Miikka Is Gone – Mara Vahvistamaan Korihaita!

//

Jyväskylä Basketball Academyn pelaajatuotantolinjasto painaa hommia täysillä kierroksilla! Miikka Marttinen, koko Jyväskylän rakastama seuramies ja unelmavävyjen All-Time First Team Small Forward, sai mahtavasta kaudestaan palkinnon ja mies nähdään ensi kaudella Korisliigassa! Maran uusi kotikaukalo kuuluu Korihaille.

JBA:n ensimmäiseen pudotuspeliesiintymiseen päättyneellä kaudella valkosinisten selkärankana molemmissa kenttäpäädyissä toiminut Miikka ”Meisseli” Marttinen sai kauden päätyttyä soittoja Euroopan kirkkaiden valojen loisteessa hohtavia parketteja myöden, mutta Mara teki valintansa. Ainoan oikean valinnan. Mara is taking his talents to Korihait!

 

Menneellä kaudella Mara urakoi vajaat 26 minuuttia ottelua kohden JBA:n monitoimityökaluna, avaten Monnarin suosikkien pelaamiselle täysin uusia ulottuvuuksia siirryttyään loukkaantumisten vuoksi vitospaikalle kesken kauden. Vastaavaa hyökkäyspään ilotulitusta ja tukahduttavaa puolustuspään kahleisiin lyömistä ei olla nähty tämän valtakunnan rajojen sisällä kenties koskaan, kuin nähtiin Maran toimiessa JBA:n pelaamisen dynamona molemmissa kenttäpäädyissä.

 

Eikä ne keskiarvotkaan huonoja olleet. 13,1 pistettä, 4,8 levypalloa, 1,7 syöttöä, 1,5 riistoa ottelua kohden ja 4,9 donkkia per ottelu kevätkauden nousukiidossa. Mara oli eläin. Maraa ei voinut pysäyttää. MIIKKA ”MEGALODON SHARK” MARTTINEN NOUSI SYVYYKSISTÄ JA MUILUTTI KOKO KORIPALLOILEVAA SUOMEA EVÄLLÄ FEISSIIN.

 

Ollaan hetki asiallisia. Päävalmentaja Mikko Tupamäellä on asiaa.

 

– Mara on tehnyt itsestään urheilijan viimeisen kahden vuoden aikana ja saanut kovan draivin itsensä kehittämiseen sekä omien rajojensa tavoitteluun. Peliälyn seuraksi on tullut rutkasti urheilullisuutta ja monipuolisuus miehen pelissä on lisääntynyt entisestään. Uskon, että liigassa nimenomaan monipuolisuus antaa hyvät lähtökohdat pärjäämiselle, Boston Celticsin Gloryhunter-fani Tupamäki kommentoi.

 

– On todella hienoa, että olemme saaneet olla mukana tukemassa Miikan urheilijana kasvua ja opastamassa sekä auttamassa matkalla ammattilaisuuteen.

 

Miikka ”Samuli Oja nalkuttaa ihan liikaa” Marttinen jätti lähtemättömän jälkensä JBA:n historian lehdille jo seuran ensimmäisessä kotiottelussa. Kuka voisi unohtaa tuon tarunhohtoisen illan Monnarin hornankattilassa, kun Espoo United saapui vierailulle ylimielisenä ja ottelun jo valmiiksi voittaneena, westendiläisen vaurauden ja yltäkylläisyyden huokuessa joukkueen olemuksesta?

 

United huomasi kuitenkin nopeasti olevansa köysissä, kun nuori ja nälkäinen JBA löylytti päälle pallonhallinta toisensa jälkeen. Ottelun ratkaisuhetkille siirryttäessä Junaitid oli kuitenkin hivuttautunut iskuetäisyydelle ja oli kokemuksen syventämällä rintaäänellä jo ilmoittamassa, notta ”istukaas nyt nuorukaiset alas kun isännät näyttää miten tätä peliä pelataan”.

 

Mutta ei. Mara näki parrasvalon ja tarttui siihen kuin Timi Puittinen oljenkorsiin Jyväskylän kiihkeässä yössä.

 

JBA kahden pisteen johtoasemassa ja päätösminuutti alussaan. Jere ”Pihvination” Luoma tarjoilee syötön lähelle oikeaa kulmaa. Marttisen leipäliikkeeksi muodostunut ”pari kuljetusta, tehdään tästä heitosta vaikeampi kuin olisi ikinä tarvinnut tehdä” -muuvi, illan yhdeksästä irrotuksesta kirkkaasti hirvein, huonoimmasta tasapainosta ja isoimmalla häirinnällä otettu heitto.

Step-back -ponnistuksen aikana Maran suusta kuuluu lause.

 

”You come at the king, you best not miss.”

 

NARUIHIN. GAME. EAT IT, ESPOO.

 

Pikakelaus tammikuuhun 2018 ja Mara-Show saavuttaa Kouvolan.

 

Marttisen Miiga pelaa kenties elämänsä siisteimmän korismatsin. Liigapelaajia vilisevä Korikouvot on aivan täysin vastaantulija JBA:n sota-armeijan pyyhkiessä isännillä Manskarin lattiaa.

 

Sotakenraali Marttinen huljuttelee Sam Cassellin big balls -tanssilla egoaan betoninharmaan Kouvolan yllä ja moukaroi 39, toistan, KOLMEKYMMENTÄ JA YHDEKSÄN pistettä. MITÄ J*MALAUTA?

 

Kolmannen jakson päätteeksi Mara kieputtelee, ihan vaan lämpimikseen, vaparin jälkeen kenttää ylös, heilauttaa pikkupikku crossoverin josta Alle Iverson olisi kateellinen, jatkaa sen jameshardenmaisella step-back -suoritteella ja heittää kolmosen säkkiin summerin soidessa. Mara, ei tossa ole mitään järkeä. Sä heität 7/10 kolmoset muutenkin ja sit sä meet tekeen jotain tollasta. Hävytöntä.

 

Lopetetaan asiallisuuksilla. Mara, sä olet hieno mies ja Jyväskylä tulee ikävöimään sun hymyä ja karismaa. Oh my god. Your smile and your charisma.

 

– JBA:ssa pelaamisen aikana kehityin pirusti urheilijana ja koripalloilijana. Oma treenaaminen muuttui tosi paljon tavoitteellisemmaksi, jonka avulla mentiin eteenpäin. Tällä hetkellä olen motivoituneempi kuin koskaan ja erittäin iloinen mahdollisuudesta pelata liigassa, Marttinen toteaa. Todennäköisesti hymy kasvoilla ja pienen naurun saattelemana.

 

– Päällimäisenä JBA:sta jää mieleen toiminnan ja treenaamisen ammattimaisuus. Kiitokset omasta kehittymisestä kuuluu pelikavereille, joiden takia treeneissä mentiin aina täysillä. Myös koutseille eli Tupamäelle, Saikalle, Konttisen Juusolle, Stasille ja Eerolle kiitoksia ammattimaisesta valmennuksesta ja hyvästä meiningistä! Pakko nostaa esille myös JBA:n taustajoukot, jotka painoivat, ja painavat edelleen, armotonta duunia uuden seuran eteen.

 

Millä fiiliksillä Mara jättää Jyväskylän taakseen?

 

– Ukiin lähdetään nälkäisenä ja innokkaana sekä valmiina kehittymään ja treenaamaan! Suomen parasta Monnarin kotiyleisöä tulee ikävä. Sikakatsomolle myös erityiskiitokset ottelujen aikaisesta viihteestä!

 

Kiitos kaikesta, Mara.