Kevät ja Jeba

//

PUDOTUSPELIT. VOI HYVÄ LUOJA. PUDOTUSPELIT. Jyväskylä Basketball Academy saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kaarinan Ur-PUDOTUSPELIT! YMMÄRTÄKÄÄ NYT! PUDOTUSPELIT!!!!!!

EI MIKÄÄN OO NIIN IHANAA / KUIN KATSELLA LUOMAN JARIA / MMMMMMMMMMMM KEVÄTAIKAA / KUN MAA ALKAA TUOKSUA

 

”Ulkona on jotain miinus kuuskyt. Siellä haisee viivytetty vääjäämättömyys, ”ei tartte auttaa” -asenne ja maito-Lasol drinkit.”

 

JA NIIIIIIIIN MINÄ KÄVELEN / KOHTI MONNARIA / MISSÄ PARKETTI ALKAA KIILTÄÄ / JA JARILLE, TILAA ANTAA

 

Hetkinen, maitoa ja Lasolia?

 

”With a little twist.”

 

Näissä tarinoissa ei koskaan tiedä, kuka näyttelee sitä järjen ääntä. Välillä se on kirjoittaja. Välillä se on se pieni ääni kirjoittajan sisällä, joka kuuntelee Pepe Willbergiä aivan liian kovaa.

 

”Pepe on MESTARIIIIII.”

 

Lähtökohdat pudotuspelisarjaanhan ovat aiiiiiivan päivänselvät. Urahan on siis maailmanluokan joukkue. Koko sarjan paras joukkue ujuttamaan nahkapalloa nailonverkkoihin horisontista. Liigakokemusta ja mestaruuspyttyjä ja jalometallia takan reunuksella vaikka kuinka. Ja sit kun ne on vielä niin mahdottoman mukavia tyyppejä kaikki.

 

Paitsi Eero ”Agentti” Sahlberg. Ja päävalmentaja Kristian ”4ProSemiProTeippaajaPro” Palotie. Oikeasti. Ei vaan jaksa niinkun yhtään. Kyllä sitä ihminen kuuntelee vaikka Mambaa koko matkan Kaarinaan jos loppusijoituskohteessa ei tarvitsis vaihtaa sanaakaan kaksikon kanssa. Tai edes puoliystävällisiä nyökkäyksiä.

 

Hirveintähän Sahlbergissa ei edes ole se, että mies on kansainvälisen tason heittäjä. Tai se, että se on käytännössä Keravalta. Tai okei, se on ehkä jollain tapaa hirveintä. Mutta hyvin lähelle pääsee se fakta, että…

 

 

Jos olisin esimerkiksi kaarinalainen B-tyttö, repisin kaikki seinäni täyttämät Sahlbergin julisteet alas tässä ja nyt. Mutta en ole. Kai. En minä tiedä olenko. Joka tapauksessa, itse revin julisteet seinältäni jo Uran edellisen Jyväskylän visiitin jälkeen.

 

LUULIN, ETTÄ MEILLÄ OLI JOTAIN ERITYISTÄ, EERO.

 

Joojoo, Sahlberg heittää jotain yli 40% kaaren takaa, ihan sama. Keskittykää ennemmin sen hammassuojiin ja olemukseen elävänä organismina.

 

Uralta löytyy NELJÄ pelaajaa (Ernesto Sahlberg, Aleksi AkpaSHOW, Joona AIR-enne ja pari vierailua divariparketilla tehnyt Eros Muelbergerhill), jotka ovat naulanneet yli 40% kolmosistaan säkin pohjalle tällä kaudella. Ei tossa ole nyt mitään tolkkua taas.

 

Tai siis, onhan toi ihan okei, mutta ei noi jätkät mitään Äänekosken Huiman naisten liigajoukkueen takakentän kolmoslinkoja, Mimmi Peuhkurisia ja Venla Liimataisia kuitenkaan ole.

