JBA vs. Kristika Game 2 – NUT UP OR SHUT UP

//

Kahdesta voitosta poikki menevissä ottelusarjoissa on hyvät ja huonot puolensa. Hyvät ovat ne, että jokainen peli jännittää kuin valveilla tehty selkäydinleikkaus ja yhden tappion jälkeen kaikki hetket ennen sarjan päättävää loppusummeria ovat tunne-elämän ikuisesti arpeuttavan ahdistavia.

Huonot puolet ovat sitten ne kaikki muut, kuten hienojen pelien loppuminen (ainakin toisen joukkueen mielestä) liian nopeasti ja perinteistä pudotuspeli-ilmapiiriä radikaalisti vähentävä kohtaamisten määrä.

Joku voisi sanoa vaa’an olevan hieman epätasapainossa, ja että hyvät asiat eivät kuulosta niin hyviltä, mutta hei. Jos ei koko ajan vähän pelkää ja taistele kuristavaa ahdistusta vastaan, onko edes elossa vuonna 2021?

Oletteko muuten sitäkään ikinä miettineet, että miten PMMP:n ”Veden Varaan” on niin julmetun hieno levy? Merimiehen Vaimo, Lapsuus Loppui, Kuvia, mitä näitä nyt on näitä kappaleita. Nämähän ovat erin-

Kirjoitatko näitä taas nostalgiapäissäsi puoli viideltä aamulla?

Se Vaikenee Joka Pelkää.

Tuossa nyt ei ole taas yhtään mitään järkeä. Haluatko koittaa vielä jotain toista populaarikulttuuriviittausta nasevana vastapallolaukauksena?

Haluaisitko sinä kuulla mainoslauseita aikamme hienoimmasta keksinnöstä, Aromipesästä?

Jos siitä pelistä nyt jotain kuitenkin.

Stay gold, Ponyboy.

Ottelusarjan toinen ottelu sijoittaa JBA:n selän tukevasti seinustalle, mutta erään legendaarisen kuuluttajan (salanimi ”Myrkyttäjä”) viisauksia mukaillen, jokainen matsi alkaa nollanollasta ja aina on hyvä sää laulaa Anssi Kelaa Londonin karaokessa. Vierasparketilla tulos oli kuitenkin ainakin näennäisen kilpailullinen, mutta mitkä asiat kantavat sunnuntaihin ja mitä muuttujia on syytä seurata?

Aloitetaan siitä vaikka, että Kupittaan valojen loisteessa Kristikan tähtisenaattori Mikael Aalto pelasi vain vartin ennen virhetilin täyttymistä. Onko tuolla merkitystä NO ENPÄ SEPPO TIEDÄ, SE OLI +13 SIINÄ VARTISSA, ETTÄ MITENKÖHÄN MATSIN LUONNE MUUTTUU JOS SE PYSTYY PELAAMAAN KOLKYT? TAKAISIN STUDIOON, SEPPO.

Timi ”Puikkosen Timo” Puittinen oli jatkuva ja pohjattoman monipuolinen hyökkäysuhka, kuten on totuttu näkemään. Aallon virhevaikeuksien ja lopulta virhetilin täyttymisen vuoksi Timi operoi myös ”pienen” viisikon vitosena, mutta näytti siinä määrin hauista että tässä saattoi vahingossa löytyä modernin läpipelaava huijauskoodi. Miten heitto osuu tuttuihin, jo vuosikausia vihalistan ykköspaikkaa hallussaan pitäneisiin rimoihin? Ja kuinka monta rimojen hylkimää palloa tarvitaan ennen kuin kuullaan timimäisen rauhallisella äänellä toimitettu ”w***u mitä p****a oikeesti woi w***u mitä h**w***n p******ä woisko joku repiä nää telineet irti ja heittää järween?” -virsi?

Anton ”Lappeenrannan LeBron” Kankaanpää veti Turussa 33 minuuttia ja teki aivan kaiken, kuitenkaan tekemättä mitään liikaa. Aikuisen miehen kypsä suoritus oli sellainen, johon miehen on JBA:n penkillä tiedetty pystyvän aina. Millä tunnelatauksella mies saapuu vanhaan kotisaliin ja tippuuko stepback naruihin?

Jere ”Too Much Jari” Luoma on ennenkin pihvitellyt Monnarilla voittokoreja supermiestuuletuksien saattelemana. Nähdäänkö sunnuntaina paljon puhuttuja Dirkin kaatuvia polvihypäreitä, vai tyydytäänkö fyysiseen nakkikioskikoripalloon?

Johan Kotavuon Kupittaalla käytetyt miljardi palloskriiniä tuottivat 7 syöttöä ja vain 2 menetystä, jotka olivat jälleen kiistaton todiste miehen osaamisesta ja kuulumisesta sarjan parhaiden takapelaajien kärkikastiin. Miten JBA on valmistautunut tähän haasteeseen pelien välissä? Onko pyörä keksitty uudelleen PIKÄNROL DIIFFENSSIN kanssa, vai luotetaanko tuttuihin sapluunoihin terästetyllä…eikun terävöitetyllä toteutuksella?

