JBA:lta täysi tuki Hipposhankkeelle

//

Satoja lapsia ja nuoria liikuttavana sekä suuria urheilutapahtumia järjestävänä seurana olemme todella huolestuneita uuden Hippoksen viimeisestä viivästyksestä. Toivoisimme, että valituksilla projektia viivästyttävät tahot kysyisivät myös tilojen käyttäjien eli urheiluseurojen kantoja asiaan ennen kapuloiden heittämistä rattaisiin. 

Kaikille on varmasti päivänselvää, että Hippoksen nykyisten rakennusten elinkaari on tulossa tiensä päähän ja vaihtoehtoja on kaksi: kallis korjausrakentaminen, joka ainoastaan siirtää ongelmia hetkellisesti tai uuden rakentaminen joka tarjoaisi asianmukaiset tilat niin seuroille, yliopistolle ja muille oppilaitoksille kuin lukuisille muille toimijoille pitkälle tulevaisuuteen. Toki ymmärrämme myös huolen kustannusten noususta, mutta säilyttääkseen asemansa liikuntapääkaupunkina, on myös Jyväskylän infrastruktuurin oltava nykyaikaista. Mittava Hipposhanke on rohkea ja uudenlainen hanke, joka toteutuessaan luo uusia mahdollisuuksia, eikä sitä pidä nähdä pelkkänä riskinä. Liikuntaan sijoitetut eurot tulevat moninkertaisina takaisin vähentyneenä sairaanhoidon tarpeena.

Kaupungissa on tapahtunut ja tapahtuu paljon hienoja asioita liikunnan saralla, vaikka käyttäjät tietysti toivoisivat muutosten olevan nopeampia ja oman lajin tilat tuntuvat rakentuvan aina viimeisenä. Rantaraitti kuntoilupaikkoineen, pitkään odotettu ja Huhtasuolle rakentuva jalkapallohalli, Gradian liikuntasalien saaminen vihdoin kaikkien kaupunkilaisten käyttöön; tässä vain muutama esimerkki siitä, ettei liikuntapääkaupunki ole pelkkä markkinointislogan.

Kyse ei myöskään ole pelkästään liikunnasta ja urheilusta, vaan koko kaupungin vetovoimasta. On mentävä eteenpäin eikä jäätävä paikoilleen odottamaan, että muut menevät ohi. 

Jyväskylässä 19.1.2022

Jyväskylä Basketball Academy Ry:n hallitus:

Kimmo Juvonen

Sanna Jämsen

Jaakko Kemilä

Mika Korhonen

Anssi Kuoppala

Jussi Kärkkäinen

Tapio Lyytinen

Mikko Valtonen