Jere Luoma, Samuli Oja ja Valtteri Leppänen JBA:n tuoreet pelaajavalinnat

//

Jyväskylä Basketball Academy vahvistaa rivejään kaudelle 2016/2017. Tuoreet pelaajavalinnat edustusjoukkueen rinkiin ovat Jere Luoma (202cm/23v), Samuli Oja (194/23) ja Valtteri Leppänen (186/19). Luoma ja Oja ovat tuttuja kasvoja HoNsU Basketin viime kauden Divisioona-A –joukkueesta, Leppäsen siirtyessä HoNsUn A-pojista JBA:n edustusjoukkueeseen.

JBA:n tuoreimmista pelaajavalinnoista 202-senttinen Luoma on kolmikon ainoa Korisliiga-kokemusta omaava pelaaja. Laukaan Urheilijoiden kasvatti edusti kausien 2012/2013 ja 2014/1015 välisenä aikana Korisliigassa Kouvolan Kouvoja, jossa Luoma keräsi vyölleen yhteensä 82 liigaottelua, kirjauttaen keskiarvoikseen keskimäärin 1,8 pistettä ottelua kohden.

Viime kaudella divisioona-A:ssa HoNsU Basketin paidassa, Luoma kirjautti uransa parhaan pistekeskiarvon aikuisten sarjoissa (9,9), repien samalla 5,8 levypalloa ottelua kohden ja pussittaen 36,1% kolmen pisteen heittoyrityksistään.

Luoma omaa kokemusta myös Suomen nuorisomaajoukkueista, edustettuaan Suomea U18-ikäkausimaajoukkueessa yhteensä 14 ottelun verran.

– Jere on minulle tuttu pelaaja junioriajoista asti, sekä tietysti Kouvojen paidasta liigaympyröissä. Meille Jere tuo luonnollisesti kokoa, sekä pelaajan, joka kykenee pelaamaan vitospaikan lisäksi myös nelosena, mihin suuntaan nuoren miehen pelaajakehitystä on tarkoituskin viedä, pyörittelee JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Tulevalla kaudella Jere tulee todennäköisesti toimimaan meillä molemmissa rooleissa. Nuorella miehellä on myös selkeä halu ottaa seuraava askel eteenpäin urheilijana ja sen me JBA:ssa haluamme hänelle tarjota.

Luoman tapaan viime kaudella HoNsUn pelaajistoon kuulunut 194-senttinen Samuli Oja on alun perin Hyvinkään Pontevan kasvatti, mutta aloitti aikuisten sarjoissa pelaamisen 1-divisioonassa kaudella 2009/2010 silloisen JKS Basketin paidassa. Menneellä kaudella Oja kirjautti keskiarvoikseen 7,7 pistettä, 3,3 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset tarkkakätinen Oja pussitti säkin pohjalle 37,6% tarkkuudella.

Kuuden vuoden 1-divisioonan taipaleen kovimmat keskiarvot Oja kirjautti kaudella 2012/2013 JKS:n paidassa, jolloin Ojan keskiarvoiksi kirjattiin 10,0 pistettä, 3,7 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden. Oja omaa Luoman tavoin kokemusta myös juniorimaajoukkueista, joista Ojalla on vyöllään yhteensä 32 ottelua, 3,1 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

– Samuli on minulle tuttu pelaaja menneiltä vuosilta jo U-18 ikäkausimaajoukkueen ryhmästä. Huippu-urheilijan asenteen omaava mies, joka on huikea puolustaja ja pystyy vartioimaan useita pelipaikkoja, Tupamäki hehkuttaa.

– Hyökkäyspäässä Samulin ehdoton ase on miehen kiistaton heittovoima. Hyvällä työmoraalilla varustettu mies sopii tähän ryhmään loistavasti.

Säynätsalon Riennon kasvatti ja HoNsUn A-pojissa viime kaudella pelannut 186-senttinen takamies Valtteri Leppänen tuo JBA:n ryhmään ison määrän potentiaalia ja nuoruuden sähäkkyyttä, sekä on ensimmäinen JBA:n pelaajavalinta viime kaudella A-poikien SM-sarjassa hopeaa voittaneesta HoNsUn joukkueesta.

Menneellä kaudella A-poikien SM-sarjassa Leppänen lukeutui HoNsUn monipuolisimpiin onnistujiin, kirjauttaen keskiarvoikseen 12,4 pistettä, 5,0 levypalloa, 1,9 syöttöä ja 1,8 riistoa ottelua kohden. Myös kaukoheittäjänä potentiaalia väläytellyt Leppänen pussitti noin viidestä ottelua kohden heittämästään kolmeen pisteen heitostaan 32,7%.

– Valtterilla on ehdottomasti työkaluja ja potentiaalia aina Korisliigaan asti. Todella urheilullinen ja monipuolinen pelaaja on vasta raapaissut potentiaalinsa pintaa, Tupamäki toteaa.

– Valtteri on kuulunut ehdottomasti kesän harjoitusten positiivisiin yllättäjiin. Hyvä puolustaja, mutta heitto ja pallonkäsittely antavat aseita myös onnistumisiin hyökkäyspäässä. Mies on mennyt harppauksin eteenpäin pelaajana.

JBA:n tulevista pelaajavalinnoista tiedotetaan lähiaikoina.