JBA vs. Kristika – UNELMIEN KEVÄTPÖRRIÄINEN

//

Kevätpörriäisessä on muuten vuosien saatossa ollut ihan timanttisia vitsejä. Tuli tässä vaan mieleen. Pudotuspelikoripallo on täällä taas! Kahden vuoden tuskaisen odotuksen jälkeen. Miltä näyttää Kristika? Kuka pelaa ja missä? Mitä väliä millään on? Millä hakusanalla hauvat hakee seuraa Tinderistä? Vastaukset kaikkiin LÖYTYY ALAPUOLELTA.

Mites tämä…

Mitenkäs tämä nyt taas…

Miksi täällä on taas lyöty kaikki välineet lukkojen taakse ja salasanat vaihdettu? Häiritsee harrastustoimintaa merkittävissä määrin kun joka vuosi pitää taistella esivaltoja vastaan, että saa vähän kirjoittaa koripalloasiaa ja nauttia elämästään ohikiitävän tajunnanhiukkasen verran.

Otan tämän kuitenkin kuin normaali yhteiskunnan jäsen ja mallikelpoinen aikuinen ihminen, enkä muistuta, että oli kyllä sosiaalisen median kulta-aikaa se kun näitä juttuja joskus tuli ihan liukuhihnalta. Oliko silloin maailma täysin sekaisin? Riehuiko pandemia? Ei ollut, eikä riehunut.

Seuraavaksi voitte opiskella, mikä ero on korrelaatiolla ja kausaliteetilla ja miettiä, että missä menee syiden ja seurausten rajat ja että alkoiko koko maapallon lopullinen alamäkiluisu kenties ennakoiden ja matsiraporttien katoamisen jälkeen. Ja kun löydätte vastauksen tähän kaikkiin niin ymmärrätte varmasti, että tässä on nyt näppäimistön ääressä, ei se sankari jota ehkä toivoitte tai pyysitte, eikä todellakaan se sankari jonka ansaitsette, mutta tässä on nyt parasta mitä on tarjolla joten hyväksykää se.

Sulle annettiin nyt lupa tähän yhteen juttuun viikkojen anelun jälkeen. Pystyttäiskö me nyt ihan suoriutumaan tästä ilman tarpeetonta draaman lypsämistä ja vaikka pysyä asiassa kiinni edes vähän alusta?

www piste luovienartistiensortamisenonloputtava piste com.

Pystyttäiskö?

Kateus ei ole kaunis tunne.

Eipä tietenkään.

KEVÄT! PUDOTUSPELIT! RIISUKAA VAATTEET JA SYÖKSYKÄÄ SUIHKULÄHT-

No okei siellä on hitusen vielä kylmä, mutta kyllä se köyhälampikin kohta sulaa. Anyway, ollaan koripallo- ja urheiluihmisten koko olemisen ja tarkoituksen ytimessä. Jyväskylä Basketball Academyn lippulaiva on seilannut kevään aikana varsin myötämielisissä tuulissa vaikka woittojen ja tappioiden suhde saattaisikin hämätä. Tappiot ovat tulleet kovien taisteluiden jälkeen kärkinelikkoon kuuluville joukkueille, joista äärimmäisen kovan HNMKY-kotivoiton jälkeen ensin ToPoa vastaan vierasparketilla jatkoajan jälkeen ja Bisons-ottelu oli yhden pallonhallinnan matsi loppusekuntien vapareita lukuun ottamatta.

JBA on siis vähintäänkin asiallisesti virittäytynyt pudotuspelivääntöön kivikovaa Kristikaa vastaan. Haasteen suuruus on kuitenkin sitä luokkaa, että vaikka miten olisi valmistauduttu, venymistä vaaditaan jokaiselta joukkueen jäseneltä mikäli voittojen kanssa halutaan juhlia.

