JBA vs Kouvot Akatemia

//

Prrrrrrrrrrrr *puhelin soi*

JBA:n pääkonttori, miten voin palvella?

Pertti tässä terve, oliko tänään jotain pelihommia?

…H e r r a n j u m a l a, äijä! Ootsää tosissas?!

En mää oo. Tai siis, en tiedä mitään, siks mää kysyn sulta.

Ihan s a i r a s äijä! Minkäs alan ukko sää oot?

Innokas urheilun seuraaja, pääasiassa erilaisia pallopelejä käyn kattomassa, eilenkin olin Jypin pelissä Hippoksella ja..

Okei. Ja sit sää meinasit tulla korista kattoon. Ja sitten meillä on Keski-Suomessa tämmöinen jengi, joka laittoi just Koiviston Kipinää monta kymmentä pinnaa kuonoon ja viimeks kotona helsinkiläisiä vielä enemmän, ja meillä on kaikkee – me ollaan ehkä tän vuoden puhutuin divarijengi, koripallo.comissa joku kolme viestiä meistä ja twitterissä joku äijä kehu meiän pelipaitoja! Ja sit sää soitat tänne ja kysyt, että onko tänään joku peli! Niin kyllä tässä tulee semmoinen fiilis silleen, että en tiiä, että pitäisköhän sun ehkä tietää penkkiurheilijana tää asia kuitenkin ennen kuin sää soitat tänne? Ehkä sää voisit ottaa Googlen ja kirjoittaa vaikka sinne ja tietää sen asiasi ja silleen! Koska mun mielestä se on sun ammattitaitoa ja sun työtä, että sun tää pitäis tietää.

Noniin hyvä, fantastista matskua, kiitos. Oon samaa mieltä sun kanssa tästä asiasta, ja oon kyllä kattonut nää aiemmat pelit telkkarista. Mutta tota, Matsi-Baarissa illalla puhuttiin että tänään olis ehkä kotiottelu Monitoimitalolla..

…Joo.

Siellähän se HoNsU:kin aikoinaan niitä mitaleita voitti, oli kyllä kovia pelimiehiä, Heikkisen Joke, Henelin Antti, Hulanmä–

M O N N A R I L L A??!

Eikös ole?

Siis äijä!! Ootsää… Hei Nyymanni! Tänne soittaa joku äijä ja kysyy, että onks tänään mitään peliä, ja se sanoo mulle, että Monnarillahan me pelataan… Tää on yks vähän hauskin ja hämmentävin puhelu mitä ikinä mulle on kukaan koskaan soittanut, äijä! Sää oot hauska äijä! (Kovaa naurua) Huh huh haloo, kyllä saahaan vissiin iha semi-iisisti duunii vielä tehä, että nää vanhat äijät löytää Gradialle… (Käkättävää naurua)

Monitoimitalon vahtimestari kertoi, että teillä on melkein päivittän treenejä siellä..

Joojoo. No mutta mitäs muuta sitten vielä?

Noh. Jutellaan nyt sitten vaikka siitä teidän joukkueesta. Siellähän on, internetin mukaan, kovia pelimiehiä lähtien Jaakko Björkistä, Samuli Ojasta ja Valtteri Leppäsestä?

Siis äijä! Ootsää tosissas! Minkä ikäinen sää oot, saanko mää kyssyy

Mää oon 46.

Sää oot 46, käyt Jypin peleissä ja joka syksy Kirittärien mestaruusjuhlissa, ja sää pidät ittees penkkiurheilijana, ja sitten sää oikeesti – siis tää on ihan uskomattoman pöyristyttävää – sää et oo tehnyt minkäänlaista taustatyötä tän asian eteen, ollenkaan, kun sää niinkun soitat tänne! Mää oon vaan niinku yllättynyt, että miten pihalla joku ihminen voi olla asiasta, minkä parissa hän vapaa-aikansa viettää? Mää en ikinä voi kuvitella eläväni tollein, niinku ihan suoraan sanottuna. Ja ei millään huonolla, vaan siis tää tulee niinku ihan täysin ulos boksista! Ja tää on todella hauskaa, mää en oo millään lailla vihanen – tää huvittaa mua erittäin paljon! Ja mää oon todella jotenkin miettinyt monta vuotta, että jäähallilla pyörii aika hauskaa äijää, mutta tää on kyllä tähänastinen pohjanoteeraus ihan niinku kaikessa mitä mulle on tullu vastaan. Tupamäki! Tää äijä rupee kysymään multa, että pelaako Samuli Oja vielä meillä! (Korkeaa naurua taustalla) Tää lähtee ihan käsistä tää geitti!

Olin tällä kysymyksellä johdattamassa syvemmälle tonne teidän pelaajaalistaan – mutta miks tää oli sun mielestä hauska kysymys?

Siis miten mää sanoisin, tää on vähän sama asia ehkä kuin se, että sää soittaisit Vesalaiselle ja kysyisit niinku siltä, että pelaako Sukru ens kaudella teillä Ykkösessä? (Naurua)

En mää kysynyt–

Mää oon nyt kuus vuotta vastannu tähän puhelimeen! Mää oon puhelinmyyjilleki jutellu aika monta kertaa. Sitte ku joku äijä on kerranki peliin tulossa nii sitte se on ihan pihalla!

