Mikko Tupamäestä JBA:n päävalmentaja

//

Jyväskylä Basketball Academy aloittaa toimintansa kesän aikana ja on palkannut päävalmentajakseen 1+2-mallisella sopimuksella Salon Vilppaan Korisliiga-pudotuspeleihin viime kaudella valmentaneen Mikko Tupamäen. JBA ottaa HoNsU:n sarjapaikan Divari A:ssa ja järjestää try-out-tilaisuuden 29.6.

JBA:n tavoite on kehittää ja edistää Jyväskylän alueen koripallotoimintaa tukemalla alueen seuroja ja kouluja lasten ja nuorten harjoittelun järjestämisessä. Akatemia tarjoaa selkeän pelaajapolun ja laadukasta harjoittelua nuorille 13-25-vuotiaille koripalloilijoille yhteistyössä seurojen, yläkoulujen, toisen asteen oppilaitosten sekä Jyväskylän Yliopiston ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa.

Tavoitteena on tukea nuoren kokonaisvaltaista kehittymistä ja kasvua ihmisenä ja urheilijana sekä mahdollistaa opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen. JBA tukee Keski-Suomen alueen seuroja järjestämällä alueen pelaajille aamuharjoittelumahdollisuuksia ja kouluttamalla alueen valmentajia yhteistyössä Jyväskylän Yliopiston, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen ja Suomen Koripalloliiton kanssa.

JBA:n päävalmentajaksi on palkattu Mikko Tupamäki, joka valmensi viimeiset viisi kautta Salon Vilpasta Korisliigassa. Tupamäen lisäksi akatemian valmennusryhmään kuuluvat mm. Ensio Helimäki, Juuso Konttinen ja Juuso Sainio.

Tupamäki on intoa täynnä: ”Minulla oli mahdollisuus jatkaa valmentamista Korisliigassakin, tämä vain oli sellainen homma jossa haluan ehdottomasti olla mukana.” Laukaassa kasvaneelle Tupamäelle oli iso asia palata takaisin Keski-Suomeen: ”Olen saanut täältä niin paljon että nyt on aika antaa takaisin.”

JBA:n ensimmäinen tapahtuma on 29. kesäkuuta, kun edustusjoukkue järjestää avoimen try-out-leirin. Kaikki yhteydenotot try-out-tilaisuuteen liittyen Mikko Tupamäelle (mikko.tupamaki@jba.fi / 0400 172083).