Nopea kertaus otteluohjelmasta ja systeemistä nyt, kun lukijoita vielä kiinnostaa esimerkiksi elämä ja tämä teksti ja kaikki operoivat jonkun sortin tajunnan tasolla:

Sarja pelataan paras kolmesta -systeemillä. Kaksi woittoa ja jatkoon, siis. Avauspeli torstaina 25.3. (TÄNÄÄN), kello 18.30 Turun Kupittaan Palloiluhallilla. Toinen matsi sunnuntaina 28.3. tarunhohtoisella Monnarilla, kello 14.00 ja tarvittaessa kolmas matsi taas Kupittaalla, tiistaina 30.3 kello 18.30.

Joku voisi kysyä, että mikä nyt mukamas tekee Kristikasta niin hyvän joukkueen? Eihän siellä ole kuin voi hyvä luoja siellä on edelleen Mikael Aalto mitä hemmettiä sehän on maailmanluokan pelaaja miksei sitä ole ostettu miljardilla jonnekin muualle jo pelaamaan.

UUDET JAOT.

No. Joo. 23 pinnaa ja 10,7 levypalloa ottelua kohden, kakkoset karvan vajaa 60% tarkkuudella säkkiin, mikä nyt ei sinänsä ole yllättävää koska prosentit kasvaa ymmärrettävästi kun esimerkiksi laittaa sen pallon kahdella kädellä siitä renkaan läpi. Ei vaan, jos ollaan hetken verran tosissamme, niin 208-senttinen Aalto on ainakin kirjoittajan subjektiivisen näkemyksen mukaan täysin Korisliigaan valmis, divarin paras iso pelaaja. Aalto on riittävän monipuolinen dominanssissaan (semikunnioitettava 3p heitto mukaan lukien), ettei täydelliseen pysäytykseen pysty varmastikaan yksikään joukkue, mutta pärjätäkseen pitäisi kuitenkin onnistua vaikeuttamaan elämää huomattavasti. Miten JBA lähtee tätä haastetta taklaamaan (EI VARMASTI TAKLAAMALLA AINAKAAN, TÄMÄ EI OLE MIKÄÄN VINKKI KENELLEKÄÄN. JAAKKO LAMMI, ET TAKLAA SITÄ.), on yksi ottelusarjan mielenkiintoisimpia yksityiskohtia.

Kaksipäisen lohikäärmeen se toinen, kauempaa tulta syöksevä pää (jos oikein yrittäisi niin ei silti välttämättä pystyisi väsyneempään metaforaan) on 198-senttinen laituri Manuel Barnes. Urallaan 88 Korisliigan otteluakin pelannut Barnes on kahden divarikautensa aikana postittanut tappavan tasaisesti noin 17,5 pistettä ottelua kohden, mutta tällä kaudella huomattavasti tehokkaammin kuin vuosi sitten. Parketilla on vietetty 8 minuuttia vähemmän kuin viime kaudella, kahden pisteen heitot 10 prosenttiyksikkö tarkemmin säkkiin ja ennen kaikkea mies on nostanut tällä kaudella kolmen pisteen heittojensa yritykset päälle 8 laukaisuun per matsi ja osumistarkkuuden samalla pätevään 35,2% lukemaan.

Lyhyesti? Barnes on paljon tehokkaampi tekemissään asioissa kuin vuosi sitten, eikä tarvitse yhtään ylimääräistä päivänvaloa korien tekemiseen.

Barnesin ja Kallion johdolla Kristika pyörii sarjan kovimpien korintekojoukkueiden joukossa, mutta ei turkulaisryhmä ihan kahden pelaajan voimin sudi tulostaululle päälle 91 pistettä per peli vaikka sarjan eniten hyökkäyslevypalloja repivän ja vapaaheittoja heittävän joukkueen pelaaminen paljolti Aaltoon henkilöityykin.

Sieltä löytyy nimittäin Aallon lisäksi sellainen mestari, että alta pois. Olkoonkin, että viimeiset kaksi Turun kautta ovat olleet ainoat viimeiseen noin 10 vuoteen kun Jere ”BIG BEEF” Luoma on ottanut vähemmän hyökkäys- kuin puolustuslevypalloja (En keksinyt tuota tilastoa, tsekatkaa vaikka itse. Täysin absurdi mies.), ei miestä voi edelleenkään jättää hetkeksikään huomiotta hyökkäysriman lähellä. Laukaan Nikola Jokic ei välttämättä hyppää salista ulos, mutta viekkaudella ja hauisvoimalla vie kyllä oman osansa irtopalloista jos vastustajan keskittyminen herpaantuu lainkaan.

