JBA:n hallitukseen kaksi kovan luokan vahvistusta!

//

JBA:n vuosikokokous valitsi yhdistykselle hallituksen kaudelle 2019-2020, uusina jäseninä JBA-perheeseen liittyvät suomalaisen naiskoriksen legenda Sanna Jämsen sekä johtamisen rautainen ammattilainen Mika Korhonen. 

JBA:n hallitus 2019-2020:

Puheenjohtaja: Kimmo Juvonen (Elite Alfred Berg)

Jäsenet: Sanna Jämsen (Innostumo), Mika Korhonen (Discovery Street Oy), Jussi Kärkkäinen (Asianajotoimisto Kärkkäinen & Niskanen Oy), Anssi Kuoppala (Midare), Mikko Valtonen (Edge Technologies), Tapio Lyytinen (Samla Capital), Jaakko Kemilä (Pelimatkat Sports Travel).

Kimmo Juvonen:

On todella hienoa saada mukaan kaksi osaavaa ihmistä ja on myös äärimmäisen tärkeää että he tuovat erilaista näkemystä muuten hieman homogeeniseen hallitukseemme! Mika tulee täysin lajin ulkopuolelta tarjoten varmasti uusia tulokulmia moniin seuran kehityskohtiin, Sanna naiskoriksen lajilegendana tuo osaamista varsinkin tyttökoriksen kehittämiseen JBA:ssa ja koko alueella. Sannan ja Mikan mukaan saaminen on yksi iso askel eteenpäin vasta alussa olevalla matkallamme!

Kuka olet?

Sanna Jämsen

Takana on pitkä pelaajaura koripallokentillä: kasvattajaseurani oli Vaajakosken Terä, mutta juniorivuosina pelasin myös Honsussa ja lopulta A-tyttöikäisenä -96 siirryin Huiman riveihin. Ensimmäisenä kautena Huima nousi SM-liigaan ja liigavuosia kertyi lopulta kaikkiaan 13 päättyen kauteen 2013-2014. Näiden liigavuosien aikana tuli pari katkosta kahden tyttären (synt 2008 ja 2010) syntymien johdosta. Naisten maajoukkueessa kokemusta kertyi 54 ottelun verran. Tällä hetkellä valmennan tyttöjunioreita (mikro, mini ja C-ikäisiä) Laukaan Urheilijoissa ja höntsäilen rakkaan lajin parissa naisten 2-divarissa LUn riveissä. Työkseni valmennan ja koulutan oman yritykseni, Innostumon, kautta yksilöitä, työyhteisöjä ja urheilijoita.

Miksi JBA?

Halu olla mukana kehittämässä keskisuomalaista koripalloa ja synnyttämässä Keski-Suomen alueelle sellaista toimintaa, jossa olisimme ”kaikki yhtä”. Toiveenani olisi, että yhteistoiminta yli seurarajojen vahvistuisi ja lisääntyisi entisestään ja tulevaisuudessa päätöksiä ja valintoja tehtäisiin yhä enemmän pelaajanäkökulmasta käsin. Näen, että JBAn arvot ja tavoitteet osuvat omiini ja nyt synnytetyt toiminnat tukevat alueellisen koripalloilun kehittämistä ja pelaajanäkökulmaista ajattelutapaa – mielelläni tuon oman panokseni tällaisen toiminnan kehittämiseen ja jatkamiseen.

Mihin suuntaan haluat kehittää JBA:n toimintaa?

Tyttökoripallo on lähellä minun sydäntäni ja sen vahvistamista JBAn toiminnassa aion olla ajamassa eteenpäin. Tämä taisi olla myös JBAn ajatus, kun kutsu hallitukseen minulle tuli 🙂 Seurojen välisen yhteistyön vahvistuminen vaatii varmasti myös ponnisteluja, joten toivon että voin osaltani olla tätä rakentamassa. Lisäksi pidän tärkeänä ettei toiminnat tulevaisuudessa fokusoidu vain huippuyksilöiden huolenpitoon, vaan nähtäisiin koripallo laaja-alaisemmin ja sitä kautta merkityksellisenä pitää myös harrastelijoista huolta. Tämä mahtava laji kun antaa niin valtavasti taitoja ja merkityksiä yksilölle kilpailullisen pelikentän ulkopuolellakin.

