JBA vs. EU – Voitte Hengittää Jo

//

Jyväskylä Basketball Academy tarjosi Monnarin yleisön lippurahoille vastinetta sunnuntai-iltapäivän tasonmittauksessa Espoo Unitedia vastaan. Vahvasti siipirikkoisena otteluun lähtenyt JBA kärsi vastoinkäymisistä myös ottelun aikana, mutta sinnitteli 83-82 (44-32) –voittoon sarjakakkosista.

”Olis kyllä kiva jos JBA:n matseissa joskus tapahtuis jotain, ettei aina olis sellasta samaa tylsää höttöä” – Ei kukaan, koskaan, ikinä, missään.

 

Kerrataan nopeasti lähtökohdat päivän otteluun kotijoukkueen näkökulmasta. Timi Puittinen edelleen sivussa (alavartalovamma/liika jännitys Lappeenrannan Namikan sunnuntain jumbomatsista JyWeä vastaan). Samuli Oja sivussa. Robert Juvonen sivussa. Miikka Marttisen käsi käytännössä kuoliossa kunnes itämainen parantaja Weijon Ilkka loihti Maran pelikuntoon ennen ottelua.

 

Avausjaksolla kotijoukkueen otti kuitenkin reppuselkäänsä Robin paikan viisikossa ansainnut Ville ”Muskeli” Lehtonen. Avauskymppiin 10 pistettä ja kertakaikkisen ilmatiivistä puolustamista. Villen päälliköinti kentällä muistutti penkillä istuneen Robin itsevarmaa toimintaa otteluisäntä K-Supermarket Länsiväylän bataattihyllyn edustalla. Robin hiljainen nyökkäys Villen suuntaan miehen COJONES-JÖLPÖKÄN jälkeen kertoi kaiken. Game recognize game.

 

United pysytteli kuitenkin tukevasti iskuetäisyydellä ja toiselle kymmenminuuttiselle siirryttiin kolmioleipärasiallisen tiiviissä kotijoukkueen 23-19 –johtolukemissa.

 

Toinen kymppi oli kenties hienointa korista mitä JBA on pelannut pitkään aikaan. Parhaimmillaan JBA:n hyökkäys sai jopa El Puerco Caudillo’n, Saralahden Iljan, Monnarin sikakatsomon ylijohtajan, rauhoittumaan loan heitoltaan ja ihailemaan kotijoukkueen pelaaman basketin neitseellistä kauneutta.

 

Chukun tarjoilusta Winslo Barry Jr. pääsi lyömään palloa alaspäin, Ville jatkoi Barcelonalle näyttöjen antamista dominoinnillaan ja siirtyy korvaamaan kuvottavan koripalloilijan irvikuvan Tyrese Ricen ihan näinä päivinä ja Jere ”Paluu Pihviyteen” Luoma palasi semi-melkein-loukkaantumisensa jäljiltä parketille lunastamaan pisteitä vapaaheittoviivalta. United näytti jo hetken olevan köysissä, kunnes kokenut Ivey ja lahjakas korintekijä Calhoun pitivät huolen, että vierasjoukkue pysyi 12 pisteen näköetäisyydellä puoliajalle siirryttäessä.

 

Kolmannella jaksolla JBA näytti kuitenkin jo karkaavan.

 

Puoliajan jälkeen joukkueet päättivät yhteisestä sopimuksesta pelata hetken aikaa C-poikien taktisella kypsyydellä varustettua koripalloa. Viiden minuutin irrottelun jälkeen palattiin jälleen divarikoripallon näköiseen suoriutumiseen ja JBA otti kuskin paikan.

 

Ville ”pohkeessani on enemmän lihaksia kuin keskimääräisen suomalaismiehen koko vartalossa” Lehtonen nosti isännät ensin 9 pisteen johtoon. Pari missattua vaparia, Jaakko ”BJÖRKSTORM” Björk mylvii hyökkäyslevypallon käsiinsä ja Ville pussittaa kolmosen, koska niin on opetettu jo päiväkodissa tekemään hyökkäyslevypallon jälkeen.

 

Väliin muutama puolihuolimaton ja tulokseton pallonhallinta molempiin suuntiin, jonka jälkeen VILLE ”ZEUKSEN MOUKARI” LEHTONEN MUILUTTAA MAJESTEETILLISELLA YLVÄYDELLÄ LAY-UPIN NAILONVERKKOON, JA VIRHE PÄÄLLE. Ja koko Monnari pähkinöiksi.

 

Monnarilla oli aistittavissa niin lämminhenkistä hekumointia Villen urotekojen aikana, että viimeksi näin monta teinityttöä on löytänyt elämänsä rakkauden, kun Niilo ”Muuramen Lionel Richie” Kärkkäinen pelasi koripalloa Jyväskylän ulkopuolella.