Forssalaisen koripallomyllyn tuotos Johan Kotavuo on kieputellut peräti 7,4 koriin johtanutta syöttöä tällä kaudella uransa ennätyslukemiksi ja toimii liukkaana pelintekijänä oivana parina Kristikan isoille miehille. Takakentältä löytyy myös jyväskyläläiselle koripallokansalle äärimmäisen tuttu nimi, Semi Laineen (5,1/1,9 syöttöä) tuodessa penkiltä energiaa ja tyylikkyyttä parketille.

Ja sitten! Lappeenranta represent!

Anton ”Master’s Deliciousness” Kankaanpää (9,2/4,8/1,8s/1,6r) on ollut jälleen ihan tajuton monitoimityökalu laiturin paikalla ja ampunut kolmoset säkkiin 38,7% tarkkuudella. Viekas vasuri on kuitenkin katsonut Netflixin Last Chance U:n viimeisimmän kauden (mainosrahat talteen KIITOS) ja ainoa kysymys on enää, että meneekö Antonin lataus täysin yli kun pudotuspelit alkavat? Ihan turha Anton koittaa esittää, ettei vähän ole tullut nostalginen fiilis jenkkiajoista sen dokkarin kanssa.

TIMMYYYYYYYYYY!!!!!

TIMI GODDAMN PUITTINEN. Kaikkien 1vs1 skoraajien isä, isoisä, eno, isoveli ja puolilikainen setä on täällä taas. Timi (9,1/4,4/1,5s) on tällä kaudella ampunut enemmän kolmosia kuin kertaakaan divariurallaan, mutta samalla myös ampunut niitä enemmän säkkiin kuin ikinä. Erästä entistä miehen valmentajaa lainatakseni ”HIM!? FOR REAL!?”

Se ei kyllä yllätä rehellisesti enää ketään, mutta se yllättää, että Timi on ampunut kotiotteluissaan paremmalla prosentilla kolmosia kuin vieraissa. Tai ei se ehkä turkulaisia yllätä, mutta sanotaan näin, että JBA:n ainoa toivo miehen pysäyttämiseen on se, että Jyväskylän peli pelataan Monnarilla, jossa Timi ”Noi korit pitäis polttaa” Puittisen heittoprosentti kaaren takaa on noin negatiivinen viisi.

Oot nyt sekoillut tässä 880 sanaa kaikkea ja kaikesta muusta kuin siitä joukkueesta, kenen fanit tässä nyt tätä tekstiä on pääasiassa lukemassa.

Mitässitten en minä ole mikään jumala

Onko sulla mihinkään asiaan mitään oikeaa vastausta ikinä vai onko kaikki vaan yhtä suurta vitsiä?

Some stone or something came through the seat and up in the a-

NONIIN, NYT.

Mitäääää? Mitäääää?

JBA:n pelaajia. Nyt.

No joojoo, Kalle Peltonen ja Valtteri Leppänen ja Miikka Marttinen ja Samuli Oja on ihan super tärkeitä ja Veeti Amegbedzi ja Karo Puittinen tuo leveyttä ja hyvä että kapteeni Robert Juvonen on kunnossa taas ja Jaakko Björk repii roskapallot omille ja

Ei pelaa kukaan noista enää JBA:ssa.

Jaahas basket.fi…

Nuori ja lupaava Henry Boyd (voi luoja se on 21-vuotias jo) on ollut tuttuun tapaansa kaiken keskiössä ja kevään kunniaksi lämmennyt heittokäsi on tiputellut kaaren takaa kuulaa keskelle 43% tarkkuudella Korikouvoja vastaan haetusta vierasvoitosta lähtien. Tuo heitto yhdistettynä huijauskoodi-luokan nopeuteen luo sellaisen kokonaisuuden (10,6/4,3/3,5s/2,1r), mistä puuttuu enää aikuisten ihmisten peleissä suoritettu donkki, mihin Henkka ei edelleenkään kykene ”chicken legs” syndroomansa vuoksi. CHICKEN LEGS, HENRY. CHICKEN LEGS.

