JBA vs Kipinä – Taistelu Keski-Maan Herruudesta

//

Divari-A:n välierät ovat täällä! Jyväskylä Koripallo Akatemia vs. The Spark of Koivisto! Huudahduksia ja tunteenpurkauksia! Nauttikaa siitä koko sisuspunoksellanne. Solar plexuksella. Lukekaa yksi kirja joskus.

Aikarajoitteinen tiedotusporras-

Keitit kahvia, nostit tippunutta mittalusikkaa lattialta ja 82-vuotiaan luurankosi rajoitteet tulivat vastaan, jonka vuoksi läppärin äärellä istuminen oli mahdoton työtehtävä vuorokauteen. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Ainoa aikarajoite sulla on elon polulla kulkemisen kanssa.

Sticks and stones may break my bones, but words hurt forever.

Parempi myöhään kuin milleniumin taitteessa, sanois Virtaharjun Villekin! Kipinän Divari-A:n neitsytkauden sensaatiomainen matka nousijajoukkueena suoraan ohituskaistalta välieriin on ollut huumaavaa seurattavaa. Kolme kivenkovaa ammattiamerikkalaista ja ympärillä omat roolinsa tinkimättömällä tavalla suorittavat kotimaiset Virtaharjun ja Sami Mäntymaan johdolla ovat tehneet Kipinästä sarjan kenties yleisöystävällisimmän joukkueen.

Korisukka soi molemmissa päissä sarjan tiuhdinta tahtia, mutta kun sitä soittaa vastustajan päässä likimain kolmenumeroisilla lukemilla illasta toiseen, taittuu yhtälö väkisin voittavan koripallon puolelle.

Jenkkikolmikon kirkkain tähti on Ar’Mond Davisin (26,6/10,5/2,4s/2,1r) ja Chris Paulin (18,4/9,4/5,9s/1,7r) urotöistä huolimatta sarjan takapelaajista kenties se kaikista paras ja parrakkain, Brian Cameron. Tarkkakätinen pallowelho pelaa tätä lajia tällä hetkellä 27,1 pisteen, 7,9 syötön, 7,8 levypallon ja 2,8 riiston ottelukohtaisilla keskiarvoilla. Kaaren takaa prosentti on mieltäylentävän vakuuttava 43,9, mutta kyyylllähän sen voi kaaren sisäpuolelle pakottaa huoletta no tosiashshsasha (YleX Iltapäivä nevöföget) ei voi, kun sinnehän se menee ihan mielellään donkkaamaan pahaa-aavistamattomien sivuroolin esittäjien päälle ja viimeistelee rimalta noin 102% tarkkuudella.

Kaikki lukemat edellisessä kappaleessa eivät ole faktatarkastettuja.

Mutta, kuten tiedetään, Suomessa on hyviä osaajia myös. Kirkkaimpana tähtenä tuikkii poikamaisella charmillaan koripalloilevaa Skandinaviaa vierasyleisö kerrallaan hurmaava Ville ”Pedro Pascalin Lidl-versio” Virtaharju! JBA:n miehistölle ja koko jyväskyläläiselle koripalloyhteisölle tuttu ja kaikkien rakastama Ville on lyönyt palloa alaspäin tällä kaudella savolaisen letkeällä otteella ja toimittanut samalla vakuuttavat 12,8 pisteen, 5,3 levypallon, 1,4 syötön ja AIKUISEN MANDALORIANIN 1,4 TORJUNNAN KESKIARVOT!

Kaikki tämä tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että JBA:n haaste ensinnäkin kovenee huomattavasti puolivälieristä, mutta se myös muuttaa muotoaan oleellisella tavalla. HBA:n urheilullisen ja vauhtikoriskonseptia parhaansa mukaan toteuttavan kollektiivin sijaan vastaan asettuu kolmipäinen lohikäärme, jonka pysäyttämiseen vaaditaan jatkuva koko viisikon DEFCON-1 tason valmiustila ilman, että selustaan pääsee hiipimään kukaan ilmaisille lounaille.