 

Ville ”Mieskarkki” Lehtosen urotekojen jälkeen Niilo ”Poikakarkki” Kärkkäinen sai kunnian päättää kolmannen jakson JBA:n osalta lähes käsittämättömiin 60-42 –johtolukemiin.

 

Koripallo on kuitenkin juoksujen peli ja voi pojat. Voiiiiii pojat.

 

Vajaat kuusi minuuttia ennen ottelun päättymistä Espoo United kuroi JBA:n kotijohdon 12 pisteeseen. It’s all good.

 

Unitedin prässi tuotti vielä normaaliakin nuoremmalla kokoonpanolla liikkeellä olleelle JBA:lle ongelmia, mutta ei kuitenkaan liikaa.

 

Mutta.

 

Kauden parasta otteluaan pelannut, kotijoukkueen hyökkäystä esimerkillisesti johtanut Lehtonen loukkaantuu kun pelikellossa on vielä aikaa noin viisi ja puoli minuuttia.

 

Olis tosi kiva jos näitä otteluita ei käsikirjoitettaisi Hugh Grantin romanttisten komedioiden sapluunalla. Joskus olisi kiva seilata auringonlaskuun ja nauttia mojitoista ja kuunnella kun Timi ”Lappeenrannan Namikan säilymisjuhlat järjestetään mun kämpillä” Puittinen soittaa banjoa.

 

Mutta eeeeei. Aina pitää saada se kohta näihin otteluihin, missä Julia Robertsin kanssa tulee joku väärinkäsitys ja voi ei kun ne nyt vaan vois jutella toisilleen kuten aikuiset ihmiset mutta ei kun nyt pitää saada tunneskaala käytyä koko kirjon puolesta läpi ja NYT JUST tää vaatii vähän vastoinkäymisiä.

 

Unitedin 7-0 –runi tuo vierasjoukkueen kahdeksan pisteen päähän.

 

Niilo Kärkkäisen tip-inillä ero yhteentoista ja hetkeä myöhemmin Valtteri ”pipo” Leppänen venyttää vapareilla eron jo 13 pisteeseen. Julia Roberts ilmestyy Englantiin kuvaamaan jotain nönnönnöö-leffaa.

 

Calhoun kolmonen. Ivey kolmonen. Pelikellossa alle kaksi minuuttia aikaa. Hugh Grant sattumalta, voi miten voikin sattua näin, mutta todellakin, sattumalta kuulee miten Julia Roberts kutsuu häntä nobodyksi keskustellessaan elintärkeää roolia nimeltä ”actor #3 on the movie set” näyttelevän ihmishahmon kanssa.

 

Niilo ”Nils Holgersson” Kärkkäinen ja kolmosella ero yhdeksään noin 70 sekuntia ennen päätössummeria. Julia Roberts on sittenkin mahdollisesti ihan fine kaiken kanssa ja siis todellakin alkais seukkaa Hugh Grantin kanssa, nyt pitää vaan päästä sen hotellille ajoissa ennen kuin se lähtee. Tätä juonikäännettä ei kukaan ole koskaan aikaisemmin tai tämän jälkeen käyttänyt missään.

 

Espoo rähisee päätösminuutilla noin 15 sekunnissa 7-0 –runin ja eroa on pinna. Leppäsen Valtsu ulkona pelistä viiden virheen takia. Winslo Barry ”Manilow” ulkona pelistä viiden virheen takia. Julia Robertsin luo ei ole mitään palaa päästä koska Lontoossa on miljardi ihmistä samaan aikaan ajamassa omaa autoaan jokainen ja ne on kaikki tässä matkalla Hugh Grantin edessä vuorotellen. Tää on kaikki ihan liian vaikeaa.

 

Henry ”COLD BLOODED” Boyd kentälle viimeiseksi 30 sekunniksi, koska Kalle ”Niilo Kärkkäisen hanhi” Peltonen suostui luovuttamaan pointin roolin tämän kerran Henkalle. Klassinen ”peura ajovaloissa” –hämäys ja prässi rikki, hyökkäyspäässä tuplauksesta ulos sujahtaminen ja heittokellon lopussa Jere ”Kobe Beef” Luomalle lähestulkoon patentoituun kääntöhyppyheittoon pallon tarjoilu. Tällä kertaa heitto kuitenkin kuin ihmeen kaupalla ohi ja pallo päätyrajasta yli. Aikaa kellossa 3,7 sekuntia ja Unitedin aikalisä. Eroa edelleen piste.

 

Hugh Grant menee luoja sentään hotellille, mutta se on jostain syystä väärä paikka ja ei kun johonkin pressitilaisuuteen pitää ehtiä ennen kuin Julia Roberts lähtee takaisin himasgokseen koska aikuiset ihmiset ei voi soitella toisilleen puhelinta käyttäen. Anyway, ehkä tässä nyt vielä voi käydä hyvin tai sit ei, aika kolikonheittoa jos totta puhutaan.

