JBA vs. JKS – Glöginmakuista Lauantaita

//

Jyväskylä Basketball Academyn joulutonttumaisella salakavaluudella neljän ottelun voittoputkeen itsensä sullonut edustusjoukkue saa lauantaina vieraita Järvenpäästä.

Vastustajana toimivan joukkueen lyhenne on JKS. Se tarkoittaa Järvenpään Koripalloseuraa. Se on koripalloseura Järvenpäästä. Edellinen ottelu päättyi JBA:n 75-63 (35-31) voittoon. Järvenpäässä. Lauantaina pelataan Jyväskylässä. Jyväskylä ja Järvenpää ovat J:llä alkamisestaan huolimatta kaukana toisistaan koripallokartalla. Sama tosifakta pätee geologiseen karttaan.

Lauantaina Monnarilla kello 14.00 alkava ottelu on siis JBA:lle kotiottelu ja JKS:lle vierasottelu.

Nyt olemme käsitelleet ottelun lähtökohdat.

Lauantain vierasjoukkueen riveistä puuttui joukkueiden aikaisemmasta kohtaamisessa kokenut kehäkettu, Divari-A:n sisäpelaajien eliittiin kuuluva Pierre Jallow. 20,4 pistettä, 13,6 levypalloa ja 2,4 syöttöä ottelussa moukaroiva sentteri on 37-vuotiaanakin koko sarjan kovimpia jalmareita korirenkaan läheisyydessä, kummassa päässä parkettia tahansa, minkä laatuisella parketissa tahansa, missä valaistuksessa tahansa.

Jallow saa etukentällä tukea tarkkakätiseltä HL Colemanilta (14,7/10,6/2,7 syöttöä), jolle ei voi jättää tilaa suoristaa kyynärpäätä yhdeksää metriä lähempänä korirengasta. Sarjan kovin kolmos-nelos-vitospaikkojen (riippuu tulkinnasta, tulkitsijasta ja siitä, että LEIMATAANKO TÄSSÄ JOKU NYT KOLMOSEKSI TAI VITOSEKSI) rähisijä on 193-senttinen Arsene Towa (12,7/9,1).

Towaa, Jallow’ta, JBA:n Robert Juvosta sekä Jyväskylän alueen eleettömintä ja rauhallisinta juniorivalmentaja Karri Ärlingiä yhdistävät lapsenomainen usko parempaan huomiseen, kreikkalaisen sotajumalan ulkoinen habitus sekä Keravan koripalloylpeyden edustusjoukkueessa pelaaminen. Toisin kuin muut kolme, Karri ei koskaan metaforallisesti myynyt sieluaan ja edustanut myös JKS:ää, lukuisista pyynnöistä huolimatta.

Represent.

Vierasjoukkueen takakentän tehokaksikkona toimii enemmän pelinrakentelusta vastuuta kantava Joakim Jousisto (9,1/4,0 syöttöä), sekä tarkkakätinen ja rannettaan ahkerasti heiluttava Leo Tarjanne (16,2/1,7 syöttöä/1,4 riistoa).

Mutta, kuten aikamme suurimpiin ajattelijoihin kuuluva rap-artisti Cheek on todennut JBA:n rosteria katsoessaan, ”niil on all good everything”.

Ei tuossa kyllä mitään järkeä ole, mutta pystytkö haistamaan mitä The Rock kokkaa, ja kuinka paljon se kala on? Ei missään ole oikeasti mitään järkeä. Kakkahätä 77 on levyttävä musiikkisoitinyhtye.

Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen heittää kolmosensa 50% tarkkuudella pussukkaan ja Fast And The Furious 8 tulee elokuvateattereihin keväällä. MIKÄ RIITTÄÄ, VALTTERI!?

JBA:n näkökulmasta on tämän saumattoman siirtymisen jälkeen nostettava esiin joukkueen kyky voittaa otteluita eri tavoin. Voitot HBA:sta ja FoKoPo:sta? Hyökkäys tarjosi riittävästi tulivoimaa kun puolustuspäässä ei ollut se paras mahdollinen ilta. Pyrintö ja JKS vieraissa? 65 ja 63 pistettä omiin. Tuollaisella puolustuksella voitetaan koripallo-otteluita.

