JBA vs. LoKoKo – Aromipesässä Haudutettu Sarja-Avaus

//

Mikä alkaa? Mitä tässä on odotettu? Tämä mysteerien verho aukeaa, kun klikkaatte jutun auki ja rullaatte selainikkunaanne alaspäin, viettäen JBA:n kotisivuilla ainakin kymmenen sekuntia, tuottaen mainoseuroj- Ai, meillä ei ole itäserbialaisia mainosbannereita sivuilla? Aleksi Valavuori on mun spirit animal, joten pakkosyötän teille tämän klikkiotsikon kuitenkin.

Se on täällä. Vihdoin. Tätä on odotettu. Tätä varten on painettu hommia läpi kuuman kesän ja ärsyttävän nihkeän syksyn alun. Talenttihautomo on Aromipesän lailla lämmittänyt jätkiä tätä päivää kohti. The Wall Suomi tulee taas ja joku häviää KAIKKI SAAVUTTAMANSA 75 TUHATTA EUROA. Ihan parasta viihdettä. Ja joo, huomenna alkaa JBA:n divarikausi, ihan sama.

 

Ei vaan, onhan tätä odotettu. Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen könsikkäiden lauma on hurmannut kanssatreenaajia Monnarin PAJALLA, vastoin yleistä käytäntöä ja herkimpien läsnäolijoiden pyyntöjä ilman housuja treenaten. Läpi koko kesän. Koko kesän. Ilman housuja.

 

”En mä nyt lähde nimiä sanomaan, mutta joukkueen Laukaan osastolta tämä juttu lähti. Sen piti kuulemma yhdistää joukkuetta, mutta jostain syystä vain Jaakko Björk, syntynyt 22. päivä maaliskuuta vuonna 1995, syttyi tästä”, todetaan joukkueen sisältä.

 

Monnarin suosikkien kauden avaus on sujunut sadepilvien hämärtäessä horisonttia. Kypärämäen kirous vainoaa edelleen joukkuetta, Samuli Ojan liityttyä Jere Luoman ja Miikka Marttisen kanssa JBA:n pelaajiin, jotka ovat tarunhohtoisessa Kypärämäki Gardenissa keränneet itselleen PS Trophyn ”Minor Lower Body Injury”.

 

Sveitsiläinen monitoimimeisseli Samuli on luonnollisesti merkittävä poissaolo, mutta JBA:n tavaramerkkinä on ennenkin ollut se, että mitä useampi poissaolo, sitä käsittämättömämpiin venymisiin jäljelle jääneet spartalaiset soturit ovat yltäneet. Espoo Unitedin Monnarin vierailut nevö föget. NEVÖ FÖGET.

 

Sunnuntaina Monnarille astelee lähes EU:n taajuuksilla alitajuntaan värisevä LoKoKo Bisons. Uutta nousua odottamattomien talousvaikeuksien jälkeen tekevä loimaalaisseura lähtee nousijan statuksestaan huolimatta kauteen vahvalla kokoonpanolla, taistellen varmasti vähintään pudotuspelien kotiedusta. LoKoKon päävalmentajana toimii Divari-A:n maisemista jo entuudestaan tuttu hahmo, Lahti Basketballia lahelaisten ensimmäisellä divarikaudella luotsannut Arttu Mannelin.

 

Pelaajistosta esille nousee ensimmäise

 

*Viiniä!*

 

Ensimmäisenä esille siis nous

 

*VIINIÄ!*

 

Nyt Pepe. Kelaa takaisin toukokuuhun ja vetäydy juhlimaan uuttavuotta.

 

*Mul on hyvä putki päällä.*

 

LoKoKon viisikko koostuu, oletettavasti, Marcus Whiten (laituri, 198cm/22v) ja Alex Fosterin (sentteri, 203cm/23v) ympärille. Jenkkikaksikko toimii LoKoKon hyökkäyspelaamisen keihään kärkenä ja Whiten kyky selvittää tiensä rimalle tilanteessa kuin tilanteessa tulee toimimaan oivana testinä JBA:n puolustukselle. JBA:n muutenkin senttimetrialijäämäinen etukenttä saa tehdä niin ikään täyden päivän työn pidellessään lonkerokouraisen Fosterin kauhomasta joka ikistä miehen kanssa samalle postikoodille osuvaa levypalloa.

