Juuso Sainio siirtyy Äänekosken Huiman naisten liigajoukkueen peräsimeen

//

Naisten Korisliigassa pelaava Äänekosken Huima jatkaa loppukevään JBA:n apuvalmentajana viimeisen kahden kauden aikana heiluneen ja meuhkanneen Juuso Sainion valmennuksessa. Sainio korvaa Huiman peräsimessä seuraa yhden sukupolven verran valmentaneen Mervi Nurmen.

Joukkueen valmentajan pestin viikolla jättänyt Nurmi teki Huiman päävalmentajan paikalla mittaamattoman arvokkaan työn ja koko kotimainen naiskoripalloilu nostaa Nurmen saavutuksille hattua.

 

Kuluvalla kaudella alavireisesti esiintynyt Huima lähtee kevääseen Sainion alaisuudessa nostamaan päivittäisen tekemisen tasoa ja keskittymään pelaajien kehittämiseen. Huima vapautti amerikkalaispelaajat Tyler Gilbertin sekä Jazmine Perkinsin etsimään muita haasteita, mutta ikinuori Kenya Robinson vahvistaa edelleen joukkuetta.

 

– Tämä on todella, todella hieno mahdollisuus lähteä viemään keskisuomalaista nais- ja tyttökoripalloilua eteenpäin. Pyrimme tekemään yhteistyötä Jyväskylä Basketball Academyn kanssa ja luomaan pitkällä aikajänteellä toimintamallin, joka tarjoaa jokaiselle tavoitteellisesti harjoittelevalle pelaajalle mahdollisuuden kilpailla ja kehittyä omaa kehitysastettaan vastaavalla tasolla, Sainio latelee valmentajan perusjargonia tietokoneensa ääreltä.

 

– Ennen kaikkea on valtavan suuri kunnia päästä valmentamaan ja auttamaan juuri näitä pelaajia eteenpäin. Huima on samalla niin menestyksekäs ja perinteikäs organisaatio, että väkisinkin tämä pistää nöyräksi. Legendaarisen Mervi Nurmen paikalle ei ole helppo tulla.

 

Koripalloliiton huippukoripallovalmentajan tutkintoa suorittava Sainio, 27, on viimeiset kaksi kautta JBA:n edustusjoukkueen apuvalmentajana toimimisen lisäksi ollut tällä kaudella HoNsUn A-poikien apuvalmentaja, sekä toiminut JBA:n B-tyttöjen päävalmentajana maailmankuulun juniorivalmentajan Karri Ärlingin kanssa.

Ennen Jyväskylään saapumistaan Sainio toimi Salon Vilppaan juniorivalmentajana useassa eri ikäluokassa tyttö-, sekä poikapuolella.

 

– Näiden kahden kauden aikana kirkkaasti hienoin saavutus ja palkinto työn jäljestä on ollut yhden JBA:n B-tytön selviytyminen WU 16/2 (entinen WU15) maajoukkueleiritykseen, Sainio toteaa.

 

– Ainoa edes verrattain lähelle pääsevä saavutus on syvän henkisen siteen luominen hyvän henkilökohtaisen ystäväni, JBA:n Timi Puittisen kanssa.

 

Sainion panosta JBA:n edustusjoukkueessa nähdään täten jatkossa vähenevissä määrin, mutta kokonaan mies ei irtoa JBA-toiminnasta.

 

Vaikka yritetty kyllä on.