 

Kristian ”Flipperi Pro” Palotie on valmistautunut tähän pudotuspelisarjaan jo viikkoja. Ellei kuukausia. Yksissä tuumin Eero ”Jos voisin matkustaa joka viikko vähintään kerran Jyväskylään, tekisin sen kahdesti” Sahlbergin kanssa mies totesi jo runkosarjan Jyväskylän kohtaamisen jälkeen, että…

 

”Ehdottomasti haluamme tulla uudestaan vielä Jyväskylään. Toivottavasti kohtaamme pudotuspeleissä ja sarja venyy ainakin neljään otteluun. Mitään muuta emme runkosarjalta niin paljon toivo kuin, että selviytyisimme sijalle joka antaisi vastustajaksi JBA:n ja pääsisimme vielä kaksi kertaa sinne paremmalle Monnarille pelaamaan.”

 

Wau. Näitä ei vaan voi keksiä päästään näitä sanoja. Kiitos Kristian, kiitos Eero.

 

Liigakokemusta joukkueesta löytyy samettikurkkuisen ja silkkisen hyppyheiton omaavan Sahlbergin lisäksi ainakin Aleksi ”pysäyttää koko vastustajajoukkueen, sekä sen bussin” Akpasolta, Pyry ”MAKE IT RAIN” Rainamaalta, Eero ”Meitä Eeroja on täällä liikaa” Aaltoselta ja Ville ”HÄN-MIES” Hänniseltä. Varmaan siellä joku muukin on ehtinyt salaa käydä Korisliigaa pelaamassa. Puhutaan kuitenkin maailmanluokan pelaajista nyt.

 

JBA on niin julmetun kokoisen ylämäkitaistelun edessä ottelusarjan aikana, että jo pelkkä ajatuskin saa skolioosin umpisuolisolmuun.

 

……….

 

Robert Juvonen soitti just. Hänen hyvää ystäväänsä Eero Sahlbergia ei tästä eteenpäin enää pilkata tässä tekstissä. HIENOA EERO, TYYPIN BESTIKSET TAISTELEE SUN TAISTELUT SUN PUOL-

 

Eero Sahlberg on hieno mies ja valtavan hyvä koripalloilija.

 

*Kirjoittaja tanssii tiputanssia läppärinsä ympärillä ja ääntelee kuin kalkkuna*

 

Tästä tulee paras pudotuspelisarja ikinä.

 

*****

JBA lähtee avaustaistoon kokoonpanolla, jossa on pelaajia. MYSTEERIN VERHO KIETOUTUU JOUKKUEEN YLLE, KUIN KYSYMYSMERKIN MUOTOINEN PILVIHATTA-

 

”Kunnnn silmäni mä auki saan ja sinut siinä näen mä ihan lähelläin…”

 

……………

 

”Niiiiiiin lämpimänä vasten oot sä minun kylkeäin…”

 

……………………..

 

”Siihen mä jään, mä jään siihen, siihen mä jään.”

 

Tämä on huonoin Vintiöt-vitsi ikinä.

 

”Mä jäin taas siihen. Koska mä oon niinku Pepe siinä sketsissä.”

 

JBA lähtee keskiviikon avausotteluun rosterilla, joka sisältää pelaajia. Ville ”Hello Kitty -matkatyynyn ylpeä omistaja” Lehtonen on kuitenkin ollut niin musertavan ja ylivoimaisen hyvä viimeiset pari matsia, että mies päätettiin jättää kotimaisemiin rentoutumaan.

 

Valtteri ”Valkosuklaasade” Leppänen on väistellyt Svetislav Pesicin soittoja jo monta viikkoa, mutta jossain vaiheessa mies tullaan noutamaan kotiovelta lämpimämpiin maisemiin jos kevät jatkuu viimeaikaisen kaltaisessa nousukiidossa. Tai siis, ei Valtsu nyt mikään Äänekosken Huiman naisten liigajoukkueen aloittava pointti Riina Kärkkäinen ole, mutta hyvin se tsemppaa.

