JBA vs. Tarmo – Aromipesäpuolustus

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen taival kohti Miesten 1-Divisioona A:n pudotuspelejä jatkui perjantaina tarunhohtoisella Monnarin parketilla. Vierasjoukkue Tarmo joutui JBA:n ilmatiiviin puolustuksen pihteihin ottelun avausjaksolla, eikä JBA päästänyt vierailijoita kertaakaan johtoasemaan komean 73-59 (32-17) –kotivoiton aikana.

Aromipesä. 1990-luvun loppupuolen ja 2000-luvun alun kuumin Ostoskanava –tuote. Aromipesällä pystyi valmistamaan aivan kaikkea hernekeitosta hernekeittoon ja minkä tahansa laiseen muuhun keittoruokaan joka piti lämmittää ja kenties pitää lämpimänä yli puoli tuntia. Tuon puolituntisen aikana edes ydinlaskeuma ei penetroitunut aromipesän ulkokuoren läpi.

 

Porvoon Tarmon ensimmäinen pelitilannekori läpäisi JBA:n aromipesäpuolustuksen 4 minuutin ja 52 pelisekunnin jälkeen. Avausjakso hyville tyypeille 20-5. Keskimääräistä lihaisampi hernekeitto lämpimänä ja vähän kuplivana edelleen.

 

Toisella jaksolla Timi ”Lappeenrannan Ruoska” Puittinen ja Samuli ”Hyvinkään Piiska” Oja pitivät osumillaan JBA:n kuskin paikalla, Tarmon pysytellessä Levi Giesen urotekojen avulla kuitenkin siedettävän 15 pisteen takamatkalla puoliajan isolle tauolle siirryttäessä.

 

Miten JBA sitten aloitti toisen puoliajan? Aromipesän elinikä kestää tunnetusti sen reilun puoli tuntia. Se on oikeasti ihan käyttökelvoton mihinkään muuhun kuin mukanokkeliin metaforiin ja vitseihin. Sitä myytiin oikeasti televisiossa vuosia. Se oli suosittu tuote. Miten? Miten!? Kaikki pisteet sille markkininointikoneistolle aromipesän takana.

 

Niin joo. JBA löylytti neljä ensimmäistä toisen puoliajan onnistumistaan kolmen pisteen kaaren takaa, kun Timi sekä Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen heiluttivat sukkaa kertaalleen ja Robert ”Tunteikas belgialainen suklaa” Juvonen veti sukkaan kahdesti kolmannen jakson avauspuolikkaan aikana.

 

Winslo ”Horace Grantin reinkarnaatio” Barry Jr. pääsi väläyttelemään suojalaseilla vahvistettua tuoretta habitustaan myös jakson puolenvälin tienoilla ja tarjoili, kuten jokainen lukijoistamme osasi varmasti arvata jo etukäteen, alley-oop syötön Chukulle ensimmäisessä hyökkäyksessään. Magic Johnsonin kadonnut bahamalainen lapsi on löydetty.

 

Robin ja CJ:n venytettyä kotijohdon jo 24 pisteeseen, kävi se pahin mahdollinen.

 

Aromipesä j******ta.

 

Tarmon ainutlaatuinen puolustus ja JBA:n epämääräiset heitonvalinnat yhdistettynä heikkoon puolustukseen palaamiseen avasivat aromipesään koko Porvoon mentävän aukon ja vierasjoukkue tykitti jakson viimeiset kolme ja puoli minuuttia nimiinsä puhtaasti 10-0.

 

Siis hetkinen.

 

www.aromipesa.fi on oikea internet-sivu. Aromipesä on uudelleenlanseerattu kesäkuussa 2015. MIKSI!? Miksi tästä ei ole tehty isompaa juttua!?

 

Wikipediasta: ”Aromipesän ideana on hauduttaa esimerkiksi esikeitetty puuro valmiiksi tietyn ajan kuluessa, kun se on suljettu aromipesän sisään keittoastiassaan. Aromipesä pitää esikeittämisen aikana puuroon varautuneen lämmön mahdollisimman pitkään yllä, jolloin puuron pitäisi keittää itse itsensä valmiiksi omassa lämmössään aromipesän sisällä. Aromipesiä on myyty jo lähes 80 000 kappaletta.”

 

Puuro keittää itse itsensä! Vähän kuin nämä otteluraportit.

 

Ympäri Suomea on 80 000 aromipesää, mikä on kai tämän tarinan suurin opetus. 80 000 taloutta käyttää ruoanvalmistukseen aromipesää. Ja mitä, aromipesästä on lanseerattu punainen erikoisversio. Sen nimi on Joulupesä. En keksi tätä. Ihan oikeasti en! Myös nämä vitsit kirjoittavat itse itsensä.

 

Päätösjaksoa sävyttivät Tarmon träppäävä jekutuspaikka, JBA:n kypsääkin kypsempi pelaaminen paineen alla ja Samuli ”nyytit” Ojan kolmonen jakson puolivälissä. Samuli arvioi tilanteen silmämääräisesti arvioituna kaksi ja puoli metriä kaaren takana, puolustaja edessään, kuiskasi ”doupeimmat Jumala seivaa” ja julisti jölssin Tarmon kirihaaveiden päälle.

Cameron Clarkin koreilla Tarmo näyttäytyi jälleen JBA:n taustapeileissä jossain horisontissa, mutta Robert ”vadelmapesä” Juvonen naulasi ottelun voittotaistelun omakätisesti päättyneeksi henkilökohtaisella 7-0 –runillaan. Loppulukemat Monnarilla 73-59. Pudotuspelikamppailu kuumenee. Neljäs sija omissa käsissä.

 

KEVÄT!