 

Divarikartalta jo entuudestaan Tarmon paidasta tuttu Esko Salonen (takamies, 185cm/22v) ja FoKoPon paidassa Monnarilla tavattu Juho-Matti Henttonen (laituri, 202cm/22v) ovat LoKoKon kotimaisen kaartin kärkipäätä, ahkerasti kaukolaukauksia viljelevän Rasmus Marttisen (laituri, 191cm/21v) ja lahelaisen -96 ikäluokan trion täydentävän Ville Karvosen (laituri, 198cm/21v) säestäessä taustalla.

 

Mannelinin joukkueille perinteiseen tapaan, yhtään ylimääräistä senttimetriä tilaa tai sekunnin puolikasta aikaa ei ole Monnarin parketilla sunnuntaina tarjolla. Korkealla intensiteetillä jatkuvasti puolustava ja hengästyttävällä tempolla kenttää siirtyvä joukkue tulee omalta osaltaan pitämään huolen siitä, että Divari-A:n asiantuntevin ja äänekkäin kotiyleisö saa sunnuntaina nauttia erittäin kovatasoisesta koripallosta.

 

Miltä se kotijoukkue sitten näyttää?

 

No, tuota. Tässä on ihan vaan pari pientä juttua.

 

Nyt olis taas paikka venyä ja kasvattaa rintakarvoja. Tai Henry Boyd nyt voisi kasvattaa ensin kainalokarvat ja siirtyä sen jälkeen tsemppailemaan rintalastan alueelle.

Täydellisellä varmuudella JBA:n kokoonpanosta löytyy sunnuntaina kahdeksan jätkää. Lukumäärä nousee ihmeparantumisten tapauksissa. Tätä varten JBA on palkannut Lapualta erään Zen Mestarin joukkueen videopalaveriin ja viettämään aikaa joukkueen läheisyydessä läpi sunnuntain. Tämä nimeltämainitsematon pallopää, mietelauseiden Messi, Ridge Forresterin hymyn ja charisman omaava rakastaja on, sehän on, herranjestas, Robert.

 

Okei, Robi ei oikeasti ole Jyväskylässä. Ei, vaikka aina ilta-auringon helliessä Harjun tornia siitä haaveilenkin. Mulla on Robi ikävä sua. Meillä kaikilla on.

 

Pikkukolhun takia pois kokoonpanosta oleva Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen jättää aikuisen miehen kokoiset saappaat täytettäväksi ja niihin astuu aikamiehen varmuudella rintakarvaton Henry ”Seksikäs Suklaa” Boyd. Äänekoskelaisen koripallokansan keskuudessa puolijumalan asemaan vuodessa noussut Henkka on ruuvannut kaukoheittonsa sellaiseen lyöntiin, että miestä on käytännössä mahdotonta puolustaa yhdellä yhtä vastaan. Silti on kuitenkin syytä muistaa, että tiedotushahmo pitää nuorta kohokosta visusti takataskussaan tämän vuoden aikana käytyjen heittoskabojen osalta. Siis oikeasti, voitot on jotain 27-2. Mr. Boyd on mulle puolikkaan pakastealtaan verran Bounty-jäätelöitä auki.

 

Timi ”Masiina” Puittinen ei yllättäen ole kärsinyt minkään sortin loukkaantumisista. Arnold Schawrzenbergerschnitzelmäiseen kuntoon sielunsa temppelin virittänyt, Puittisen veljesparin kokeneempi kestävyysurheilija on monipuolistanut peliään sitten viime kevään siinä määrin, että on jopa aiheellista alkaa kysymään, kuinka monen pallopelin saralla mies saisi harjoiteltua itsensä dominoivalle tasolle, jos vain haluaisi? Haavipallo ja keilaus koripallon sukulaislajeina ovat luonnollisesti hyvin nopeasti hallussa, mutta miten kävisi hevospoolon kanssa? Istumalentopallon? Vinttikoirasprintin? Mahdollisuudet ovat rajattomat.

