JBA vs. LaBa – Kokemuksen Kasvattamilla Rintakarvoilla

//

Jyväskylä Basketball Academy aloitti Goljat…Daavid…kumpi oli se, jolla oli kaks jenkkiä ja halus nousta liigaan? Sitä vastaan taistelun. Ensin oli kivaa, sit oli tiukkaa, sit oli hetki vaikeeta ja sit luisteltiin maaliviivan yli. Lahti Basketball vei pudotuspelien avauskamppailun nimiinsä. Eroa oli yksi piste tai enemmän, kuten otteluissa yleensä on.

Pudotuspelit ovat, huhhuh, ovat ne kyllä vaan oma maailmansa. Ihan todellakin ovat.

Tai siis, samat säännöt siellä on kuin runkosarjankin aikana. Ja samoilla kentillä pelataan. Samalla tavalla tehdään alkulämmöt huolella ja varmistetaan, että lonkankoukistaja ei ole jumissa ja että selkäranka on paikallaan, ennen kuin peli aloitetaan. Puoliajalla voi yleisö hakea kahviakin kyllä ihan samalla tavalla kuin runkosarjan otteluissa.

Jahvan hodarikoju on myös ihan yhtä täydellinen kuin aina ennenkin. Hodarikojun vieressä törkyä kentälle päin suoltava Rakkauden Lähetyssaarnaajat Oy pitää huolen vastustajien ja tuomareiden emotionaalisesta hyvinvoinnista. Ihan. Kuten. Aina. Ennenkin.

No. Kevään ensimmäisen pudotuspeliottelun tauottua ja pölyn hälvettyä voitiin todeta, että ”Miksi Monnarilla on pölyä? Tarkastakaa ilmastointi.”

Pöly on vaarallista.

Ottelussa nyt kuitenkin kävi sillä tavalla, että. Alkuhan oli oikein hurmaavaa koripalloa. Kalle ”Splash Hobo” Peltosen hikipanta viihdytti ja villitsi katsojia, Timi ”Oispa Myös Larry Birdin Viikset” Puittisen stepback-kolmonen oli lähellä aiheuttaa farkkujen etumuksessa pullistuksia ympäri katsomo-

*Se oli sit siinä.*

Oikeasti? Tässä? Eihän tuo nyt ole-

*Sulle luvattiin yksi erektiovitsi per juttu ja se meni nyt sit tossa. Toivottavasti olet tyytyväinen itseesi.*

Kieltämättä, vähän ennenaikaisesti tämä nyt tuli.

*………..*

…..Ja tuhanteen.

Ottelun avauspuolisko oli laadullisesti hienoa korispalloa ja molemmilla joukkueille oli omat etsikkoaikansa. Välillä Jebalaatio 3000:n hyökkäyskoneisto tykitti linjastolta laadukasta heittoa toisensa perään, välillä taas Lahtelaiset Basistit (NO JOOJOO, EI OLE LABA OIKEASTI TUO) vaikuttivat täysin lyömättömältä koripallokollaboraatiolta. Kuin Teflon Brothers konsanaan. Mikäli Teflonit olisivat yhtä hyviä koripalloilemaan kuin tuottamaan tarttuvia, huumorinsävyttämiä räppejä. Räpäytyksiä.

Puoliajalle kuitenkin tiukassa tilanteessa! Karo ”Not sure if Valtteri Leppänen, or…” Puittinen säkitti viekkauden ja poikamaisen viattomuuden yhdistelmää hyväksikäyttämällä saalistamistaan kolmesta vapaaheitosta kaksi kun puoliaikasummeri oli jo soittanut, tuoden JBA:n VAIN NELJÄN PISTEEN PÄÄHÄN.

DUN DUN DUNNNNNNN. (Ei sukua Kris Dunnille.)

Toisen puoliajan teema oli selkeä. Kuumehallusinaatioiden parista parketille raahatut Lahti Basketballin rintakarvaiset aikamiehet pysyivät tyyninä ja tylsinä, operoiden hyökkäyspäässä tappavalla tarkkuudella JBA:n sähkötys-yrityksistä huolimatta.

JBA sen sijaan toi kentälle järisyttävän määrän vauhtia, viihdettä, sirkustempauksia ja Niilo ”Mul on muijii stadis. Ja Jyväskylässä. Oikeastaan missä ikinä haluan, milloin ikinä haluan” Kärkkäisen lihaksikkaan, tiheän vartalon ja sen ihastuttavan poikamaisen hymyn. Niilo on edelleen sinkku, by the way. Puhelinnumerotiedustelut sähköpostiosoitteeseen juuso.sai..-

*Ei. Ei. Ei, ei, ei, ei. Viime kerralla mun piti luoda uusi työsähköpostiosoite, muuttaa ja luoda uusi henkilöllisyys. Et tee tätä taas. Sä et tiedä, mihin ne naiset on valmiita Niilon vuoksi.*

……….”Ne naiset”.

Vesa ”Voitko olla vähän ärsyttävämmän hyvä” Mäkäläinen ja Sami ”SwaggerMaster 9000” Ikävalko pitivät LaBan pelaamisen ihailtavalla tavalla raiteillaan läpi kolmannen jakson ja päätösneljänneksen avauspuolikkaan, JBA:n puristaessa kaiken, mitä oli irti saatavissa. Mutta ehkä se olikin ongelma.

Ei puristettu perseellä normaalisti, vaan hyvin epänormaalisti. Se on kuin kymppitonnin juoksu. Otetaan alussa luulot pois kaikilta, hypätään autoon, ajetaan aurinkoon. Pariisissa pieni tauko, napataan deux Pernod.

Pelistä myös pari sanaa. LaBan senttimetrit ja kilogrammat korirenkaan lähellä olivat ja tulevat myös jatkossa olemaan ottelusarjan isoin tekijä. Parhaimmillaan JBA onnistui vaikeuttamaan pallon sisälle saamista ja tuplaamalla pakottamaan pallon uudelleen ulos. Kun isännät vielä onnistuivat parhaimmillaan suorittamaan kansainvälisen tason apurotaatiot kaarelle ja pakottamaan heittäjät vaikeisiin ratkaisuihin, on resepti onneen olemassa ja siitä on myös videotodisteita.

LaBan näkökulmasta, kun fiksut pelaajat kuten Mäkäläinen ja Jarred Jones onnistuivat syöttämään palloa ajoissa ulos ja pakottamaan JBA:n puolustuksen juoksemaan askeleen perässä, toiset fiksut pelaajat jatkoivat pallon liikuttamista kaarella. Lopputulemana mustapaidat pääsivät ampumaan vapaita kolmosia tai hyökkäämään auttamattoman suuriin ajosaumoihin ja urheilemaan pisteitä korirenkaalla.

Tietysti muitakin tekijöitä oli. Enkä osoittele sormella mihinkään, mutta LaBa heitti 51 vapaaheittoa. Viisikymmentäyksi. Iso osa ansaittuja, ei siinä.

Lahti Basketball myös heitti vain 63% vapaaheitoistaan keskelle. Tähän on syynsä.

JBA – LaBa, 82-92 (40-44). Jatketaan sunnuntaina.