 

Aikalisän jälkeisestä sivurajasta pallo noin tuhannenviidensadan ammattilaisottelun Jeb Iveylle. Iveyn edessä JBA:n juomapullot vierasreissuille huolehtiva, -99 syntynyt Boydin Henkka. Hugh Grant ehtii johonkin pressitapahtumaan ja kysyy Julia Robertsilta jotain ja voi ei, ehkä tässä ei nyt käykään hyvin kun Julia Roberts on pikkusen möksmöks.

 

Ivey lähtee haastamaan oikealle, Henry pysyy jokaisella askeleella kokeneen takamiehen mukana. Satoja, todennäköisesti jopa tuhansia samankaltaisia heittoja urallaan upottanut Ivey nousee kahden pisteen hyppyheittoon. Henry goddamn Boyd nousee haastamaan heiton täydellisesti ja heitto näyttää suuntautuvan korirenkaan reunaa kohti. Hugh Grant kaivaa jonkun ässän taskusta ja Julia Roberts heittää kehiin sen yhden ainoan hymyn mikä sillä on olemassa.

 

Pallo rautaan. Chuku nousee viiteen metriin ja hakee irtopallon itselleen.

 

SUMMERI! JBA VOITTAA! HUGH GRANT SAA JULIA ROBERTSIN. NE MENEE NAIMISIIN JA KAIKKEA. VOI LUOJA TÄTÄ ILON JA ONNEN MÄÄRÄÄ.

 

83-82.

 

Kiitos Monnari.

 

Ville ”Jyväskylän Robert Pattinson” Lehtonen oli JBA:n ykköstykki sunnuntaina. Häikäisevän ehjällä pelaamisella 21 pistettä, 4 levypalloa ja varmasti ainakin yksi syöttö vaikka tilastot muuta väittävätkin. Valtteri ”Suklaa, mutta silleen et se on valkoista” Leppänen säesti Villeä 15 pisteellä, 4 levypallolla, 4 riistolla ja 2 syötöllä, urakoiden Monnarin parketilla reilut 36 minuuttia.

 

Miikka ”Maisteri” Marttinen läimi tulostaululle 8 pinnaa ja haki 6 levypalloa sekä 3 riistoa, toimien nuoren joukkueen henkisenä johtajana vaikeina hetkinä. Jaakko ”MC Laukaa” Björk teki reilussa kahdeksassa minuutissa suurin piirtein juuri niin täydellistä työtä kuin voi tehdä pääsemättä kirjauttamaan pistemerkintöjä. Plus/miinus –tilaston +9 kertoo kaiken tarvittavan.

 

Chuku jäi jostain syystä tilastonpitäjien epäsuosioon. Jo avausjaksolla neljä koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Chuku sai lopulta kotiin viemisiksi pisteen, kolme levypalloa joista viimeinen sinetöi ottelun voiton, kaksi syöttömerkintää joista yhden kummallakin puoliajalla ja kaksi riistoa. Winslo ”C.J.” Barry riuhtoi donkkeja minkä ehti, toimien kotijoukkueen pistekunkkuna 23 pisteellään ja viimeistellessä tupla-tuplan 12 levypallolla. Mahtui mukaan kaksi blokkiakin.

 

Jere ”Feel the Beef” Luoma pelasi kolhujen kanssakin todella ehjät noin 20 minuuttia, viimeistellen 4 pistettä vapaaheittoviivalta ja repien käsiinsä viisi levypalloa. Kalle ”jauhelihapihvi” Peltonen pihvitti 2 pistettä korin alta ja haki miehen kokoisen levypallon seitsemässä peliminuutissaan.

 

Ja sitten, tämä -99 syntyneiden kaksikko. Henry Boyd, viidessä ja puolessa minuutissa +6 ja ottelun voittanut puolustus kaiken nähnyttä Jeb Iveya vastaan. Tilastoihin yksi levypallo. Kärkkäisen Niilo. Peliaikaa 20 minuuttia, jonka aikana yhdeksän pistettä, kolme hyökkäyslevypalloa ja kaksi koriin johtanutta syöttöä. Erityismaininta nuorenmiehen kivien kokoluokasta, sillä Niilon pisteistä viisi tuli kun ottelun voittajaa todellakin ratkottiin.

 

Täältä tähän.

 

Erittäin iso kiitos Monnarin yleisölle joka saatteli JBA:n vaikeiden hetkien läpi voittoon asti. Taistelu jatkuu ensi perjantaina kello 18.30, jolloin Monnarille saapuu vastustajaksi Forssan Koripojat.