Valtteri Leppänen Joensuun Katajan miehistöön!

//

Jyväskylä Basketball Academyn edustusjoukkueen kokoonpano kokee kovan, mutta äärimmäisen mieleisen menetyksen. Valkosinisiä ajoittain reppuselässään kahdella edellisellä kaudella kantanut Valtteri Leppänen (187cm/21v) jatkaa uraansa kaudella 2019/20 Korisliigan kestomenestyjän, Joensuun Katajan riveissä!

Aikuisten kilpasarjoissa vain JBA:ta edustanut, seuran koko olemassaolon ajan joukkueen kantaviin voimiin lukeutunut Leppänen on ottanut tasaisia ja vakuuttavia kehitysaskeleita jokaisen kolmen kauden aikana. Menneen sesongin keskiarvoiksi Leppänen operoi omat ennätyksensä: 14,1 pistettä, 3,1 syöttöä ja 4,0 levypalloa ottelua kohden, tulittaen kolmen pisteen heitot säkin pohjalle taianomaisella 42,6% tarkkuudella.

Leppäsen JBA-uran kohokohdiksi voidaan lukea ainakin unohtumaton perjantai-ilta Forssassa, jossa mies kauhoi kolmen pisteen kaaren takaa Robi Juvosen kanssa FoKoPon paikkapuolustuksen suohon, sekä menneen kauden 29 pisteen ja 5 koriin johtaneen syötön mestariteos voitossa Oulun NMKY:ta vastaan vierasparketilla. Todelliset kohokohdat olivat kuitenkin ne pienet hetket, jolloin Valtteri oikeasti hymyili kanssapelaajilleen.

Matka HoNsUn A-poikien viisikkoon kuuluneesta tasaisesti suorittavasta luottopelaajasta kenties Miesten 1-Divisioona A:n parhaaksi kotimaiseksi pelaajaksi ei ole ollut helppo. Pelaajana ja ihmisenä JBA:n vuosinaan kasvanut ”Valtsu” on kuitenkin äärimmäisen hieno esimerkki siitä, miten kehitykselle ei voi asettaa tiukkoja aikarajoja.

– Kyllähän Valtteri on erinomainen esimerkki siitä, että juniorivuosien jälkeenkin voi ottaa vielä valtavia harppauksia. Valtsu on oppinut näiden vuosien aikana kantamaan vastuuta ja kasvanut henkisesti todella paljon, ottaen joukkueen johtajan roolin itselleen, päävalmentaja Mikko Tupamäki toteaa.

– Valtsulla on urheilijan mieli ja se on itsessään todella iso asia kehityksen polulla. Nuorella miehellä on aivan valtava draivi mennä eteenpäin ja hän on ottanut hienosti vastuun omasta kehityksestään. Valtterilla on ilmiömäinen kyky oppia uusia asioita ja hän toimii vertaansa vailla olevana esimerkkinä siitä, mikä merkitys henkisellä kehityksellä on pelaajana kehittymiselle.

Leppänen on kolmas Korisliigaan JBA:sta ponnistanut pelaaja. Viime kesänä loikkaukset liigaparketeille suorittivat Miikka Marttinen (Korihait) ja loukkaantumisiin ammattilaisuransa päättänyt Robert Juvonen (Kobrat).

– Kyllä tämä tietysti on myös valtavan hieno ja iso asia meidän organisaatiollemme ja kertoo, että pelaajille on olemassa ympäristö, joka ruokkii heidän kehitystään kohti heidän henkilökohtaisia tavoitteitaan, Tupamäki muistuttaa. 

Myös pelaaja itse on, luonnollisesti, innoissaan uransa seuraavan kappaleen alkamisesta. Vuodet JBA:ssa jättivät kuitenkin pysyvän jäljen Valtteriin.

– Kolme kautta JBA:ssa veivät pelaajana ja ihmisenä eteenpäin, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Iso kiitos tästä kuuluu kaikille JBA:n taustahenkilöille ja huikeille valmentajille, Leppänen hehkuttaa kyynel silmäkulmassa.

– Odotan innolla seuraavaa kautta Joensuussa. Tavoitteena on tietysti jatkaa pelaajana kehittymistä, sekä päästä heiluttamaan korisukkaa myös liigaympyröissä.

Koko Jyväskylä Basketball Academy kiittää Valtteria kuluneista, unohtumattomista kolmesta vuodesta ja toivottaa miehelle onnea sekä pehmeitä korirautoja tulevaisuudessa!

Kiitos kaikesta, Valtsu.