Lahti Basketball vs. JBA – Ystävyyden Kupoliteltta

//

Jyväskylä Basketball Academy jatkaa pelejään sunnuntaina. Ennakkomärehtijä on löydetty Monnarin pallokaapista nukkumasta. Sunnuntaina JBA pelaa korista Lahdessa. Aromipesässä haudutettu hernekeitto on hernekeittoa, mutta se on haudutettu Aromipesässä.

Todellinen syy ennakoiden ja raporttien katoamiselle on se, että JBA:n sikariporras havahtui näiden tekstien laatuun. Suurin piirtein vuoden myöhässä. Mysteerikirjoittajalle lyötiin kaikkien aikojen kiellot, estot, bannit ja geoblokkaukset näille sivuille.

 

Jatkoa ajatellen: Esimerkiksi ”Kimmo Juwosen” (nimi muutettu) kannattaa pitää parempaa huolta ATK-omaisuudestaan.

 

Korista! Lahdessa! Lahti on kaunis kaupunki. Masentavassa, harmaassa ja masentavan harmaassa Suomen syksyssä se on, jos mahdollista, vieläkin kauniimpi. Lahti Basketballin fanit ovat äänekkäitä, asiantuntevia ja oikein sympaattisia hahmoja. Joka ikinen. Peace and love.

 

Viime kaudella koko Divari-A:n voitosta hiuskarvan päähän tiensä selvittänyt LaBa on aloittanut kauden kahdella tappiolla, mutta ei se mitään! Niin on JBA:kin! Paistetaan yhdessä makkaraa palavan roskaämpärin ympärillä ja lämmitetään kylmetettyjä sielunmaisemiamme.

 

Mutta onhan Lahdella nyt jälleen ihan tajuton joukkue kasassa. Siellähän on herranjumala maailmanluokan jätkiä koko viisikko täynnä.

 

Paikkansa ”Divari All-Time All-Offense All-Star All-Style All-Good-Everything” –viisikossa jo tässä kohtaa koripallouraansa varmistanut Sami Ikävalko on täysin epäreilu huijauskoodi näihin peleihin. Sami on ystävällisesti säästellyt heittoaan nimenomaan tähän sunnuntaihin, mikä on sikäli ihan ystävällistä, että helpollahan näistä peleistä ei kukaan halua koskaan päästä.

 

Ikävalkon 5,5 pisteen ja 3,5 syötön keskiarvot kahden ottelun jälkeen ovat noin 970% (osaan matematiikkaa, tähän on olemassa yhtälö) alakanttiin miehen jokapäiväiseen suoritustasoon peilaten. JBA:n takakentällä tulee pitämään kiirettä Swaggy-S:n kanssa läpi illan, mutta nämä ovat niitä haasteita jotka kehittävät nuoria ja innokkaita akatemiaurheilijoita!

 

Jordan Jacks on 196-senttinen urheilija, joka rikkoo äänivalleja avoimella kentällä. 11,5 pistettä, 6 levypalloa, 2,5 syöttöä ja 2 riistoa ottelua kohden kertovat omaa kieltään miehen vaarallisuudesta koripalloparketilla.

 

Etukentälle LaBalla on luonnollisesti heittää myös kansainvälisen tason palloilijoita. Robert Bärlund on paiskonut 13 pistettä ottelua kohden alkukauden aikana ja jatkaa kehittymistään kansainväliseksi nelospaikan operaattoriksi. Operoijaksi. Operaatiomieheksi.

 

Härkämäinen Henry Pwono on vitospaikalla täysin käsittämätön luonnonvoima, jonka kanssa jokaisella Divari-A:n jengillä on kädet, taskut, reppu, henkinen kapasiteetti ja metaforallinen tajunnan laajuus täynnä. 201-senttinen sentteri joka osaa käsitellä palloa, juoksee todennäköisesti satasen alle yhdeksän sekunnin, hyppää salista ulos ja vetää vaikka koko päivän leukoja LaBan apukoutsien, Oskari Leinon ja Sekka Petälän (nimi muutettu) roikkuessa miehen selässä.

 

Pwono on ohimennen aivastanut tilastolakanalle 21,5 pisteen, 10 levypallon, 3 syötön, 2 riiston ja 1 torjunnan keskiarvot parin matsin jälkeen. Miehen hidastamiseen tarvitaan ainakin Laukaan verran pihviä.

 

Todetaan kuitenkin, että viime kaudesta muistamme varmasti kaikki varsin perhanan hyvin, miten ikäviä pideltäviä Roi Bymanin ja Otto Aallon tapaiset jätkät ovat. Jostain syystä vielä tuntuu, että herrat osuvat aina ja joka kerta ja kaikkialta JBA:ta vastaan. (Okei, tarkistin. Aalto osui yhden ison JBA:ta vastaan viime kaudella. Byman osui kahdesti. TE TULETTE JÄTKÄT MUN UNIIN SILTI.)

