JBA:n nuoriso-osasto täydentää kauden 2017/18 kokoonpanon

//

Jyväskylä Basketball Academyn miehistö kaudelle 2017/18 on virallisesti valmis. Joukkueen harjoitusringin täydentävät Kalle Peltonen, Touko Lahti, U19-ikäiset Niilo Kärkkäinen, Karo Puittinen, Veeti Amegbedzi sekä Huiman kanssa 1-Divisioona B:ssä kauden aloittava Henry Boyd.

Nuorisokaartista Niilo Kärkkäinen (185cm/18v) urakoi jo viime kaudella Monnarin suosikkien riveissä 21 ottelua 3,2 pisteen ja 1,4 levypallon keskiarvoilla. Kärkkäisen kauden kenties komein suoritus nähtiin Espoo Unitedia vastaan helmikuussa. Nuorukainen tehtaili 9 pistettä, 3 hyökkäyslevypalloa ja 2 koriin johtanutta syöttöä 20 peliminuutissa, kun varsin vajaamiehinen JBA kaatoi Korisliigaan nousseen espoolaisryhmän.

 

Muuramen urheilijoiden kasvatti lukeutui myös HoNsUn A-poikien kantaviin voimiin, kirjauttaen A-poikien 1-Divisioonassa 19,9 pistettä, 6,5 levypalloa, 2,5 syöttöä ja 2,5 riistoa ottelua kohden matkalla divisioonan mestaruuteen.

 

– Niilo on vuoden aikana noussut omassa ikäluokassaan kohti valtakunnan kärkeä. Kehittynyt heitto on avannut peliä oleellisella tavalla hyökkäyspäässä, mies on takaovileikkausten mestari ja omaa ”pelurin vaistoja”. Omassa päässään Niilo on erittäin fyysinen puolustaja. Kehitysalueena kauden aikana ovat valinnat pallollisena pelaajana ja takamiespelaaminen, pyörittelee JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

Kalle Peltonen (200cm/18v) oli Kärkkäisen tavoin tuttu näky JBA:n otteluissa jo viime kaudella. 16 ottelussa Peltonen tehtaili 2,9 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden. HoNsUn A-poikien riveissä Peltonen oli mies poikien joukossa, mylvien 19,1 pisteen, 11,4 levypallon, 3,4 syötön, 2,1 riiston ja 1,4 torjunnan keskiarvot reilussa 28 minuutissa ottelua kohden.

 

– Kalle on kehittynyt heittäjänä harppauksin vuoden aikana, mikä nostaa miehen potentiaalia pelaajana. Kalle tuo meille voimaa levypalloihin ja omaa hyvät sisäpelaajan liikkeet hyökkäyspäässä. Kehitysalueena Kallella ovat naama koria kohti pelaaminen sekä fysiikkapuolen hiominen entistä parempaan kuntoon, Tupamäki linjaa.

 

Viime kaudella JBA:n kanssa harjoitelleet, mutta vähemmälle näkyvyydelle Monnarin yleisön silmien alla jääneet Touko Lahti (192cm/19v) ja Veeti Amegbedzi (190cm/18v) olivat niin ikään HoNsUn A-poikien johtavia pelaajia viime kaudella. Lahti kirjautti koko kauden keskiarvoikseen 12,6 pistettä, 9,5 levypalloa, 3,5 syöttöä ja 2,1 riistoa ottelua kohden. Amegbedzin vastaavat lukemat olivat 8,9/4,2/1,8/1,6.

 

– Touko on nuori mies, joka ajattelee peliä kuin konkari. Monipuolinen pelaaja, joka tekee monta asiaa hyvin. Seuraavaksi tähtäimessä ovat fysiikkapuolen kehittäminen sekä oman peli-identiteetin sekä kotipelipaikan löytäminen, Tupamäki niputtaa.

– Veeti on harjoitellut kovaa läpi kesän ja se näkyy. Heiton kehittyminen kovien ajojen rinnalle antaa työkalut olla erinomainen combo-takamies. Veeti omaa loistavan treeniasenteen ja ihailtavan positiivisen mielen.

 

Karo Puittinen (193cm/18v), JBA:n riveistä tutun Timi ”Spin Doctor” Puittisen pikkuveli, suoritti siirtymän jyväskyläläiseen koripalloympäristöön loppukesän aikana. Lappeenrannan Namikan kasvatti pelasi viime kaudella Miesten 1-Divisioona B:ssä 6,4 pisteen, 3,0 levypallon ja 1,8 syötön keskiarvoilla.

 

Nykyisiä joukkuekavereitaan vastaan Puittinen pelasi A-poikien 1-Divisioonassa, jossa mies niputti keskiarvoikseen 15,4 pistettä, 6,0 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 2,0 riistoa ottelua kohden.

 

– Karolla on kaikki elementit olla tulevaisuudessa kovan tason pelaaja. Pitkä 1-paikan pelaaja, jolla on pelurin vaistot ja näkee kentän erinomaisesti. Lähdetään työstämään fysiikkapuolta ja puolustuspelaamista, niin nuorisomaajoukkueen portit ovat lähellä. Karo on ison potentiaalin omaava nuori pelaaja.

 

Viime kaudella JBA:n paidassa 8 ottelussa esiintynyt ja HoNsUn A-poikien paidassa 13,5 pistettä, 5,9 levypalloa, 6,0 syöttöä ja 4,7 riistoa per kamppailu rähissyt Henry Boyd (178cm/18v) jatkaa niin ikään JBA:n harjoitusvahvuudessa. U18-maajoukkueleirityksessä mukana ollut Boyd aloittaa kautensa kuitenkin lainalla Äänekosken Huiman Miesten 1-Divisioona B:n joukkueessa.

– On valtavan hienoa että pystymme tekemään yhteistyötä Huiman kanssa ja pelaajalle löytyy optimaalinen paikka kehittyä. Henkalle on varmasti luvassa vastuuta Äänekoskella ja Juha Stenin asiantuntevaan valmennukseen on helppo pelaajia lähettää, Tupamäki suitsuttaa. 

JBA:n viimeinen treenimatsi Monnarilla sunnuntaina 24.9 klo 12:45, vastassa KoriKouvot. JBA aloittaa sarjakautensa 1.10 Turussa Kristikan vieraana, ensimmäinen kotiottelu Monitoimitalon hornankattilassa keskiviikkona 4.10 klo 18:30 kun vastaan asettuu nimikaima HBA.

Tue toimintaa ja hanki kausikortti! 

https://www.zupticket.com/jba-kausikortti-2017-2018.html