Jebalaation näkökulmasta avainasemassa on hyökkäyspelaamisen tempon ja pelikovuuden säilyminen…

Eikun…

Omiin heilui 97 ja vastustajan prosentit kaaren sisältä 62, kaaren takaa 41? Ehkä sittenkin puolustuksen peruskonseptin ja yksityiskohtien säntillisemmässä toteuttamisessa ja Kristikan pallon liikkeeseen pykälän nopeammassa reagoinnissa?

Ei kukaan oikeasti tiedä ikinä, että mitä pitäisi tehdä. Kaikki vaan menee pelaamaan ja sit katotaan mitä tapahtuu ja pelin jälkeen puhutaan isoilla sanoilla kamalaa liirumlaarumia ja nukutaan ja mennään eteenpäin.

JBA:n viisikko pärjäili vieraissa numeroiden valossa varsin kunnioitettavasti, mutta joskus kyse on paljolti siitä, miten se pallo löytää sukkaan. Viisikkoon lippunsa leimanneet ampuivat kaarelta 5/14 ja penkiltä ottelun aloittaneet 1/18. Se on kuitenkin varmaa, että kohdistuslaukaukset on ammuttu välipäivien aikana, joten roskaa ilmaan vaan!

Puolustuksen intensiteetin ja erityisesti reagointinopeuden saaminen on kuitenkin isossa, todella isossa, järkälemäisen isossa roolissa. Levypallotilastot voittamalla ja pallosta parempaa huolta pitämällä JBA päätyi vierasparketilla ottamaan vapaaheitot mukaan lukien 99 korintekoyritystä Kristikan 92 vastaan, mikä tarkoittaa sitä, että ketään ei kiinnosta nämä numerot ja tämä on oikeasti tylsin mahdollinen tapa tehdä mitään ennakkoa.

Varmaan joku miettii siinä pelin aikana, että hei, nyt yksi menetys Kristikalle ja JBA pääsi vapaaheittoviivalle nyt, mitens se pallonhallintatilasto nyt menee ja onko tämä nyt Jeballe heittoyritys numero 81 ja mikäköhän TÄMÄN heiton tuotto-odotus on ja ONKO TÄMÄ NYT HYVÄÄ JA LAADUKASTA, MODERNIN KORIPALLON SÄÄNTÖJEN JA TRENDIEN MUKAISTA HEITTOJEN VALINTAA SITTENNIIN JA ONKO PROSESSI VARMASTI KESTÄVÄ!?

Ei millään ole mitään väliä.

Joskus kantsii vaan mennä kentälle, laittaa viis ulos ja pelata baskettia.

Kotijoukkueen nopeat:

– Henry ”COOKING WITH HOT GREASE” Boyd oli kaarelta täydelliset 2/2 vieraissa. Jos miestä joutuu puolustamaan iholta yhdeksään metriin asti, hyvät naiset ja herrat, peli on ohi. Ei sitä pysty puolustamaan.

– Tampere-Duo jäi vieraissa pisteittä. Luuletteko oikeasti, että se tapahtuu ikinä enää? Tommi, näytä pala. Tuomas, vahva vasemman laidan karvauslukko päälle.

– Kalle noudatti vanhaa viisautta, eli otti ne pakolliset epäonnistumiset vieraissa alle ja loppusarja on pelkkää juhlaa. Ja, ennen kuin kukaan kiistää tätä, niin tämä on tunnettu fakta sivilisaation sivistyneemmissä piireissä. Elämässä on X-määrä pakollisia häviöitä. Sit kun ne on kaikki otettu leukaan, on loppumatka pelkkää alamäkeen luistelua.

Tuohan ei ole todellinen asia, et sä voi tollasta sanoa ääneen.

Sinä et ole todellinen.

No, siis…

– JAAKKO ”MEISSELI” LAMMI. 10/13. OTTAKAA SIITÄ. Jake jäi tatamilla niskan päälle ykköspelin jälkeen, mutta voittoon asti se ei kantanut. Mitä Kristika on keksinyt miehen hidastamiseksi? JA ONKO SILLÄ YHTÄÄN MITÄÄN VÄLIÄ!?

– Chuku oli jengin paras +10 ykköspelissä. Miehen potentiaali on rajaton ja yhdessä ottelussa voidaan nähdä aivan jäätävän dominoivia esityksiä. Niilo latoi 17 pistettä. Tämä laiturikaksikko pystyy kääntämään yhden ottelun ja tarvittaessa koko ottelusarjan täysin päälaelleen, oli vastassa miten jäätävän kova vastus tahansa. Tässä ei ole nyt mitään spekulointia edes. Ei vitsejä Niilon sinkkustatuksesta tai siitä, että JBA:n Naisten ja WU19 joukkueen Sarkku Mikkonen on useasti todennut Niilon olevan hänen lempipelaajansa yhdessä Valtteri Leppäsen kanssa ilman sen tarkempia yksityiskohtia tarjoten. Ei vitsejä Chevrolet Chryslerstormin nimestä. Tänään räjähtää.

Tänään. Räjähtää.

Kello 14. Ruutu+.

Game 3 sitten tiistaina Turussa tarvittaessa. Pidetään huoli, että se tarvitaan.

P.S. Sunnuntain kotimatsi joudutaan pelaamaan ilman sarjan parasta kotiyleisöämme, tue joukkuetta ja hanki tukilippu. Saat kaupanpäälle upean JBA t-paidan! Tilaukset täältä: https://www.jba.fi/miehet/