 

Onko JBA valmis kohtaamaan Lahti Basketballin rutinoituneen merirosvoryhmän? Onko Lahti Basketballia oikeasti kutsuttu koskaan, missään, tuolla nimellä? No ei ole. Onko meritoitunut rap-artisti Brädi liian iso pala Ville ”Kyllä mun suosikki Brädin biiseistä on kuitenkin Lämpöö, koska tiätsä, sitä mä niinku haluun tuoda” Lehtosen nieltäväksi? Vai pystyykö Ville pitämään itsensä kasassa henkilökohtaisen idolinsa läsnäolosta huolimatta?

Valtteri ”Valkosuklaa” Leppänen ja Robert ”Suklaasilmä” Juvonen ovat viettäneet koko viikonlopun Juvosen puolentoista henkilön kupoliteltassa, luoden uudelleen viime kaudella syntynyttä, mutta Leppäsen armeijakiireiden takia rakoillutta tunnesidettä. Tuoksukynttilöitä ja mintulta tuoksuvaa kookos-öljyä on käytetty. Sitä ei kuitenkaan vielä kukaan ole osannut täysin aukottomasti selittää Juvosen tyttöystävälle, että miksi tämä piti suorittaa heidän olohuoneessaan.

 

Anton ”Southparkin Kenny look-a-like” Kankaanpää ja Timi ”JBA:n apukoutsi Juuso Sainio on hyvä henkilökohtainen ystäväni” Puittinen ovat ajautuneet viikon aikana herrasmiehiä yhdistävästä lappeenrantalaistaustasta huolimatta ikävän myrskyisille vesille. ”Miksi?”, te kysytte. No.

 

Renny Harlinin Cliffhanger –tason cliffhangerina jätän tämän roikkumaan tähän kuin Sylvester Stallonen. Asiaan palataan kauden edetessä.

 

Cliffhanger oli oikeasti vuoden 1993 seitsemänneksi tuottoisin elokuva. Kolme Oscar-ehdokkuutta. Voi hyvä luoja mikä elokuvavuosi 1993 on ollut.

 

Touko ”No-Look-Pass-Fake-Fake-Pass-Look-Fake-Pass” Lahti ja Kalle ”En aina häviä NBA 2k18:ssa, mutta kun häviän, häviän vain parhaille” Peltonen ovat täysin valmiita bussimatkaan Lahtea kohti. Touko on valmiina perustelemaan perinpohjaisesti, miksi 141-senttinen Marcus Keene ansaitsee mahdollisuuden NBA:ssa ja Kalle on vaan yksinkertaisesti valmis syömään raejuustoa ja sipulirouhetta Keljonkankaan ABC:n salaattipöydästä. Kalle, olet kuvottava.

 

Samuli ”Coca Cola Zero ei paranna vain suorituskykyäsi kentällä, se parantaa sitä myös kentän ulkopuolella. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Hashtag kryptomestari 2017” ja Miikka ”Saavutin henkisen tasapainon katsomalla Ylpeys ja ennakkoluulo –elokuvan lauantai-iltana tyttöystäväni kainalossa” Marttinen ovat myös pelaavassa kokoonpanossa. Ei miehistä nyt oikein ole muuta sanottavaa tällä kertaa. Samuli on harjoitellut hyvin. Miikka on ottanut Samulista mallia, koska Samuli on kaksikosta kuitenkin se vastuullinen aikuinen ja esimerkillinen kansalainen.

 

Chrysostom ”Sanokaa nyt oikeasti vaan Chuku. Ei se nimi voi aina olla eri kun paikkakunta vaihtuu” Chukwuma on ennenkin ollut hyvä Lahtea vastaan. Ei ole kyllä jäänyt mitään yhtä tai kahta tilannetta mieleen, mutta muistaakseni mies on onnistunut joskus.

 

Jere ”One Man Fast Break” Luoma! Niin käsittämätöntä operointia nopeiden siirtymähyökkäysten johtajana harjoituksissa viimeisen parin viikon aikana, että JBA:n johtoportaassa odotellaan koko ajan esimerkiksi Fenerbahcen soittoja, koska jos tätä taitopalettia ei kohta nähdä Euroliigassa, koko koripalloileva maailma häviää. Olkaa voittajia – Palkatkaa Jere Luoma Euroliiga-joukkueenne avaukseen!

 

Niilo ”Boy Wonder” Kärkkäinen. Eilen vajaamiehisten A-poikien kanssa Karkkilassa karvan verran vajaat 40 minuuttia ja tänään Lahdessa. Nälkäisille tytöille ja naisille katsomossa tiedoksi, että bussin kyytiin mahtuu Jyväskylän suuntaan tällä kertaa vain noin 7-8 Niilon bändäriä.

 

JAAKKO ”BJÖRKSTORM” BJÖRK MATKUSTAA JBA:N KANSSA* LAHTEEN!

 

LET’S DO THIS!

 

Matsi nähtävissä intter web osoitteessa www.fanseat.com.

 

*Penkille heiluttamaan pyyheräikkää ja raivohuutamaan JBA:n puolustukseen energiaa. Alaraajavamma pitää miehen poissa pelikentiltä vielä hetken aikaa.