Kuka olet?

Mika Korhonen

Olen jo kouluajoista lähtien ollut kiinnostunut siitä, miten rakennetaan sellaisia ympäristöjä, jossa ihminen voi tehdä oman työnsä niin hyvin kuin osaa. Olen kiinnostunut oppimisesta, kasvatuksesta, kehittymisestä, valmentamisesta ja johtamisesta, yhteisörakentamisesta ja ihmisen miltei loputtoman henkisen potentiaalin hyödyntämisestä! Pikkupojasta asti olen pelannut jalkapalloa ja pohtinut, että miten soveltaa opittuja asioita ristiin eri alojen välille. Ihmiskuvani – nähdä ihminen kaivoksena täynnä jalokiviä ja auttaa häntä niitä tuomaan esiin – ohjaa näkemään mahdollisuuksia ja katsomaan laajemmin.

Teen työtä yrittäjänä Discovery Street Oy:ssä, joka työskentelee tuotekehityksen, ihmisten johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisessä. Opiskelu ja asioiden tutkiva soveltaminen käytäntöön on siis työtäni! Hyppäsin yrittäjäksi IT-alalta, jossa toimin mm. johtajana, kehitystehtävissä ja esimiehenä yli 20 vuotta. Vaikutan myös arvoja ja etiikkaa bisneksessä edistävän kansainvälisen järjestön ebbf.org hallituksessa, jonka perusperiaatteita ovat mm. oikeudenmukaisuus, vastuullisuus ja kestävä kehitys. Olen kotosin Suonenjoelta, mansikkapelloilta. Elämäntaitoja opiskelen neljän lapsen ja vaimon avustuksella, ja asustelen Jyväskylässä Kaakkolammella.

Miksi JBA?

On mahtavaa, että saan olla mukana tukemassa sitä kasvatuksellista, jopa sivistävää työtä, mitä JBA tekee: koripallon keinoin opetellaan tärkeitä taitoja ja kyvykkyyksiä ihmisenä. Uskon, että näin muutetaan maailmaa. Urheilu on mitä erinomaisin kenttä tutkia omia rajojaan, harjoitella yhteistyötä ja kehittää omia taitojaan. Vaikutus yksittäisen ihmisen elämään voi olla dramaattinen. Kun meille kasvaa ihmisiä, jotka pystyvät katsomaan laajasti maailmaa, osaavat kohdella toisiaan kunnioittavasti, kehittävät jatkuvasti omaa itseään ihmisenä elämän pelikentillä ja antavat oman tärkeän panoksensa maailman kehittymisen eteen, niin maailma muuttuu. 

Mihin suuntaan haluat kehittää JBA:n toimintaa?

Minua kiinnostaa, miten voimme lisätä sitä vaikutusta, mikä meillä on yksilöihin, paikalliseen yhteisöön, suomalaiseen urheilukenttään ja valmentajakoulutukseen, suomalaiseen yhteiskuntaan? Olisi hienoa, jos voisimme antaa oman panoksemme myös osallistumalla kansainväliseen keskusteluun! Miten voimme levittää samaa kasvatuksellista otetta rajojen yli muihin lajeihin, muille aloille, koteihin, kouluihin ja työpaikoille? JBA-perheen pitkä, jopa sukupolvien yli ulottuva tarina kiinnostaa myös – miten saamme mukaan heitä, jotka ovat urheilulta aikanaan saaneet niin paljon, antamaan puolestaan omaa viisauttaan uudelle, kasvavalle sukupolvelle. Tässä kirjoitetaan suomalaista urheiluhistoriaa.