Lauantaina JBA:n viikinkisoturien lailla toistensa puolesta uhrautuva ryhmä on valmis jättämään kaiken kentälle. JKS-ottelun jälkeen voi fokuksen siirtää elämän isompiin asioihin. Jere Luoma voi palata elämäänsä pihvinä, Timi Puittinen voi palata toistuvaan painajaiseensa jossa mies häviää Ville Lehtoselle HORSE:ssa ja Kalle Peltonen pääsee valmistautumaan rooliinsa Niilo Kärkkäisen henkilökohtaisena Joulupukkina.

Itse herra iso herrahan on JBA:n ottelussa paikalla. Ilman minkään sortin vitsejä ja hullutteluja, niitä ei näissä teksteissä suvaita muutenkaan. Ottelutapahtumassa on myös tarjolla glögiä ja JBA:n puheenjohtaja Kimmo Juvosen perjantain ja lauantain välisenä yönä tonttulakki päässä leipomia pipareita.

Joulupuu-lahjakeräykseen on myös mahdollisuus ja ainutlaatuinen tilaisuus osallistua. Lahjakeräys järjestetään vähävaraisten perheiden lapsille, jotka muutoin saattaisivat jäädä kokonaan ilman joululahjoja. Lahjat jaetaan sosiaalitoimen lastensuojelun kautta. JBA toivoo uudenveroisia tai uusia lahjoja paketoituina. Lahjaan olisi myös hyvä merkitä, onko lahja pojalle vai tytölle. Kaikki lapset eivät ole kuin Henry Boyd, joka leikkii mielellään myös My Little Pony –leluilla aina kun harjoittelultaan ehtii.

Pakettikortteja löytyy myös Monnarilta, tai voit tulostaa sellaisen täältä -> www.pelimatkat.com/images/pakettikortti.pdf. Ottelussa myynnissä myös JBA:n fanituotteita pukinkonttiin. JBA lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta 5 euroa Pelastakaa Lapset Ry:lle.

Ottelun alla Monnarin yllä leijuu, uskokaa tai älkää, muutamia merkittäviä kysymyksiä sekä tarinan puolikkaita. Listaamme ne tähän alapuolelle. Paitsi jos sivun sommittelu ei sitä salli, niin sit ne on varmaan tossa vieressä. Mutta todennäköisesti alapuolella.

– Valtteri ”Villahousu” Leppänen koitti torstaina aamupäivällä luoda henkistä arpikudosta niiden avohaavojen päälle, jotka nuoren herran mielen maisematauluun revittiin viime lauantaina Kypärämäessä. Nimettömänä pysyvä apuvalmentaja ”Juuso Saiñio” (nimi muutettu) pyöritteli Leppäsen niin solmuun Kypärämäen low postissa, että Valtsun haamun voidaan edelleen kuulla iltamyöhäsellä kyselevän ohjeita ulos tyhjästä Kypärämäestä.

Mitättömän heittokisan (huhujen mukaan tietynlaisena hyvän tahdon eleenä Leppäselle lahjoitettuna) voiton nimiinsä vienyt Valtsu jatkaa demoniensa karkottamista JKS:ää vastaan. Pysyykö tarkkuus bonuskaaren takaa edelleen 50-prosenttisena, vai kenties parempana? Syödäänkö jouluna kinkkua? Maksavatko kiinalaiset vastuskuminauhat vähemmän kuin eurooppalaiset kilpakumppaninsa? Kyllä te tiedätte.

– Ville ”Kuinka paljon sulle pitää maksaa, että niihin otteluraportteihin ei joudu?” Lehtonen ei ole saanut hetken rauhaa menneellä viikolla Jyväskylän kaduilla kävellessään. Ville on joutunut sadoille, ellei jopa tuhansille naisille vastaamaan samaan kysymykseen.

”Olitko sä se toinen kaveri siinä Niilo Kärkkäisestä otetussa kuvassa?”

Kyllä. Kyllä Ville oli.

