JBA voittoputkea venyttämään

//

Jyväskylä Basketball Academyn uljaan edustusjoukkueen matka Miesten 1-Divisioona A:ssa jatkuu kahden pelin viikonlopulla. Perjantaina matka suuntaa ensin Forssaan, FoKoPon vieraaksi.

Legendaariselle Forssan Urheilutalo Feeniksille matkustava JBA:n sotalaiva seilaa komeassa kahden ottelun voittoputkessa. Voittoputken sisältä löytyy komea vierasvoitto JKS:stä, sekä kaikki siirappisen hollywood-kliseitä täynnä olevan elokuvan piirteet sisältävän HBA-kotivoiton. Mehustelkaa tätä mehukasta iltamaa täällä.

 

Perjantai-illan näyttämönä toimii siis Feeniks. Tai Veeniks. Riippuu keneltä kysytään. Feeniks, aina vieraanvarainen ja veljellistä rakkautta pursuava Forssan perjantai-ilta sekä FoKoPo vs. JBA. Ei ihminen muuta elämäänsä kaipaa.

 

FoKoPo tulee otteluun kahden tappion putkessa, mutta joukkue on vähintään yhtä vaarallinen joukkue kuin Monnarilla lokakuussa, jolloin forssalaiset hakivat sarjapisteet Jyväskylän urheilupyhätöstä.

 

Iso laituri Roderick Flemings on riuhtonut 11 ottelua 19,5 pisteen, 10,4 levypallon ja 3,5 syötön keskiarvoilla ja aiheuttaa vasenkätisenä salamurhaajana ison haasteen JBA:lle. Sisäpelaaja Bruce Reed (19,3/8,9/2,1) flirttailee myös tupla-tuplan keskiarvoilla ja forssalaisten rakastama kolmas ulkomaalaispelaaja on liukas ja tarkkakätinen takamies Shamarr Bowden (15,3/4,7/3,6), joka on säkittänyt kolmoset sukan läpi 40% tarkkuudella.

 

Bowdeniakin tiuhempaan tahtiin asteroideja kiertoradalle on irrottanut Teemu Sulonen (17,7/4,4 syöttöä), joka ei ole eläessään nähnyt heittoa mistä ei pitäisi. Juho-Matti Henttonen (6,6/4,1 levypalloa) tarjoaa illassa 20 minuuttia juniorimaajoukkueiden marinoimaa nelos-vitospaikkojen pelaamista.

 

Mutta, kuten kuuluisa kirjailija Mark Twain joskus sanoi, ”Puheet kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja, eikä ketään oikeasti kiinnosta Forssan kokoonpano kun tarjolla olisi JBA:n uroksien verbaalista ihannointia”.

 

Suru-uutinen JBA:n leiristä on, että Miikka Marttinen joutuu jättämään harjoituksissa sattuneen alavartalovamman takia ainakin perjantain ottelun väliin. Maraa voi lohduttaa Facebook-viesteillä, eikä mies varmasti pahastu ovensa taakse ilmestyvistä vierailijoistakaan. Jyväskylä, pitäkää Marttisesta hyvä huoli.

 

JBA saa silti jalkeille jälleen kerran joukkueen joka on energinen, täynnä jokaisen äidin unelmavävyjä (pl. Jere Luoma ja Kalle Peltonen, mutta erityisesti Valtteri Leppänen ja Niilo Kärkkäinen) ja valmiina taistelemaan voitosta aina ylösheitosta päätössummeriin.

 

Marttisen saappaita lähtee täyttämään miehen hyvä henkilökohtainen ystävä, Samuli ”Joo joo , lopeta se jankuttaminen” Oja. Samuli on kerännyt mainetta Jyväskylän kylmillä kaduilla myös vasenkätisenä kolmoslinkona. Kyseessä on ilmeisesti jonkun sortin alter ego. Päivisin mies on Samuli Oja ja iltaisin, no, myöskin Samuli Oja, mutta Samuli Oja joka heittää välillä vasemmalla.

 

Robert ”perunasalaatti” Juvonen pääsee illalla irti Feeniksin parketille, jonka päälle on kultaisella 90-luvulla roiskunut pullo jos toinenkin Forssan Alun mestaruusjuomia. Shampanjanvärisistä suihkuista itsekin pitävä Robi on ympäristössä kuin leijona makuuhuoneessa, eikä FoKoPon takakenttä tule saamaan hetken rauhaa miehen saalistaessa.