Tampere-Duo (voi luoja mikä 90-luvun discobändin nimi tuossa olisi ihan täysin käyttövalmiina), eli maailman vahvin Tommi ”Lihas” Luojus (3,6/1,5) ja koripallomaailman sulavimman sirklaustyylin omaava Tuomas ”Liigareisi” Flinck (3,7/3,5/3,5s), ovat tuoneet kertakaikkisen timanttista suoritusvarmuutta, sekä tarvittavan määrän mansea Marttisen poistuttua rosterista. Bonuksena, Tuomas Sukasen saunailtakoulutuksen läpi käynyt kaksikko on täydellinen kevään tutkapari myös kentän ulkopuolella!

Takakentältä löytyy myös irrotukset per minuutti -tilaston kärkikaksikko, Kalle ”Ihana” Koivunen (11,7/2,3s) ja Tiitus ”ja samantien TOISEEN päähän” Kuukkanen (6,8/1,4s), joista Kalle on Huima-kasvattina käynyt jeesaamassa kauden mittaan Divari-B:ssä pelaavaa kasvattiseuraansa. Tiitus vietti viime kauden herhiläispaidassa, mutta täksi kaudeksi suoritettu paluu JBA:n väreihin on ollut vähintäänkin onnistunut ja pudotuspelejä ajatellen odotuksia nostattavan nousujohteinen. Puhumattakaan siitä, että runkosarjan vierasottelussa Kristikaa vastaan Tiitus naulasi 5 kolmosta.

Tärkein kysymys tämän kaiken keskellä on kuitenkin: Jos Kuukkasen Sompen pitäisi valita pelaajauransa aikana saamistaan firman vaatekappaleista suosikkinsä, mikä se olisi? Ja miksi juuri ajattoman tyylikäs Huiman takki?

Chuku! Niilo! Kaksikko, josta voisi tässä kohtaa puhua jo JBA-legendoina. Alusta asti jyväskyläläisen koripallon nykyistä kappaletta kirjoittamassa mukana ollut kaksikko lukeutuu kokemuksensa puolesta veteraaniosastolle ja molemmat pystyvät hyvänä päivänä pelkästään omalla panoksellaan suistamaan vastustajan koko ottelusuunnitelman pois raiteiltaan.

Heittonsa pitkän prosessin jälkeen kansainväliselle tasolle nostanut, poikakarkista MIESHERKUKSI kasvanut Niilo ”EDELLEEN SINKKU, HUOMIO, EDELLEEN SINKKU, NAISET, OLKAA YHTEYDESSÄ ASAP” Kärkkäinen (14,2/3,7/2,2s/1,3r) on lapioinut kaaren takaa roskaa sisään 38,3% tarkkuudella ja vaikka tuomareiden masinoima salaliitto pitää miehen edes jotenkin kurissa, eivät nekään pysty tätä aivan poskettoman kaunista ja lihaksikasta nuortamiestä pitämään loputtomiin aisoissa. Pandemian jälkeisessä maailmassa kun ihmiset saavat taas nuolla toistensa naamoja huoletta, ei Niilolle löydy enää pysäyttäjää millään elämän osa-alueella.

Sivuhuomiona todettakoon, että huhupuheiden mukaan Niilo on JBA:n WU19 joukkueen suosikkipelaaja. Sori Jaakko Lammi, sulla on vielä matkaa huipulle.

Chuku on ollut runkosarjan kahdessa viimeisessä matsissa niin pirteällä pelipäällä, että pudotuspeleissä kirjaimellisesti aivan kaikki on mahdollista. 30 pisteen tripla-tupla? Mahdollista. Dance-Off Monnarin keskiympyrässä Timi Puittisen kanssa? Mahdollista. Viihde- ja ravintola-alan taloudellisen ahdingon poistaminen? Mahdollista. EVERYTHING IS POSSIBLE!

