JBA:n kokoonpano täydentyy: Miikka Marttinen ja Jaakko Björk tuoreet pelaajavalinnat

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen kokoonpano alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan tulevalle kaudelle. Tuoreimpina pelaajavalintoina joukkueen rivejä vahvistavat Miikka Marttinen (195cm/24v) ja Jaakko Björk (197/21). Molemmat pelaajat edustivat viime kaudella HoNsU Basketia.

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen kokoonpano vahvistuu kaudelle 2016/2017 entisestään. Jyväskyläläiselle koripalloyleisölle tutut Miikka Marttinen ja Jaakko Björk ovat JBA:n tuoreet pelaajavalinnat ja tuovat leveyttä sekä laatua joukkueen runkoon.

24-vuotias Marttinen on nuoren joukkueen kokeneempia pelaajia. Tampereen Pyrinnön kasvatti aloittaa syksyllä jo neljännen kautensa 1-divisioonassa. Monipuolisena pelaajana Marttinen tuo JBA:lle niin korintekovoimaa, koripalloälyä ja johtajuutta pukukopin puolelle.

Tehokkaimman kautensa 1-divisioonassa Marttinen pelasi viime kaudella, kirjauttaen keskiarvoikseen 10,0 pistettä, 4,3 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 1,4 riistoa ottelua kohden. Marttisella on myös Korisliiga-kokemusta kolmelta eri kaudelta ja miehellä on vyöllään peräti 21 ottelua U18-ikäluokan maajoukkueessa.

– ”Mara” on tuttu pelaaja jo 18-vuotiaiden maajoukkueesta. Mies on äärimmäisen fiksu pelaaja, joka pystyy monipuolisuutensa ansiosta pelaamaan ja puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Marttinen tuo JBA:lle huikean pelikäsityksensä ja omanlaistaan rauhallisuutta tasapainottamaan ryhmää, toteaa JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Marttisen kohdalla on helppo todeta, että potentiaalin huippua ei olla vielä saavutettu. Sitä huippua lähdetään etsimään ja mies on harjoitellut todella hyvin kauden alla.

Marttisen tapaan viime kaudella HoNsU Basketin paidassa viime kaudella pelannut, Laukaan Urheilijoiden kasvatti Björk tuo leveyttä JBA:n etukentälle. Molemmilla etukentän pelipaikoilla viihtyvä Björk tuo joukkueeseen erityisesti puolustuspään osaamista ja vahvaa levypallopelaamista.

Björkin tehokkain vuosi pisteiden valossa oli kaudella 2014/2015, jolloin mies viimeisteli 2,6 pistettä ottelua kohden. Levypallojen osalta miehen tehokkain kausi oli 2012/2013, jolloin 197-senttisen Björkin käsiin tarttui 3,0 levypalloa ottelua kohden alle 10 minuutin peliajalla. HoNsUn paidassa A-poikien SM-sarjaa kaudella 2013/2014 pelannut Björk kirjautti keskiarvoikseen vakuuttavat 8,4 pistettä ja 8,5 levypalloa (3,8 hyökkäyslevypalloa) ottelua kohden.

– Björk on fyysinen ja todella urheilullinen pelaaja, joka ei jätä yhtään tilannetta kesken. Mies painaa aina sata lasissa ja tekee kaikkensa joukkueen eteen, päävalmentaja Tupamäki hehkuttaa.

– Mies on energiapelaaja vailla vertaa. Björk on moniulotteinen puolustaja joka puolustaa hyvin isoja pelaajia, mutta liikkuvuus riittää myös takakentällä puolustamiseen.