Niinku tällä hetkellä meijän jengi on ihan sairaassa iskussa, ja ei oo yhelläkään keski-suomalaisella korisjengillä niinku menestyksen kannalta, ja meillä ei Jyväskylässä ehkä vastaavanlaista niinku saman profiilin menestystä – paitsi Linnuilla jotka voittanu kuntosarjan jonku 20 kertaa putkeen – niin ei oo sitte MARKKASEN PEKAN mikään jengi täällä voittanu neljää matsia ekasta viidestä! Eikä kukaan oo varmana donkannu niin montaa kertaa kun Blomgreeni, ihan älyttämiä vetäny joka matsissa. Niin ja Roopeki paino aivan sairaan slämin minikoriin jonku räppärin musavideolla, etkö oo sitäkään nähny häh?!

Ni se on niinku hulluu, että sitten meiän oman kylän tyypit oikeesti niinku soittaa tänne, ja ei siis tiedä yhtään mittään! Sitä vaan miettii niinku silleen, että on se HURJAA. On se niinku vaan niinku hurjaa! Tää on ihan sama ku joku soittas, tiäätsää, vitsin Äänekoskelta, missä niinkun tullaan jostain ihan toiselta planeetalta kysymään silleen että missä te ny pelaatte ja monelta. Koivunenkaa ei meinaa vieläkää löytää saliin vaikka asunu täällä jo kohta kaks vuotta. Me ei nyt olla ehkä siinä vaiheessa enää, että meiän pitäis, että mää selitän sulle että missä Gradia on ja mistä ovesta pääsee sisää. Kyllä NE ASIAT on kuule nyt jo selitetty erittäin todella moneen kertaan.

Ite tykkään koriksesta ja susijengistä, ja siksi olisin halunnu tulla ensimmäistä kertaa paikanpäälle kattomaan, kun, että minkälainen homma tässä on meneillään. Mutta ok, jos sää et halua kertoa tarkempaa osoitetta niin–

Ootsää, ootsää ikinä kuullu meistä mittään? IKINÄ?

Oon mää Keskisuomalaisesta lukenu että teillä on siellä joku Abbey joka on tehny paljon koreja. 

Sää oot Abbeystä kuullu… Okei…

Oon mää kuullut tietenkin muutakin, mutta–

Mua niinku kiinnostais, että mistä vaihtoaitiosta sää oot pölähtänyt tavallaan tiätsää tähän tekeen tätä hommaa? Ootsää niinku joku lätkämies vai?

No mää oon salibandymies ite. Joka perjantai käydään työporukalla Buugil-

Kylläkyllä…Äijä kuuntele! Sää oot ihan älyttömän hyvä äijä! Mää rakastan sua! Sää oot maailman paras tyyppi! Ei ny kuitenkaa pitempään enää puhuta kun mun täytyy lähtä kantaan Kuningas Jauhiaisen hodarikärry sinne Gradialle. Tää oli hauskaa, ja, tiiätkö, mulla ei oo mitään sua vastaan, mutta nytten mun on pakko sanoa, että nää kysymykset on niinku – ne loukkaa niin paljon tiiätsää niinku sitä, missä hetkessä me tällä hetkellä ollaan. Mää en nyt haluu ehkä tiätsää vastata näihin kysymyksiin.

Selvä juttu, se on sun oikeus.

Me ei päästä nyt mihinkään uuteen paikkaan, mihinkään mestaan oikein tällä hetkellä niinku… Tää on järjettömin soitto mitä mulle on IKINÄ soitettu. Niinku rehellisesti. KIITOS sulle siitä, äijä!

Haluisitko sää kuitenkin kertoo että millä niistä Gradian saleista se peli on?

No en varsinaisesti haluu.

Te ette siis halua yhtään uutta katsojaa teidän peleihin? Olisin ottanu vaimonkin mukaan kun se on Laurin hauisten kautta innostunut koripalloa seuraamaan ja yötkin nukutaan nykyään eri huoneissa kun rouva kattoo NBA-pelejä..

Tota. Mää en nyt ehkä – mää en oo valmistautunut siihen, että joku soittaa tänne ja olis pelistä kiinnostunu. Mää olin valmistautunu sanoon monesti ei jolleki lehtimyyjälle. Mutta nytten tää puhelu vaan – jotenkin kävikin ilmi, että tää on vähän tämmöinen vähän hassu puhelu, niin. Sulla ei oo oikein mulle mitään kysymyksiä, mitkä herättäis mussa inspiraatiota tällä hetkellä, niin mää en osaa sen takia nyt sanoa sulle mitään. Että en oo valmistellut itelleni omaa puhetta tätä varten.

Tämä on ihan ok, mää ymmärrän sun position.

Tiiätkö kiitos sulle sun ajasta joka tapauksessa. Ja mää en tarkoita mitään pahaa sua kohtaan, sää oot ihan helmi äijä, tiätsä, ei niinku mitään huonoa, ei mitään negatiivista sun päivään, mutta nyt tällä kertaa äijä ei pääse peliin.

Selvä juttu, mukavaa päivänjatkoa sulle.

Kiitos samoin! Noni, moi!

Jutun innoittajana saattaa olla toiminut:

https://www.ksml.fi/paikalliset/5494064?fbclid=IwAR3_likADgI5UnKFWxOzLEVaZLH9Qs244MIpoiZhXdpoj0E-bEO14YyY6Yg

JBA vastaan Kouvot Akatemia

17.11.2022 klo 18:30

Gradia Viitaniemi D (Viitaniementie 1, Jyväskylä)

Otteluisäntänä Semma Restaurants

Liput 10€/5€, opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään