JBA vs. Kristika – Tasoissa!

//

Lämmitys, haudutus, nautinto! The Full Aromipesä Experience! Tämän parempaa hernekeittoa ette ole piru vie syöneet ikinä. Ottelusarja siirtyy kolmanteen ja ratkaisevaan peliin!

Okei, mitä Monnarin yhden miehen faniryhmän lämmittämässä hornankattilassa sunnuntaina tapahtui? Avauskympillä näytti siltä, että Turusta on saapunut huippuunsa viritetty Kristika, joka möyhensi alkuhetkien aikana isäntien palloskriinipuolustusta oikein olan takaa eikä JBA tuntunut saavan Mikael Aallon rullauksiin otetta lainkaan.

Päävalmentaja Tupamäen ottamalta aikalisältä kentälle saapui kuitenkin yhteisen sävelen löytänyt kotijoukkue ja kahdeksan pisteen takamatka kuroutui jakson edetessä parhaimmillaan pisteeseen, ennen vierailijoiden nopeaa nykäisyä juuri ennen summeria ja eron venyttämistä viiteen.

Toisen kympin aikana ottelun kuva muuttui jo enemmän isäntien näköiseksi ja pallonhallinta toisensa jälkeen tuntui, että JBA:n hyökkäyskoneisto jauhoi parempia ja parempia heittoja, kun taas puolustuspäässä Kristika löysi onnistumisia enimmäkseen vapaaheittoviivalta ja kotijoukkueen yksittäisistä nukahduksista. Puoliajalle kotijoukkue karkasi kuitenkin vain kolmen pisteen johdossa lähinnä aktiivisten, oma-aloitteisten pallosta luopumisten vuoksi.

”Milloin JBA repäisee? Milloin Kristika tippuu taustapeileihin? Miltäköhän Niilo Kärkkäinen tuoksuis, kun se kantais mut sen vahvoilla käsivarsilla täältä pois?”, mietti tilastopöydässä Sara-Sofia Mikkonen, mutta vastausta näihin kysymyksiin hän joutui odottamaan osittain kolmannen jakson loppupuolelle, osittain aina kotiin ja hamaan tulevaisuuteen asti.

Matias Suomi toi vieraat kolmen pisteen päähän vajaat kaksi minuuttia ennen viimeisten jaksojen taitetta, mutta tämän jälkeen nähtiin ensimmäinen, DRAAMAN KAAREN KANNALTA OLEELLINEN NOUSUJOHTEINEN ONNISTUMISTEN KIMARA. Juonimallejahan on sitten olemassa muuten vain seitsemää erilaista, jos ette tienneet. Kaikki teidän mukamas monimutkaiset skenaariot mitä päässänne mietitte elämänne mielikuvituksellisimpina hetkinänne on ihan yhtä yksinkertaisia kuin mitä kaikkien muidenkin aivot ja elämät muodostavat. Kukaan ei ole erilainen ja kaikki ovat erityisiä, ihan kuten kaikki muutkin.

PAITSI JBA:N MIEHET, TÄMÄ ON AROMIPESÄTARINA.

Hyvin lämmitetty avauspuolikas, puoliajaksi aromipesän ydintalven läpi kestävään munanmuotoiseen kennoon ja siitä se Ajatusseikkailu 2001 sitten lähti!

Tiitus Kuukkanen, 3 pistettä. Chrysostom ChukWUMAAAAA lay-up.

Jaksotauko, lyhyt hämmennys ja aromipesän innovatiivisen muotoilun ja ydinteknologian ihailu.

Jaakko Lammi, lay-up. Tiitus Kuukkanen, ÄÄÄND WAAAAAN, PERINTEINEN KOLMEN PISTEEN SUORITE.

60-47, ensimmäinen ja lopulta ratkaiseva repäisy!

Jakson puolivälin jälkeen, suvantovaihe, liikaa vapareita Kristikalle ja vierailijat roikkuivat edelleen 12 pisteen päässä kun pelikello, onneksi, hiipi aromipesähernekeiton tavoin kohti valmistumistaan.

Niilo ”Master Chef” Kärkkäisen täydellisesti ajoitettu jölmyrä rauhoitti ja Henry ”Catch Me” Boydin zetappi sekä Tiitus ”PLAYOFF T” Kuukkasen moderni kolmen pisteen suorite löivät nauloja arkkuun ja viimeiset mausteet pesän uumeniin.

