Kimmo Juvonen JBA:n toiminnanjohtajaksi

//

JBA:n taustaorganisaatio ottaa ison harppauksen eteenpäin kun JBA:n hallituksen puheenjohtajana seuran perustamisesta lähtien toiminut Kimmo Juvonen aloittaa työnsä toiminnanjohtajana tänään tiistaina 15.8.2023.

Kimmo Juvonen aloittaa JBA:n toiminnanjohtajana pitkän yksityispankkiiriuran jälkeen.

JBA:n hallituksen jäsen Jaakko Kemilä: 

– Toiminnanjohtajan hakuprosessi aloitettiin loppukeväästä ja hakemuksia saapui niin urheilun kuin myös liike-elämän ammattilaisilta ympäri maan, oli ilo huomata että toimintamme on herättänyt kiinnostusta myös Keski-Suomen ulkopuolella! Prosessin edetessä teetimme hakijoilla ennakkotehtäviä, haastatteluissa sekä lopullisessa valinnassa käytimme apunamme rekrytointikonsulttia varmistaaksemme juuri meidän yhteisöömme sopivan henkilön löytymisen.

Kimmon valinnassa vaikutti pitkä kokemus lajin parissa niin seuratoimijana kuin myös pelaajana ja valmentajana ja tätä kautta olemassa oleva todella laaja kontaktiverkosto koripalloperheessä. Tätäkin suurempi merkitys oli yli 20 vuoden myyntikokemuksella sijoitusalalta, iso osa toiminnanjohtajamme tehtävää on laajentaa kumppaniverkostoamme ja resurssien kasvaessa mahdollistaa seuramme kehittyminen ja koko lajin kasvu Keski-Suomessa. 

Kun perustimme seuran 7 vuotta sitten, meillä oli selvä suunnitelma kohdentaa kaikki panokset ensin valmennukseen ja näin mahdollistaa nuorille urheilijoille parhaat mahdolliset olosuhteet. Tällä hetkellä seuran palkkalistoilla toimii 4 täysipäiväistä ja 3 osa-aikaista valmentajaa. Ammattilaisen palkkaaminen myös seuran taustoille on suoraa jatkumoa seuran kehittämiselle, tämä vauhdittaa myös seuraavaa tavoitettamme maamme ensimmäisistä korkeakoulujoukkueista. Toiminnanjohtaja tulee osaltaan vastaamaan myös täysin maksuttoman Lauri Markkasen Koriskoulun kehittämisestä yhdessä alueen muiden seurojen kanssa, Koriskouluun osallistuu joka vuosi yli 500 tyttöä ja poikaa ja tämä antaa lajille kivijalan jonka päälle on hyvä rakentaa.

Millä mietteillä Kimmo hyppää puheenjohtajan paikalta päätoimiseksi toiminnanjohtajaksi?

– Aika on nyt! Koripallo on hienossa nosteessa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti, nyt täytyy olla rohkea jotta voimme saavuttaa jotain uutta ja vielä isompaa. Tämä rohkeus oli myös keskiössä tehdessäni päätöstä hakea JBA:n toiminnanjohtajan paikkaa pitkän yksityispankkiiriurani jälkeen. Tunnen seuran, tekijät, arvot ja tavan toimia ja tunnen sydämessäni että tämä on se yhteisö jonka eteen haluan töitä tehdä.

Suuri kiitos JBA:n hallitukselle luottamuksesta! Toivon että pystyn kehittämään JBA:ta myös organisaationa samaan suuntaan joilla joukkueemmekin esiintyvät parketin puolella, tiivistettynä haluamme olla seurana dynaaminen, aktiivinen ja kollektiivinen. Teemme asioita omalla tavallamme ja muutamme suuntaa ketterästi jos huomaamme että jokin ei toimi.

Ja tärkeimpänä haluan sanoa terveiset koko koripalloyhteisölle: Uusia hienoja asioita tehdään yhdessä! Koripallo on joukkuelaji, kehittyminen ja kasvu on mahdollista vain yhteistyön avulla. Soudetaan venettä myös jatkossa samaan suuntaan, sillä olen varma että kaikilla meillä on isossa kuvassa sama päämäärä: Lajin kehittyminen ja pelaajien auttaminen heidän matkallaan kohti oman potentiaalinsa saavuttamista!

Nähdään kentillä, kenttien laidoilla ja katsomoissa!