 

Etukentällä Jere ”pihvi” Luoma lähtee luomaan HBA-sankaritarinaansa rahastukselta haisevaa jatko-osaa ja stunttimiehekseen Jere on valinnut Kalle ”maksalaatikko” Peltosen. FoKoPon kapea etukenttä tulee olemaan isoissa ongelmissa, mikäli tämä kaksikko pääsee vauhtiin ja rähisemään kuin pesukarhu roskapöntössä. Sivuhuomio: Luoman 3,7 hyökkäyslevypallon keskiarvo koettelee hyvän maun rajoja.

 

Yleisön toistuvista, anelevista pyynnöistä huolimatta, listataan taas muutama mielenkiintoinen ja mielen sopukoita kutkuttava kysymys illan gladiaattorien kohtaamisesta.

– Ville ”rusinaton maksalaatikko” Lehtonen oli pahoillaan, koska miestä ei mainittu edellisessä ennakossa ja vannotti sekä mahdollisesti lahjoi ennakon kirjoittajan, jotta samaa virhettä ei toistuisi enää. Lehtonen on pyrkinyt viimeisen viikon aikana kähveltämään ”Valkosuklaa” –lempinimen itselleen originaalilta Valkosuklaa-Leppäseltä, mutta toistaiseksi tuloksetta. Vaihtaako soihtu omistajaa illan ottelun jälkeen? Pitkävetokohde kotisohville: Rikkooko Ville Forssan reissulla 1) enemmän nilkkoja crossoverillaan, vai 2) forssalaisten tyttöjen sydämiä valloittavalla hymyllään?

 

– ”Maksalaatikko” Peltonen ehti miehen ikään viikonloppuna. Kysymys kuuluukin, miten Kalle aikoo juhlistaa tätä saavutusta illan ottelussa? Kallen kohdalla kaikki on mahdollista. Kaikki. Aivan kaikki. Double-behind-the-back-to-shamgod-to-through-the-legs-crossover-to-360-DONSSI? Mahtuu todellisuutemme raameihin. Kalle, hämmästytä meitä!

 

– Niilo ”takaovi” Kärkkäinen on täällä, naiset ja herrat. Hän on täällä tänään. Toisaalta, me kaikki olemme aina jossain ”täällä” ja ”tänään” on suhteellinen käsite, se on ensin nyt, mutta myös huominen on ”tänään” kun saavumme sinne ja silloin huominen on taas muualla. Niilo on kuitenkin läsnä. Niilo on omanlaisensa Schrödingerin kissa. Ensin nuorimies on tässä, mutta kun käännät pääsi ja hetken päästä katsot takaisin, hän voi olla joko tässä, teleportannut itsensä korille. Puolustaja ei kuitenkaan tiedä, että onko Niilo ”tässä” vai ei, ja ainoa tapa millä Niilo lakkaa olemasta näiden kahden tilan sekoitus on, kun puolustaja kääntää päänsä takaisin, huomaa tyhjän palan parkettia ja kuulee miten rimaa revitään alas toisaalla.

 

– Tässä ennakossa Dirk Nowitzkia ei verrata Timi Puittiseen. Miten Dirk käsittelee asian?

 

– ”Valkosuklaa”-Leppänen operoi edelleen 11,1 pinnan ja 3,7 syötön keskiarvoilla ja LUUKUTTAA KAAREN TAKAA KUULAA SÄKKIIN 47,1% TARKKUUDELLA. Joissain piireissä tuo on sellainen lukema, että aina kun rima näkyy ja kyynärpään saa suoraksi ilman ylimääräistä riuhtomista niin on hyvä paikka heittää. Onko Forssa varautunut Valtterin pysäyttämiseen? Onko sillä mitään merkitystä?

 

– Chuku on JKS-ottelun toisesta puoliajasta lähtien ollut JBA:n pirteimpiä ilmestyksiä parketilla. Puolustukseen automaattisesti sähköä tuova Chuku on heittänyt harjoituksissa valoja ulos hallista pitkin viikkoa. Löytävätkö joukkueet ulos pimeästä Feeniksistä illan päätteeksi?

 

– Kuka näitä lukee? Miksi? Kuka on antanut luvan kirjoittaa näitä? Miksi?

 

FoKoPo vs. JBA, Urheilutalo Feeniks, 18.30. Liveseurantaa osoitteessa basket.fi.