 

Roobärt ”Avomeriseilaaja Jolla On Neljä Ylintä Nappia Aina Auki” Juvonen ja Valtteri ”Rakkauden Valtikka” Leppänen suorittivat perjantaina esimerkillisen paluun kahden ottelun poissaolon jälkeen. Robin 19 pistettä, 5 levypalloa, 3 koriin johtanutta syöttöä ja 5 riistoa ovat taas jonkun sortin videopeli-lukemia, mutta ei siinä miehessä ole mikään todellista muutenkaan. Valtsu säesti komeasti 7 pisteellä, 6 levypallolla ja 5 syötöllä, vaikka vapaaseen kaareen rannettaan laulattanut nuorimies ei osunutkaan kuudella irrotuksellaan kuin vain kerran.

 

Ville ”Vasemmalla Vain Jos Kaipaan Seikkailua” Lehtonen palasi penkille kahden viisikkokomennuksen jälkeen, mutta tarjosi maailmanluokan 17 minuuttia ja toimi puolustuksen sytytystulppana aina parketille astuessaan. Henry Boyd kävi maalaamassa voiton viimeiset siveltimenvedot ja tarjoili kahdessa ja puolessa minuutissa yhden ikäisekseen verratonta kokemusta huokuvan syötön.

 

Samuli ”virveli” Oja ja Timi ”katapultti” Oja läimivät molemmat kolme jölpyräistä mieheen. Samulin koko tilastorivi näytti 13 pistettä, 4 levypalloa ja 2 syöttöä, Puittisen jäädessä karvan verran hyvästä henkilökohtaisesta ystävästään 11 pisteellä ja 4 levypallolla. Tällä hetkellä molempien herrojen katseet ovat kuitenkin huomisessa, Lappeenrannassa pelattavassa Namika – HyPo –ottelussa. Mikäli JyWe kaataa PeUn Perniössä, pitää Namikan kaataa vielä pudotuspelipaikkaa tavoitteleva HyPo pysyäkseen putoamisviivan yläpuolella. Sanomattakin on selvää, että jännitteet joukkueen sisällä kasvavat koko ajan.

 

Jaakko ”Retkipesä” Björk ja Jere ”Pihvipesä” Luoma olivat jälleen JBA:n etukentän sheriffit. Björkin virhevaikeudet pitivät miehen peliajan vain 16 minuutissa, mutta sataprosenttista kentältä tehnyt Jaakko tarjoili kahden pisteensä lisäksi kolme Euroliiga-tason koriin johtanutta syöttöä. Luoman 7 pistettä, 8 levypalloa (4 hyökkäyslevyä), 1 syöttö, riisto sekä torjunta ovat taas sen sortin lukemia, että missä tahansa muualla kuin Laukaalla nämä olisivat valtakunnallisesti uutisoitavia suorituksia.

 

Chuku palasi Villen tapaan penkille, eikä päässyt käyttämään koko hyökkäysarsenaaliaan Tarmon epätavallista puolustusta vastaan, mutta 16 minuutissa 8 pistettä, pari levypalloa ja jopa katsojia hengästyttävä aktiivisuustaso puolustuksessa tarjosivat katsojille jälleen herkkua koko rahan edestä. Miehelle alley-oopin tarjoillut C.J. ei päässyt Tarmon epäreilun hyvin heittävää ja liikkuvaa etukenttää vastaan riehumaan normaaliin tapaansa, mutta pari pinnaa, pari levyä ja Chukulle millintarkan syötön tarjoilu rimalle olivat enemmän kuin kiitettävä saldo alle neljän minuutin peliajalla.

 

Niilo ”Keskiaukeama” Kärkkäinen oli jo järjestää jonkun epäonnisen porvoolaisen julisteeseen ottelun avauspuolikkaalla, mutta säästi kauden toiseksi odotetuimman donkin vielä kevään isoimpiin otteluihin. Pari pinnaa, levypallo ja riisto sekä +/- tilastossa +4 vajaassa kuudessa minuutissa on all-Divari –tason roolipelaamista ja todistaa sen, että JBA:n penkki alkaa olemaan jo aivan käsittämättömän kova ja leveä.

 

Kalle ”Ykköspesä” Peltonen pääsi nauttimaan Björkin virhevaikeuksien vuoksi parketilla kirmaamisesta reilun 11 minuutin ajan, jonka aikana syntyi 2 pistettä, 4 levypalloa, 1 syöttö ja yksi silkinpehmeä touch pass, josta Robi päätti kuitenkin laukoa rimaan. Tilastojen ulkopuolelle jää kuitenkin se merkitys, mikä Kallen penkiltä liekittämisellä on koko joukkueen energiatasoon. Eläimelliset pyyheräikät ja korpo-tuuletukset, aijaijai. Sanat eivät tee oikeutta.

 

Tärkeimpänä loppuun: Kiitos Monnari! Koko sikakatsomo ei ennättänyt perjantaina hallille, mutta kokonaisuutena tapahtuma oli yksi hienoimmista koko kautena. Ääntä, tunteita ja vannoutunutta kannustusta koko 40 minuuttia. Tätä JBA tarvitsee taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta. Divari-A:n paras kotiyleisö saa nauttia vielä yhdestä runkosarjaottelusta tällä kaudella, joten pidetään yhdessä huoli, että siitä tulee ikimuistoinen spektaakkeli.

 

Taistelu jatkuu ensin kuitenkin vierasparketilla. JBA matkustaa Helsinkiin ToPon vieraaksi ensi viikon perjantaina. Tästä viikko eteenpäin, niin runkosarjan päättävä tuplaviikonloppu alkaa perjantaina 17.3. Oulussa ja päättyy 19.3. kotiotteluun Tampereen Pyrintöä vastaan.