JBA:n Toni Nyman aloittaa Valmentajan Ammattitutkinnon suorittamisen

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen apuvalmentajana ja HoNsUn U19 joukkueen päävalmentajana toimiva Toni Nyman aloittaa Suomen Koripalloliiton lisenssijärjestelmän neljännelle tasolle kuuluvan Valmentajan Ammattitutkinnon suorittamisen helmikuussa.

Koripalloliiton koulutusjärjestelmän 2-tason lisenssin omaava, kokenut Nyman aloittaa VAT:n suorittamisen helmikuussa Vierumäellä. Lisenssijärjestelmässä VAT:n suorittaminen vaaditaan, mikäli valmentaja haluaa toimia päävalmentajana kansainvälisen koripalloliitto FIBAn alaisissa otteluissa.

– On hieno aloittaa valmentajan ammattitutkinnon opiskelu oppisopimuksella ja erittäin hienoa, että JBA tukee kouluttautumista, Nyman hehkuttaa.

Lisenssijärjestelmässä aikuisten valtakunnallisissa sarjoissa päävalmentajana toimimiseen luvan antava A-lisenssi edellyttää 3-tason huippukoripallovalmentajan tutkinnon suorittamista. Jyväskylässä HKVT:n suorittaneita valmentajia ovat JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki, JyWen päävalmentaja Ensio Helimäki, HoNsUn junioripuolella toimivat Jari Laine, Nuutti Nurminen ja Ilja Saralahti, Jyväskylän Urheiluakatemian akatemiakoordinaattori Aki Karjalainen sekä JBA:n tyttöpuolen päävalmentaja Juuso Sainio.

Valmiita suunnitelmia jatkokouluttautumisesta ei Nyman ole vielä tehnyt, mutta muistuttaa valmentajan ammatin loppumattomasta prosessista.

– Tietysti koripallon ja valmentamisen opiskelu on koko valmentajaurani aikana tärkeää, jotta saan lisää työkaluja pelaajien auttamiseen sekä omaan valmentajuuteeni. Katsotaan mikä on sitten seuraava askel, mutta valmiiksihan tässä työssä ei tule koskaan, Nyman toteaa.