Kotijoukkue JBA sai riemastuttavia ilouutisia HBA-sarjan ratkaisuottelussa, kun Elmeri ”Auran veli” Abbey teki paluun kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä. 15 pistettä, 5 levypalloa ja 4 syöttöä alle 19 peliminuutissa muistutti kaikkia siitä, minkä sortin pelimies on istunut huppari päällä Jebalaation penkillä tammikuusta lähtien. Heittoa MINTTIIN hionut Elmeri on kansainvälisen tason korintekouhka ja tuo yhden liukasjalkaisen pallotaiturin lisää jyväskyläläisten takakentälle.

Koska sitähän ei missään nimessä ollut ennestään epäreiluissa määrin Juuso ”Backstreet Boys” Salmen, Eino ”N’SYNC” Montinin, Tuomas ”Westlife” Flinckin ja Tiitus ”Pyhät Tepot” Kuukkasen muodossa. Erityisesti Tiitus osoitti Sam Cassellin kivien muotoista valmiustilaansa kevään isoihin peleihin HBA:ta vastaan, naulatessaan sarjan päättäneen korin todella hallitulla floaterilla leijaillessaan ulos Urhea-hallin päätyovista, laskeutuen läheisen huoltiksen kulmalle taksikuskien taukopaikalle.

Tiituksen liito korirenkaalle on yhtä pysäyttämätöntä tällä hetkellä, kuin King Jahvan hodarin matka suoliston läpi. Siinä Jytkemajoneesissa on oikeasti itäserbialaisen ydinlaskeuman ravintoarvot. Mutta se maku on kyllä sen arvoista, uskokaa pois.

Kalle ”Tiktak” Koivunen saa ihan oman kappaleensa, koska, kuten kaikkien tietämä Kallen lempinimi, myös Tiktak oli oman aikansa merkittävin tekijä omassa genressään. Tiktakin ”Minne Vaan” on niin kovan luokan menopala, että edes JBA:n naisten taskuraketti Pihla Jaatinen ei pysty olemaan laulamatta mukana kun se kaikuu ämyreistä.

Samalla tavalla Kallen käsittämätön heittovalmius ja -tarkkuus pitävät näpeissään koko Divaria tällä hetkellä. Maaliskuun aikana Kalle on naulannut heittonsa keskelle 46% tarkkuudella kaaren takaa. Keskimäärin 8 irrotusta per matsi. Ja aina vastustajan scoutin ykkösnimenä, punatussilla, ympyröitynä, alleviivattuna, boldattuna, kursivoituna, Comic Sansilla kirjoitettuna.

Kristian Palotie on virallisesti muuttamassa ”rahaa” ja ”fyrkkaa” fraasinsa ”kallettaa” huutoon.

Teemu ”melkein yhtä hyvä kuin Ella” Hiltunen avasi JBA:n paidassa pudotuspelit kahden pelin yhteenlasketulla vajaan 18 minuutin peliajalla, joiden aikana Jebalaatio 4000 oli vakuuttavasti 12 pistettä plussan puolella. Kotiparketillahan Teemu on täysin siirtämätön objekti, eli onnea vaan jokaiselle kipinöivälle vastustajalle, joka miestä lähtee rimalla haastamaan Jyväskylän postikoodien alueella.

Oliver ”Remonttireiskan työkalupakki, Ryan Goslingin poskipäät” Kandén oli HBA:n erityisvartioinnissa jokaisen kentällä viettämänsä hetken, mutta niin vain 13 ja 16 pistettä taululle hyvillä tehokkuuksilla. Oliver on just nyt niin hyvä, että miestä voi koittaa hidastaa, mutta pysäyttäminen ei todennäköisesti ole mahdollista.

Ihan kuin Tommi ”Ei voi sulkee häkkiin” Luojus. Maailmanluokan päällystakki, jokaisen äidin unelmavävy, taking it easy in this talouskriisi, hymypoikapatsaan uusi malli, hauiskääntöjen ja vipunostojen mestari. Välierien isoin ja mielenkiintoisin kysymys on ehdottomasti se, että kuinka monta lempinimeä Karri ”Ihan ku Kake” Ärling loihtii miehelle mikin varressa.

TÄNÄÄN LÄHTEE! 18:30! MONNARI! VÄLIERÄT! PARAS VIIDESTÄ!

LIPUT TÄÄLTÄ: https://events.liveto.io/events/jba-vs-kipina-valiera-1