Eetu ”Pancho” Villa on tuonut etukentälle tolkuttoman kokoiset BALLSIT, sekä jäätävän määrän jokapaikanhöylämäistä moniosaamista ja kunnioitettavaa rimavahdin osaamista. Ottelukohtaisiksi keskiarvoiksi runkosarjassa muodostuneet 7,7 pistettä, 5,1 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 torjuntaa eivät kerro koko kuvaa Eetun työkalupakin koosta (HÖHÖ, MEISSELI, HÖHÖ, käyttäytykää ihmiset). Jos seuraa koko 25 minuuttia Eetun vain ja ainoastaan pelaamista, saattaa nähdä illasta riippuen melko täydellisen nelospaikan pelaajan urheilusuorituksen.

Eemeli ”Rookie” Yalaho on tullut keväällä vakiokasvojen joukkoon ja rikkoi runkosarjan kahdessa viimeisessä pelissä jo 20 peliminuutin rajapyykin ja hätyytteli ToPoa vastaan jopa tupla-tuplaa. Kuuden pisteen ja kuuden levypallon keskiarvot ovat nousussa ja Eemeli tarjoaa todellisen jokerikortin kevätauringon lämmittämiin tosipeleihin. Se on kuitenkin varmaa, että peloton nuorimies on täysin valmis astelemaan parketille, on vastassa minkälaisia nimimiehiä tahansa.

Villeeeeee ”Ville hedgaa ja muut vaihtaa” Virtaharju on kysymysmerkki sarjan alla pelikunnon puolesta, mutta kysehän on vain siitä, että tänä keväänä ei jostain syystä ole vielä nähty siis kertakaikkisen hurmaavaa hiusten vaaleaksi värjäystä. Ville, yleisö pyytää, toivoo, anelee ja VAATII sitä yhtä HoNsUn A-poikavuoden lookkia. Tiitus ja Ville, BRING BACK THE BLONDE BROS.

Rehellisesti hirvein näky mitä olen elämässäni nähnyt, mutta ehkä se on näinä aikoina se yksi asia, mikä auttaa ihmiskunnan tuntemaan ylipäätään enää mitään.

Vähäisimpänä ja sattumoisin myös ihan viimeisenä, kuona-ainepullon pohjimmaisena, Jaakko ”ISUKKI” Lammi. Tai Jaakko ”En päästäisi omaa tytärtäni saman postikoodin alueelle hänen kanssaan” Lammi. Tai Jaakko ”Lämminsydäminen Lempijä” Lammi. Tai Jaakko ”Rakkauden Ravintoterapeutti” Lammi. Tai Jaakko ”Hellyyden Harrastuskäsikirja” Lammi.

Jaakko on tehnyt tällä kaudella 10,3 pistettä ja ottanut 5,5 levypalloa ottelua kohden. Jaakko on myös tehnyt 3,6 henkilökohtaista virhettä ottelua kohden. Se mitä tässä nyt ei ole, on vitsi Jaakosta ja henkilökohtaisista virheistä.

Aleksi ”Basso” Liukko on tehnyt napakan paluun parketeille kevään kunniaksi ja sarjakärki Bisonsia vastaan väläyteltiin jo vanhaa kunnon Allua, kun puoli tuntia parketilla luutinut senaattori jäi +/- tilastossa plussalle ja toimitti perusvarman 6/12/2r/1t tilastorivin.

Suurin juttu on kuitenkin ehdottomasti se, että Allu on hionut poissaolonsa aikana ylä-ääniä minttiin. Siinä on Kristikan tyypit ihmeissään, kun kaikki 211cm neuvolapainoista Aleksia huutaa heliumia syöneen strutsin äänellä ”VARO SKRIINI VASEN TUU ALI HEI TUU NY HELWETTI ALI SE”.

Ei tässä niinku silleen sit muuta varmaan ollu enää.

Turun Kristika! Jyväskylä Basketball Academy! Pudotuspelikoripalloa! TÄSTÄ LÄHTEE!

PS. Hotdog.

PPS. Jos selvisit hengissä tänne asti niin hanki tukilippu, saat kaupan päälle äärimmäisen upean JBA t-paidan! www.jba.fi/miehet