– Onko Robert ”Rakastan Karvaisia Sääriä Naisilla” Juvonen varannut kosteusvoidetta riittävästi koko lauantaiksi?

– Samuli ”Han Solon Alkukantainen Viehätysvoima” Ojan taskuihin mahtuu vain rajallinen määrä JKS-pelaajia. Niihin taskuihin mahtuu kuitenkin rajaton määrä lennokkaita vitsejä ja eläimellisiä tuuletuksia. Nähdäänkö ”crowd surfing” –spektaakkeli läpi Monnarin asiallisen ja sivistyneesti sekä reilusti molempia joukkueita tasapuolisesti kannustavan katsomonosan…

…anteeksi, sain korvanappiini juuri tiedon…

Joo. Ei. Siinä katsomonosassa ei ole mitään pyhää, mutta ainakin tuomarit saavat varmasti tehdä työnsä rauhassa.

– Timi ”Lappeenranta on tosi kaunis kesäisin” Puittinen on ollut koko viikon jonkun sortin henkisessä umpisolmussa. Mistä lie johtuu. Lauantain ehkä jopa polttavin kysymys: Kumpi luonnonvoima nousee niskalenkkiin toisesta, Timin heittoharhautus vai JKS:n rajattoman kokenut etukenttä, joka on nähnyt miljoona erilaista hypytystä vuosikymmenten varrella? Jatkokysymys: Pystyykö Puittisen spin-move mahdollisesti kääntämään samalla maapallon kierto- sekä liikesuunnan? Tämä kaikki selviää ensi viikolla samalla lepakkokanavalla, samaan lepakkoaikaan.

– Chrysostom ”Henry Boydin hyvä henkilökohtainen ystävä” Chukwuma kävi ottamassa Jere Luomasta mittaa biljardipöydällä menneellä viikolla. Siis pelaamassa biljardia. Olipa mielikuvallisesti ilmaistu. Varmoja lopputuloksia ei ole YLEn teksti-tv:lle vielä saatu, mutta tarinoista päätellen Chukulla jäi, kenties, mahdollisesti, kuuden hävityn pelin edestä tavaraa hampaankoloon. Chukulla on kuitenkin nähtyjen otteiden perusteella kyky, esimerkiksi, syöttää vaikka koripallo biljardipöydän kulmapussiin, joten annettakoon miehelle mahdollisuus pelastaa maineensa lauantain pikkujoulu-spektaakkelissa.

– Jere ”Intergalaktisten Pihvitysten Lordi” Luoma on ollut niin käsittämättömässä lyönnissä läpi viikon, että Jerestä ollaan luomassa sarjakuvahahmoa. ”Superpihvimies” –nimi on vasta jonkun sortin työnimike, parempia ehdotuksia otetaan vastaan.

Elokuvasarjalle ollaan jo löydetty kolmen osan verran nimiä ja juonia. ”Kadonneen Pihvin Metsästäjät”, ”Jere Luoma ja Steakhousen Vanki” sekä ”Episodi III – Pihvin Kosto” ovat vain, siis vain ja ainoastaan rahoituksesta enää kiinni.

– Niilo ”Sisäänkäynti Joka Löytyy Talon Takaa” Kärkkäinen on käynyt parturissa. Kukaan ei osaa vielä sanoa, miten se vaikuttaa nuoren miehen peliesityksiin. Mutta hei, Kärkkäisen Niilo on käynyt parturissa. Kyllähän se on pakko jokaisen nähdä omin silmin. Siinä syy numero 1738 saapua osaksi Divari-A:n parhaaksi kotiyleisöksikin kutsuttua yleisömerta.

– Kalle ”Jyväskylän Aistikas Ahven” Peltonen haluaa toivottaa kaikille kannattajille erityisen hyvää lauantaita. Saatesanoilla, ”Oletteko koskaan nähneet kun valkoinen mies donkkaa koripallo-ottelussa? Ette näe nytkään, mutta tulkaa katsomaan peliä silti”.

Kalle on vähän erilainen nuori.

JBA vs. JKS. Kello 14.00. Monnari. Se on se paikka mistä saa myös lounasta. Ja ainoastaan tänään myös glögiä ja piparia, ilmaiseksi!