja mahdollisuuksien tulva on tyrehtymätön.

 

Jos kukaan on ikinä epäillyt, että tämän näppäimistön takana ei elä nykypäivän Plato, lukekaa tuo ylläoleva kappale ja kylpekää sen sivistyksessä.

 

Illan ystävällismieliset kilpakumppanithan ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti! Monnarilla, sillon syssymmällä, Tarmo veivasi sarjapisteet Porvooseen. Porvoossa JBA oli jo voittanut ottelun, mutta Jere ”Pihvini ei ollut vielä kypsä” Luoma halusi tarjota myös porvoolaisille kansanmiehille ylimääräisen viisiminuuttisen baskettia. Lopputuloksena kuitenkin JBA:n vierasvoitto, joten erävoitot ovat 1-1 ja tämä keskikorkean ATP-tason tennismittelö ratkeaa tänään Monnarin puolinopealla alustalla.

 

Tarmo juoksuttaa Monnarin lämpimään perjantai-iltaan yhden koko sarjan vaarallisimmista viisikoista. Jenkkikolmikko on Tarmon tapojen mukaisesti monipuolinen ja laadukas. Vikkeläliikkeinen Cameron Clark on rummuttanut 21,7 pistettä ottelua kohden kauden aikana ja etukentän kaksikko William Cardarelli (16,0/7,2/2,3 syöttöä) – Levi Giese (21,1/8,7/2,3) on koko sarjan monipuolisimpia ja tilaisuuden saadessaan tehokkaimpia etukenttiä. Erityisesti Giesen 43,8% onnistumisprosentti bonuskaaren takaa on lukema, joka kylmää kotiyleisön kollektiivisessa häntäluussa jo ennen ottelua.

 

Viisikon ovat täydentäneet kauden aikana useimmiten Kevin Straih (6,0/1,3 syöttöä) sekä puoli tuntia illassa urakoiva lahtelaisen koripallomankelin tuotos Esko Salonen (10,6/3,7/5,4 syöttöä). Perjantain kamppailun alla on vielä epävarmaa pelaako joukkueen kaksi edellistä ottelua väliin jättänyt Salonen.

 

Robert ”Herkkä Reisilihas” Juvonen ja Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen sen sijaan, siis voi pojat, nämä nuoret ja hymyilevät herrasmiehet sen sijaan palaavat pelikentille! Kaksi ottelua ilman Robia ja Valtsua on tuntunut samalta kuin kuvittelisin Ben Affleckista tuntuneen tämän tehdessä ensimmäisiä elokuviaan ilman Matt Damonin rakastavaa ja fyysisesti sekä henkisesti tukevaa läsnäoloa.

 

Se, mitä miehet ovat tehneet ollessaan kokoonpanosta sivussa, ei ole syytä spekuloida sen enempää. Jotkut lähtevät ratsastamaan vuorille, jotkut viettävät aikaa metsässä karhujen kanssa ja jotkut lähtevät Afrikkaan päästäkseen kosketuksiin sisäisen eläimensä kanssa.

 

Muita osin JBA pääsee lähtemään verrattain terveenä päivän otteluun. Miikka ”Myhäilevä Matruusi” Marttisen ylävartalovamma pitää miehen edelleen sivussa kokoonpanosta, mutta ei mies yhtä sotaa kaipaa.

 

Juvosen ja Leppäsen poissaolojen myötä valtavia harppauksia ottaneet Ville ”Vasen Käsi” Lehtonen ja Chrysostom ”Chuku” Chukwuma eivät saa enää pelata 57 minuuttia per 40 minuutin koripallo-ottelu, mutta JBA:n takakentän leveys on nyt sillä tasolla, että viisikon takakenttä arvotaan arvontalaulun säestämänä.

 

Jaakko ”BÖÖGI” Björk on omalta osaltaan tuonut JBA:n etukentälle yhden All-Laukaa –tason mylvijän lisää, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että nyt niitä on kaksi. Yhden kanssa pystyy vielä elämään, mutta kahden pysäyttäminen alkaa olemaan jo sen luokan savotta, että lieneekö tuota syytä edes yrittää.

 

Illan ottelun alla aiheet, jotka askarruttavat meitä kaikkia.

 

– Jyväskylän Weikot otti eilen elintärkeän voiton Divari-B:n sarjapaikan kannalta. Joukkueen voittaessa sunnuntaina vierasparketilla PeUn, nousee JyWe kuuteen voittoon. Putoamisviivan yläpuolella majailee Lappeenrannan Namika. Viidellä voitolla. Keskinäisten kohtaamisten perusteella JyWen edellä.

 

Namika kohtaa perjantaina pudotuspelipaikasta taistelevan HyPon ja sunnuntaina sarjan kärkipaikkaa tavoittelevan PuHun. Timi Puittinen on hajanainen ihmisraunio, joka ei pysty keskittymään aamumurojensa syömiseen. Liittyvätkö nämä asiat toisiinsa?

 

– Ville ”Lounasroisto” Lehtonen oli jäädä torstain harjoituksissa Jaakon telomaksi. Onneksi vain Villen vasen käsi koki pienimuotoista vahinkoa, joten Villen elämä ei muuttunut kirjaimellisesti yhtään millään tavalla. Aiheeseen liittyvä kysymys: Nähdäänkö perjantaina kauden ensimmäinen vasemman käden lay-up Villen toimesta? Tai siis, ei tietenkään, mutta aina se on välillä mukava unelmoida mahdottomistakin asioista.

 

– Chuku pelaa loistavaa kevättä. Sunnuntaina vahvojen otteiden päälle mies latasi kaksi donkkia sarjakakkosen yli ja järisytti koko koripalloilevaa Suomea suorituksillaan. Tärkein kysymys kuitenkin kuuluu, että missä mies käy parturilla? Miehellähän on aivan jumalaiset hiukset!

 

– Niilo ”Poikakarkki” Kärkkäinen on joutunut koko viikon kulkemaan ulkona vain pimeän aikaan ja katuvalojen loisteelta piilossa. Vanhojen tanssien jälkimainingeissa Niilo oli tietämättään, kuten tapana on, hurmannut koko Himoksen. Perjantain matsin jännittävin hetki on, kun mitataan nimikirjoituksia nuoreltamieheltä odottava jono ja vieressä pujotteleva ihmiskäärme, jossa Jyväskylän vapaat naiset odottavat vuoroaan antaakseen Niilolle puhelinnumeronsa sekä kotiosoitteensa.

 

JBA! Tarmo! Kello 18:30! Monnari!