JBA vs. MuKi – Valoa Tunnelin Päässä Näkyvissä

//

Kauden avaus! Kotiparketilla! Viitaniemen hornankattilassa! Tästä ei enää pidot parane. JBA vs. MuKi, lauantaina 5.10. kello 15:00, Gradia Viitaniemen D-salissa.

Kyllähän se vähän niin on, että asiat ovat juuri näin. Divari-A alkaa, syksy tappaa puut ja päivänvalo vähenee. Se on kyllä ihan hyvä, kun ei tämä koko touhu sellaista kestäisikään. Onneksi nyt on varmaan edes hyvä kahvio ja…mukiinmeneviä…mokkapaloja.

”Oliko se muuten, oliko se niin, että, pitikö se ennakko kirjoittaa tänään?”

”Kyyyyllä se näin on. Siellä se yksi sitä vääntää. Mutta eikö sun pitänyt vahtia sitä?”

”……………..

……………Piti. Onko se nyt siis yksin siellä?”

”On.”

”……Voi j********.”

Munkasta saapuu varmasti kilpailukykyinen joukkue Viitaniemeen, mutta pientä mystiikkaa joukkueen kokoonpanossa kuitenkin on. Liiton sivujen 22 pelaajan kokoonpanolistalta löytyy muiden muassa jokaisen vieraskatsomon rakastama, kasapäin liiga- ja divarikokemusta omaava 198-senttinen laituri Cedric Latimer ja iso kasa tarkkakätisiä varhais-aikuisia esimerkiksi Tuomo Antikaisen, Robin Åvistin, Joonas Timosen ja Nikolas Gustavsonin muodossa.

Uunituoreissa koripallon sääntötulkinnoissa pidetään kuitenkin peluutuksen rajoitukset sillä tavalla ikävinä, että vain 5 pelaajaa saa olla kerrallaan kentällä ja pöytäkirjaankin saa laittaa vain 12 nimeä. Että ihan niinkun jokainen noista 22 pelaajasta ei varmaan lähde Jyväskylän reissulle syömään kanapastaa, mutta kova bändi sieltä astelee lauteille joka tapauksessa.

Perinteiseen munkkalaiseen tapaan MuKi pitää varmasti omalta osaltaan huolen siitä, että hengästyttävä tempo ja pelikovuus pysyvät läsnä ottelutapahtumassa ylösheitosta päätössummeriin. Haaste on kotijoukkueen näkökulmasta iso, mutta kovin odotettu.

Isännät ovat valmistautuneet kauteen perinteiseen tapaan. Umpikujassa on oltu moneen kertaan, mutta nyt on tavallaan saatu vähän päätä auki. Kapteeni, Ojan Samuli sen sitten keksi, veti ässän hihasta ihan loppumetreillä. Sehän ei oo tärkeetä, että miten treenataan vaan että miten pelataan. Nyt sitten Tampereelta joukkue haki vierasvoiton jännittävästä trilleristä pelaamalla vanhan liiton kolmiohyökkäystä ja puolustamalla 40 minuuttia makavaa paik-

TÄMÄ EI ollut JBA:n virallinen kanta, meillä on illalla koripalloakatemian iltakoulu ja me tarkennamme siellä tätä juuri ulos päässyttä lausuntoa.

Tärkeintä nyt kuitenkin on se, että uuden kauden kynnyksellä JBA on valmiimpi kuin koskaan aloittamaan kauden Divari-A:ssa nimenomaan MuKia vastaan. Se on kiistämätön fakta. Sen voitte ajaa ulos.

JBA toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Lauri Markkasen koriskoululaiset sekä heidän vanhempansa, Gradian oppilaitosten oppilaat & henkilökunnan, kuin myös kaikki muut uudet ja jo entuudestaan tutut katsojat.

Tehdään Viitaniemen korispyhätöstä valloittamaton linnake.

Tehdään tästä kaudesta ikimuistoinen. Yhdessä.