JBA:ssa voit yhdistää koripallon ja opiskelun

//

Jyväskylä Basketball Academy tarjoaa ammattimaisesta harjoittelusta, korkealla tasolla pelaamisesta sekä opiskeluihin panostamisesta kiinnostuneille pelaajille täydelliset olosuhteet. Jyväskylän monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja JBA:ssa pelaaminen tarjoavat vertaansa vailla olevan mahdollisuuden koripallon ja opiskelun saumattomaan yhdistämiseen.

Miesten 1-Divisioona A:ssa kaudella 2016/17 pelaava Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkue toimii JBA:n toiminnan lippulaivana, mutta seura tarjoaa myös akatemiaharjoittelua aamuisin toisen, sekä kolmannen asteen opiskelijoille.

 

Jokaiselle JBA-toiminnassa mukana olevalle pelaajalle tarjotaan yhteistyössä Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa monipuoliset ja kattavat urheilu- ja harjoitusolosuhteet sekä harjoittelua tukevat palvelut. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHUn asiantuntijat ovat akatemiaurheilijoiden tukena mm. terveyden huollossa ja psyykkisessä valmennuksessa. Ensiluokkaisen lajivalmennuksen JBA takaa mm. viisi vuotta Korisliigan Salon Vilpasta valmentaneen JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäen ja HKVT-koulutetun Juuso Konttisen johdolla.

 

Jokaiselle pelaajalle suunnitellaan henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat yhdessä valmennuksen kanssa ja pelaajien pelillistä sekä urheilullista kehitystä seurataan läpi koko kauden. Ammattimainen harjoittelu, maan kärkipäätä oleva lajivalmennus, korkealla tasolla pelaaminen sekä niitä tukevat palvelut ovat vertaansa vailla oleva ponnahduslauta myös ammattilaiskentille. Kaupungin erityinen etu on Hippoksen alueella sijaitsevat harjoituspaikat, jotka ovat aivan yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampusten sekä lukioiden läheisyydessä.

 

JBA pitää huolen myös pelaajien akateemisesta kehityksestä. JBA:n opintojen tukihenkilönä toimivan Jari Laineen avulla JBA on jatkuvassa yhteydessä pelaajien opinahjoihin, jotta koripallon ja koulunkäynnin yhdistäminen luonnistuu vaivattomasti. Toisen asteen tärkeimpänä yhteistyökouluna on Voionmaan Urheilulukio, jossa opiskelee myös muualta kaupunkiin muuttaneita urheilijoita. Jokaiselle pelaajalle tehdään myös akateemisen uran opiskelusuunnitelma, jota seurataan ja jonka avulla urheilijoita tuetaan läpi opintojen.

 

Jyväskylän monipuoliset toisen ja kolmannen asteen opiskelumahdollisuudet tarjoavat urheilijoille mahdollisuuden suuntautua lähes mille tahansa alalle koripallon ulkopuolella tai jopa sen parissa.

 

Tällä hetkellä JBA:n pelaajia opiskelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja kauppakorkeakoulussa. Lisäksi Jyväskylän yliopistossa on mahdollista opiskella lukuisia eri aineita humanistis-yhteiskuntatieteellisessä, matemaattis-luonnontieteellisessä, informaatioteknologian sekä kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnissa. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa JBA:n pelaajia opiskelee esimerkiksi urheilumarkkinoinnin alalla. JAMK tarjoaa myös kattavasti muita eri opintolinjoja mm. liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan (mm. urheilufysioterapeutit), matkailun ja ravitsemuksen sekä tekniikan aloilla.

JBA haluaa myös tukea urheilijoita, jotka ovat vasta suunnittelemassa opintojensa jatkamista, järjestämällä mahdollisuuksia valmentautumiskursseihin esimerkiksi yliopiston tai ammattikorkeakoulun eri suuntautumisvaihtoehtoihin. JBA tarjoaa myös yhteistyössä eri opistojen kanssa mahdollisuuden jatkaa opintoja, vaikka urheilijalla ei vielä olisi esimerkiksi kolmannen asteen opiskelupaikkaa tai oma akateeminen suuntautuminen olisi vielä selvittämättä.

 

– JBA on malliesimerkki siitä, minkä takia valmennukseen kannattaa panostaa. Tarjoamalla Suomen ehdotonta kärkipään valmennusta niin lajitaidollisesti kuin fysiikkavalmennuksenkin osalta, ovat pelaajamme kehittyneet kauden aikana hurjasti. Itse koen kehittyneeni pelaajana vuoden aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tärkeimpänä tavoitteena on pelaajien ja joukkueen kehittyminen, menestys on kehittymisen sivutuote, toteaa JBA:n takamies Robert Juvonen.

 

– Olen kokenut JBA:n sopivan itselleni täydellisesti. JBA:ssa ymmärretään opiskelun tärkeys, jonka ansiosta täysipäiväisen opiskelun (liikuntatieteellinen, pääaineena liikuntapedagogiikka) ja ammattimaisen koripallon yhdistäminen on ollut vaivatonta. Suosittelen JBA:ta ja Jyväskylää lämpimästi nuorille, jotka haluavat kasvaa niin koripalloilijoina kuin ihmisinä. Jyväskylä tarjoaa loistavat puitteet ammattimaiseen harjoitteluun ja sen yhdistämiseen opiskelun kanssa.

 

 

Tiedustelut/yhteydenotot: Mikko Tupamäki, 040-017 2083 / mikko.tupamaki@jba.fi