JBA:n Naiset 1-divisioonaan!

//

Jyväskylä Basketball Academyn naisten edustusjoukkue pelaa kaudella 2020/21 Naisten 1-Divisioonassa. Ennen aikojaan loppuneen kauden valtakunnan parhaalla voittoprosentilla 2-divisioonatason joukkueista pelannut JBA lunasti paikan 1-Divisioonassa urheilullisin perustein ja viiden vuoden tauon jälkeen jyväskyläläinen naiskoripallo palaa valtakunnalliselle tasolle.

Kaudesta 2018/19 lähtien Jyväskylä Basketball Academyn tyttöjoukkueet ovat pelanneet valtakunnallisella tasolla ja menneellä kaudella JBA Gradian WU19 joukkue päätti ennen aikojaan loppuneen kauden valtakunnallisessa 1-Divisioonassa kolmannella sijalla. Samaan aikaan naisten joukkue pelasi Keskisen alueen 2-divisioonan läpi kärsien vain yhden tappion 16 ottelussa, ansaiten sarjanousun poikkeuksellisessa tilanteessa urheilullisin perustein.

Nuoren ikärakenteen omaavan naisten joukkueen rungosta tuntuva osa olikin menneellä kaudella vielä juniori-ikäisiä, joten jatkuvuutta tullaan joukkueen kokoonpanon osalta näkemään ilahduttavalla tavalla. Nuorisomaajoukkueiden leirityksissä olevia pelaajia on kuulunut joukkueen kokoonpanoon ja sama trendi jatkuu myös tulevalla kaudella.

Koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa tehtävän yhteistyön myötä opiskelun ja tavoitteellisen koripalloharjoittelun ja pelaamisen yhdistäminen tulee olemaan pelaajille jatkossakin mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Joukkueen valmennuksesta vastaavat tutut nimet, Juuso Sainio (HKVT 2017) ja Karri Ärling.

JBA:n puheenjohtaja Kimmo Juvonen:

”Seuramme perustamisesta lähtien tavoitteenamme on ollut yhtälailla tyttö-ja naiskoripallon kehittäminen. Naisten joukkueemme nousu valtakunnalliseen 1-divisioonaan on iso askel oikeaan suuntaan, halumme tarjota myös alueen tyttö-ja naispelaajille mahdollisuuden yhdistää täysipäiväinen opiskelu ja ammattimainen harjoittelu. Iso kiitos kuuluu loistavaa työtä tehneelle valmennuskaksikolle Juuso Sainiolle ja Karri Ärlingille, joukkueen taustajoukoille sekä tietysti nousun mahdollistaneille pelaajille!”

JBA:n naiset tulevat muiden JBA:n joukkueiden tapaan pelaamaan kotiottelunsa Gradia Viitaniemen koripallopyhätössä. Tue toimintaa ja hanki edullinen tukikausikortti! Edullisella 50€ hinnalla näet niin JBA:n naisten kuin myös miesten joukkueen ottelut! www.jba.fi/tukikausikortti