JBA:n ja Miikka Marttisen yhteinen taival jatkuu

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue ja Monnarin asiantunteva kotiyleisö saavat nauttia myös tulevalla kaudella Miikka Marttisen (195cm/25v) pelaamisesta, kun JBA:n runkopelaajiin kuuluva tamperelaiskasvatti jatkaa jyväskyläläisen koripalloylpeyden paidassa.

Pyrintö-kasvatti Marttisen mennyt kausi JBA:n riveissä oli jo miehen kuudes Divari-A:ssa. Pyrinnön, SäyRin, BC Jyväskylän, HoNsUn ja viimeisimmin JBA:n paidassa divariparketteja kolunnut Marttinen on ehtinyt keräämään vyölleen jo 97 divariottelua, tehtaillen näissä keskiarvoikseen 7,5 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

 

Menneellä kaudella ”Mara” lukeutui JBA:n tärkeimpiin pelaajiin, urakoiden niin kolmos-, kuin nelospaikallakin isoja minuutteja läpi kauden. 9,6 pistettä, 4,8 levypalloa, 1,4 riistoa ja uransa parhaan lukeman, 1,4 syöttöä ottelua kohden kirjauttanut Marttinen toimi jyväskyläläisten hyökkäyspään sveitsiläisenä linkkuveitsenä, toimien juuri siinä roolissa mihin päävalmentaja Mikko Tupamäki miestä milloinkin tarvitsi.

 

Marttinen oli läpi kauden erinomainen vastustajien puolustuksen rikkoja, selvittäen tiensä korirengasta kohti mestarillisesti ottelusta toiseen. Vastustajat joutuivat rikkomaan Marttista 3,1 kertaa ottelua kohden ja mies selvitti tiensä vapaaheittoviivalle 2,6 kertaa ottelua kohden, pussittaen 71,4% yrityksistään bonusviivalta.

– Marttinen tuo joukkueeseen oveluutta ja peliälyä, sekä tarvittua ratkaisuvoimaa hyökkäyspäähän, linjaa päävalmentaja Tupamäki.

 

– ”Maralla” on ehdottomasti mahdollisuus astua urheilijana uudelle tasolle mikäli pysyy terveenä ja saa harjoitella hyvin läpi kauden. Miehellä on elementtejä pelata vielä Korisliigassa asti.

 

JBA:n pelaajavalinnat tulevalle kaudelle ovat nyt Marttisen lisäksi Ville Lehtonen, Robert Juvonen, Valtteri Leppänen ja Jere Luoma. Lisää pelaajauutisia tulossa lähiaikoina.