 

Anton ”Big Daddy” Kankaanpää on karistanut debyyttikauden karstat koneistostaan ja on valmiina löylyttämään armoa tuntemattomalla vasemmalla kädellään tulisadetta korisukkiin Divarin ympäri. Elämässä kaikki muu on enemmän tai vielä enemmän turhaa, paitsi Antonin step-backit ja South Park -imitaatiot.

 

Nyt kun siellä kuitenkin kaikki naimaikäiset naisihmiset odottavat pelonsekaisin tuntein elektroniikkapäätteidensä äärellä, niin laukaistaan jännitys. Niilo ”Poikakarkkien Oreotäytteinen Suklaalevy, Täyteläinen, Tiheä Ja Ihana” Kärkkäinen pukee JBA:n pelipaidan päällensä sunnuntaina. Treffipyynnöt tiedotusportaan kautta, yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen NiilonKanssaUnelmaDeiteille@hotmale.com.

 

Niilon tapaan armeijassa odottamaan opetteleva ja tarkoituksenmukaista työtä tekevä Kalle ”Ällöttävä Nuorimies” Peltonen on valmis. Ainoa tavailua vaativa kysymys on enää se, että miten Kalle onnistuu samanaikaisesti operoimaan 8-0 -runin naulaamalla kaksi jölmyrää kädet sieraimissa ja päättäen pisteputken Monnarin katon paikaltaan irroittavalla BALLS IN YO MOUTH MONSTER JAMILLA, sekä, revittämään maailmanluokan pyyheräikkää käyntiin?

 

Chrysostom ”Lift-Off” Chukwuma on painanut kenties elämänsä parhaan kesän harjoittelun puolesta ja todellisen läpimurron kynnyksellä katsojia jännittää ehkä enemmän kuin Chukua itseään. Täydellisellä tyyneydellä elämän virtaa eteenpäin seilaava Chuku ei anna pienten tai isompienkaan muutosten hetkauttaa olemuksensa syvintä ydintä, eikä täten voi koskaan olla varma, milloin Chuku räjäyttää pankin. Jokainen hetki on mahdollisuus, jokainen päivä on puhdas kanvaasi ja jokainen Chukun matsi on lahja.

 

Lauri ”Lambada” Salovaara ja Tiitus ”Too Much Tiitus” Kuukkanen suorittavat virallisen debyyttinsä JBA:n paidassa sunnuntaina. Kaksikko vei viime kaudella JyWen Divari-B:n pudotuspeleissä yhden onnistuneen jakson päähän pudotuspelien avauskierroksen voitosta ja nyt on tartuttu pykälää kovempaan haasteeseen. Salovaara on huhujen mukaan painanut omatoimisia mäkijuoksuja Harjulla huhtikuusta asti ja Tiitus on lämmittelyksi kairannut kauden alla HoNsUn A-poikien kanssa tien ikäluokan SM-sarjaan.

 

Ennen kuin läppäristä loppuu akku, todetaan kuitenkin tämä.

 

JBA on aina venynyt, kun venymistä on tarvittu. Kun yksi pelaaja tippuu kokoonpanosta pois, seuraava astuu tilalle ja antaa kaikkensa, vuodattaen jokaisen irtoavan hikipisaran joukkueelle. Kun altavastaajan asema on kammottavin, JBA on parhaimmillaan. Kun ylösheitto irtoaa tuomarin käsistä, kaikki on mahdollista ja uuden tarinan kirjoittaminen alkaa.

 

Are you not entertained?

 

 

JBA – LoKoKo, Monnarilla sunnuntaina 7.10., kello 16.00.