 

Miikka ”Mörköpötkö” Marttinen tulee aiheuttamaan tarpeetonta päänvaivaa Uran etukentälle, Uran takakentälle, Kaarinan kaupunginvaltuustolle ja koko Varsinais-Suomen läänille. Ihan vaan jo olemuksellaan. Puhumattakaan siitä, minkä tason moukarointia mieheltä nähdään parketin puolella. Tai siis, ei Mara nyt mikään Äänekosken Huiman naisten liigajoukkueen aloittava nelonen Heta Äijänen ole, mutta kyllähän se nyt tossa tsemppaa.

 

Jere ”PIHVIN PALUU” Luoma on rankaissut kehoaan äärimmäisyyksiin ja lähestyy täydellisyyttä hipovaa pihivityksen tasapainoa. Tommi Läntisen tekemä kappale ”Minä ja Jari” on tarina Luoman Jarista, keväästä, pudotuspeleistä, seikkailusta ja rakkaudesta. Jari on valmis. Kukaan muu ei ole niin valmis Jariin kuin miten valmiina Jari on kaikkeen. Tai siis, ei Jari nyt mikään Äänekosken Huiman naisten liigajoukkueen aloittava vitonen Lotta Kymäläinen ole, mutta kyllähän se herrasmies parhaansa yrittää.

 

Samuli ”En häviä vasemman käden heittokisoja juuri koskaan, mutta kun häviän, häviän vain Juuso Saimiolle (nimi muutettu)” Oja on Samuli Oja. Kapteenin C:tä rinnassaan kantava Samuli on ottanut kapteenin position kevään aikana vastaan kunniakkaasti, mutta ei sitä C:tä olisi tarvinnut rintalastaan sentään tatuoida.

 

Anton ”TIMMY!” Kankaanpää ja Timi ”Woi nyt w**** woitko lopettaa” Puittinen. Jatketaan tästä seuraavassa ennakossa.

 

Kalle ”Roskapöntön Kosto” Peltonen syö Kaarinan reissulla SALAATTIPÖYDÄSTÄ pelkästään salaatinlehtisiä, puoli kiloa raejuustoa ja desilitroittain majoneesia. Oikeasti, koittakaa nyt ymmärtää. Kalle on #ÄllöttävätMiehetRY:n jäsenistöä nyt, aina ja ikuisesti.

 

Kalle on niin ällöttävä.

 

Karo ”Rakastan aamuharjoituksia, etenkin niitä, jotka Juuso Sainiö (nimi muutettu) vetää ilman muiden aikuisten valvontaa” Puittinen ja Touko ”Karaoke-bravuurini on Kake Randelinin Nasta Pimu” Lahti ovat kehittäneet keskinäistä symbioosiaan pelikentällä läpi kauden. Mikäli ottelusarja missään kohtaa näyttää muodostuvan oletettua haastavammaksi koitokseksi, päästetään kaksikko irti.

 

Jos luulitte, että Mike Bibbyn ja Chris Webberin pysäyttäminen oli vaikeaa…

 

Olitte oikeassa. Karo Puittisen ja Touko Lahden pysäyttäminen on paljon helpompaa. Kumpikaan niistä ei ole Mike Bibby. Eikä Chris Webber. Mutta onhan se viihdyttävää seurata nuorten taiteenharjoittajien operointia.

 

Jäljelle jää enää yksi. The one and only.

 

Niilo Kärkkäinen Sexual Explosion Experience Tour ottaa suunnakseen Kaarinan. Niilon luontainen viehätysvoima on vastustamatonta.

 

Kaarina: Niilo on sinkku. Sille pitäis löytää joku. Matsin jälkeen saa tulla tarjoamaan puhelinnumeroita, mutta muodostakaa ystävällisesti mahdollisimman suora jono. Eikä etuilla. Niilolla on aikaa teille kaikille.