Sun on pakko lopettaa nämä mielikuvat, ihmiset eivät voi hyvin.

Epämukavuusalueella kehittyy.

Timi ”Kim Puittonen” Puittinen löi illan ainoat kolmosensa vielä loppulämmikkeeksi Monnarin sukkaan ja kuroi JBA:n voittonumerot lukemiin 80-68 (36-33).

Mikä se ottelun tarina sitten oli?

Keskimmäisillä jaksoilla sarjan toiseksi paras hyökkäysjoukkue onnistui tekemään, CHECK THIS OUT, 13 JA 14 PISTETTÄ!

SIELLÄ JENGI VETI JOTAIN YHDEKSÄN LÄHESTYMISEN JA VIIDEN KOLMEN PISTEEN HEITTÄJÄN KAARELTA POIS JUOKSEMISEN PUTKIA JA YOUNG BULL EEMELI YALAHO HAKEE LEVYJÄ MIKAEL GAADDÄÄM AALLON EDESTÄ JA CHUKU PUOLUSTAA 1VS1 JA KAIKKI TEKEE HÄTÄVAIHTOJA IHAN JÄÄTÄVILLÄ REAGOINNEILLA JA VOIJJJEEEE-

Happea. Ota sitä.

En näe mitään mä taidan pyörtyä.

Kolme sisään, viis ulos.

Se mitä koitan tässä nyt sanoa on, että, siinä vaiheessa kun ydinasekoodit lyödään johonkin Super-Commodoreen Washingtonissa, niin maapallolle jää kolme asiaa jäljelle:

1. Kaikki ikinä valmistetut Aromipesät, myös niiden punainen, Joulupesä-versio (ei ole vitsi, uskokaa mua)

2. JBA:n tämän päivän 5vs5 puolustus viimeisen 30 minuutin ajalta.

3. Ilkka Hyppönen.

Ilkka on ikuinen.

Isäntien pistekärkenä toimi Niilo ”Tiheyden Määritelmä” Kärkkäinen 19 pisteellään, miehen konkariksi tässä kontekstissa lukeutuvan laituripari Chukun toimittaessa vahvat 11 pistettä ja 9 levypalloa. Henkka operoi pointin paikalta 7 pinnaa ja 4 syöttöä, ja samaan syöttömäärään ylsi myös NUORI KOHOKAS, Eemeli Yalaho, jonka tilastolakanalle maalautui 4 pistettä, 9 (joukkueen paras Chukun kanssa) levypalloa, 4 syöttöä ja joukkueen paras +/- lukema, +15!

Eetu duunaili 10/6, Allu käytti kaikki viisi virhettään ja suoritti päivän komeimman hook-korin, Flinck (6/2/2s/3r/1t) läyhäsi tekun ja oli mauttoman perusvarman monipuolinen oma itsensä ja Tommi painoi päivän intensiivisimmät kolme minuuttia ja 2 sekuntia parketilla. Kalle (6/3) jätti ottelusarjan kolmoset fiksusti viimeiseen matsiin missä niitä tarvitaan, mutta veivaili päivän kovimpia kahden pisteen koreja juuri kun niitä eniten tarvittiin.

Jaakko ”I know what I’m doing” Lammi (6/5/2s) otti Kallesta mallia ja jätti sarjan parhaan pelinsä vielä kolmospeliin, kun sille on enemmän käyttöä.

Päivän MVP-pystistä nousi kilpailemaan toisen puoliajan esityksellään kuitenkin Tiitus Kuukkanen. Haastan kenet tahansa löytämään pudotuspeleistä yhtä kovaa kymmenminuuttista ja erityisesti oikeastaan yhtä tehokasta toisen puoliajan suoritusta, kuin mihin Kuukkasen veljesten nuorin painos sunnuntaina pystyi. 9 pistettä, levypallo ja syöttö, mutta täydellisesti ajoitettuja ja suoritettuja apuja ja rotaatioita ja yleistä mestarointia!

VIELÄ YKSI!

Tiistaina jatkuu. Nautitaan ilta, nukutaan ja mennään eteepäin.

HYVÄ JEBA!