Kristika vs. JBA – Kristikalle ensimmäinen kiinnitys

//

Puolivälieräsarjan avauskamppailu Turun Kupittaan kirkkaiden valojen alla oli kotijoukkue Kristikalta siinä määrin väkivahva esitys, että kynäniskaosasto ei täällä näppäimien takana meinannut ensimmäisen kolmen neljänneksen aikana saada kiukkutuskailun lomassa verenkiertoa normalisoitua lainkaan. Päätösjaksolla Jebalaatio 3000:n koneisto pääsi kuitenkin rytmihäiriöstä eroon ja kuroi eron parhaimmillaan 7 pisteen päähän, mutta tosissaan voitosta taistelemiseen kirivaihteen löytyminen ei riittänyt. Loppulukemat Kupittaalla 97-88.

Erityisesti avauspuolikkaalla Kristika oli askeleen edellä molemmissa kenttäpäädyissä, mutta kaikkien kolmen ensimmäisen jakson aikana pelin kuva oli miltei identtinen isäntien liikuttaessa palloa ja leikatessa Mikael Aaltoa ja Jere ”BEEFMEISTER” Luomaa lukuunottamatta kaikkien pelaajien toimesta silmämääräisesti arvioituna jokaiseen väli-ilmansuuntaan samanaikaisesti. Bonuksena, Johan Kotavuo käytti noin viisitoista perättäistä saman pelaajan asettamaa palloskriiniä jokaisessa hyökkäyksessä. Se ei tunnu fysiikan lakien ja koripallon aikarajoitesääntöjen puolesta mahdolliselta, mutta katsokaa peli uusintana. Totta joka sana.

Puriko omat koirat ja onko väkevät pippuNO ON VÄKEVÄT PIPPURIT JA PURI OMAT KOIRAT.

Timi ”Larry” Puittinen muilutti VIIDEN, GAADDÄÄM VIIDEN KOLMOSEN lisäksi patenttijumpperin vaparilta ja toivotti divaritulokas Eemeli Yalahon tervetulleeksi pudotuspelikoripallon maailmaan. Onneksi sunnuntaina pelataan Monnarilla, Timi. Se on se paikka, missä mies ei ole esimerkiksi Lehtosen Villeä vastaan voittanut yhden yhtä HORSE-kisailua.

Ja niin, joo. Oliko Anton ”Big Daddy” Kankaanpää kotijoukkueen pistekuningas? Ai oliKÖ!? 3/5 kaaren takaa ja aivan rajaton määrä jab step liikkeitä sekä rimalle luikerteluja. Kolme riistoa ja tuntui, että jokainen tappoi aina kaiken vierasjoukkueen keräämän momentumin.

Aalto lähenteli tupla-tuplaa (11/9) ennen kuin miehen virhetili täyttyi vain vartin parkettiajan jälkeen, mutta miehen paikalla oman parikymppisensä vähintäänkin kelvollisesti suorittanut Luoma toimitti 6 pistettä, 6 levypalloa (huom. 3 hyökkäyspäässä huom.), 3 syöttöä ja +/- tilastoon +8.

En nyt halua liikaa hehkuttaa Kristikan pelaajia, mutta näiden päälle kun lisää Kotavuon todella kypsien valintojen täyttämän vajaat 29 minuuttia kentällä ja ihan liigakelpoisen pointin tilastot, 17/8 syöttöä, niin ei tuossa kamalaa määrää heikkoja lenkkejä löytynyt.

JBA nousi päätösjaksolla matsiin mukaan pitkälti viisikkonsa ansiosta, joista neljä päätyi +/- tilastosta positiivisiin lukemiin päätössummerin soidessa. Hienon matsin muuten pelannut Niilo (17/6/4s/2r) jäi ainoana pari astetta pakkaselle, mutta jäi pistetilastossa kakkoseksi ainoastaan, koska matsin pisteykkönen, tupla-tuplan PÄÄLLIKÖINYT Jaakko ”M*********ING” Lammi (23/10/2r) oli aivan järjettömän tehokas. KEEP FEEDING THE BEAST.

Henry heitti 14 paunaa ja jakoi 4 syöttöä, Chuku heilutti sukkaa 13 pisteen edestä ja pudotuspelikasteensa saanut Eemeli heitti 8 pinnaa ja repi aikuisten miesten keskeltä 4 levypalloa.

Kotiotteluun lähdetään siis selkeistä asetelmista. JBA:n on syytä löytää tiensä ottelun pelitempoon ja intensiteettiin sisään heti ylösheitosta, koska näin laadukasta joukkuetta vastaan takamatkan kiinni kurominen on yksinkertaisesti uuvuttavan kuluttavaa.

Päätösjakson onnistumisten päälle on kuitenkin hyvä rakentaa. Muutama hyvä välipäivän reenitapahtuma, Revosta ja Caffitellasta maukkaita take away lounaita ja sunnuntaina Ilkka Hyppösen lämmittämän Monnarin saunan lauteille ottamaan miehestä mittaa uudestaan.

Tuleeko otteluennakko? Todellakin.

Onko sen perään jo kyselty? Ei todellakaan.

Onko sillä mitään väliä? Mitä kirurgin ovessa luki?

Mitä? Ma-Su auki.

Aivan.

P.S. Sunnuntain kotimatsi joudutaan pelaamaan ilman sarjan parasta kotiyleisöämme, tue joukkuetta ja hanki tukilippu. Saat kaupanpäälle upean JBA t-paidan! Tilaukset täältä: https://www.jba.fi/miehet/