Naisten Tuplaviikonloppu Monnarilla!

//

,

JBA:n Naiset tarjoavat todellista korisviihdettä kaksin kappalein tulevana viikonloppuna otteluissa, joissa joukkue pelaa pudotuspelisijoituksista – Eikä siinä vielä kaikki!

Matsit pelataan tarunhohtoisella Monnarilla!

Kuin jouluaattoa odottava lapsukainen, emme meinaa pysyä aloillamme näitä spektaakkeleita odottaessamme. Käytetään siis aikamme käsien päällä istumisen sijasta nopeaan katsaukseen siitä, mistä asetelmista otteluihin lähdetään.

Lauantai, kello 13.00 vs. Puhuttaret

Tämän kalenterivuoden puolella otteitaan parantanut Puhuttaret taistelee kynsin ja hampain sarjapaikasta. Voiton päässä yskähtelevällä koneella maaliviivaa kohti etenevää Panttereita ja kaksi voittoa Turun Rientoa perässä oleva vantaalaisryhmä tulee Monnarille varmasti virtaa ja vimmaa täynnä, eikä taistelu sarjapisteistä tule olemaan yhtä helppo kuin sarjataulukosta voisi päätellä.

Tarkkakätinen Emmi Nyqvist, Vilja Laitakari, Heiskarin siskokset ja Divarin alimittaisten vitosten ikoni Emmi-Julia Korhonen luovat pohjan pelivalmiille nipulle, joka pystyy hyvänä päivänä hidastamaan vastustajiensa hyökkäyspelaamista todella ikävällä tavalla ja pakottamaan vihulaiset hyppyheittojoukkueeksi. Penkiltä kentälle on tarjolla, esimerkiksi, maratonille sarjan valmiimpia pelaajia, Vilja Riihimäki, sekä aina hymyilevä ja viime aikoina kovassa heitossa ollut, maailman paras Riina Vallila.

Kotijoukkueen näkökulmasta tärkeintä on pitää puolustuspuolella palloa intensiteetti, syke, verenpaine, kolesteroliarvot, painoindeksi ja hemoglobiinit siinä määrin kunnossa, ettei pelistä tule hölkkävauhtista puolen kentän käsipallokamppailua. Mustavalkoisen yksinkertaiseksi maalattuna, mitä enemmän lukemia lyödään siirtymäruuhkan mailimittariin, sitä paremmissa asemissa JBA on.

Pakollisissa puolen kentän tammiotteluissa mielenkiintoista on nähdä, miten kotijoukkueen tilankäyttö sopeutuu ahtaaksi maalattua aluetta tekevän Puhuttarien puolustuksen asettamiin haasteisiin. Puuroutuuko pallon liikuttelu korfpallomaiseksi syöttöhipaksi, vai läpäiseekö Monnari-Legenda Titta Lepistö ja Jebalaatio Pere Klingan luotsaaman puolustuksen kuin aamukahvi suolis-

Ja tähän asti selvittiin taas asiallisella linjalla.

Lehdistön sananvapautta ei ole syytä rajoittaa.

Hyvän maun rajoja voi silti kunnioittaa. Naisten pelit kuitenkin.

Tasa-arvo! Törkyä kaikille!

Eteenpäin.

Tämä on oikeasti spektaakkeli. Onko Enska Helimäki katsomossa? Vetääkö Enska ja Pere puoliajalla koko kentän 1vs1 SHOW’N!?

Ei voi tietää, ellei saavu paikan päälle.

Sunnuntai, kello 17.00 vs. Capitals – ARVONTA, PALKINTOJA, YLEISÖTULVA, EL CLASSICO!

Paras mahdollinen tapa päättää huikea koripalloviikonloppu. Hyvin mahdollisesti rutinoitunein Divarin valmennusstaffi (ainakin positiivisin) ja aivan jäätävällä pelivalmiudella jokaiseen tapahtumaan saapuva Caps-nippu, jossa on niin paljon potentiaalia, että räjähtää hallista katto irti.

Tätä ennenhän alueella pelataan, ainakin, U16 ikäluokan valtakunnallisia pelejä lauantaina Lehtisaaressa (kello 15, HoNsU vs. HyPo) ja sunnuntaina Monnarilla (kello 11, HoNsU vs. Ura). Täydellinen korisviikonloppu, joka saa ansaitsemansa loppuhuipennuksen edellisestä 10 ottelustaan 8 voittaneen Capitalsin saapuessa mittaamaan JBA:n kevätkunnon.

Ottelutapahtumasta arvoisensa tekee otteluisäntänä toimiva OP-Koti!

Tapahtumassa on arvontaa (jokainen arpa voittaa!) ja tarjolla on sen sorttisia palkintoloisia, että kotijoukkueen valmennusjohto on huhujen mukaan harkinnut ostavansa kaikki arvat.

PLUS! HUOMIO! ATTENZIONE!

Ottelussa arvotaan paikka kesän Kuortane Basketball Campille, kaikille otteluun saapuvien 2006-2014 syntyneiden junioreiden kesken! Palkinnon arvo 345€!

Jos ei tämä kaikki tee kamppailusta Tallinnan reissun jälkilöylyjä muistuttavan kihelmöivän kiinnostavaa, sarjataulukko viimeistään tekee. Ennen lauantain ottelua Capitals on yhden voiton karkumatkalla sarjataulukon vitosena, mutta edellinen keskinäinen kamppailu kääntyi Helsingissä JBA:n eduksi kahdeksan pisteen erolla. Runkosarjan loppukiri alkaa tulevana viikonloppuna ja kilpailu pudotuspelikaavion paikoista käy apokalyptisen kuumana.

Capitalsin kokoonpano on hienoisen mysteerin verhon alla HBA-yhteistyön tuomien potentiaalisten muuttujien vuoksi, mutta todella kova nippu saapuu Monnarille vaikka pelaajaruletti pyörähtäisi miten. Kotijoukkueen ryhmittymä on kohtuu varmasti lukkoon lyöty, vaikka yhden pelikuntoon piakkoin palaavan urheilijanuoren siluetti parrasvaloihin pääsyä odottaakin kuumeisesti.

Viime viikonloppuna kovan väännön Helsingin Urheilutalolla käynyt JBA taipui lopulta sarjan kolmospaikasta kisaavalle HNMKY:lle, mutta lupaavia merkkejä nähtiin erityisesti hyökkäyspäässä. Monesta suunnasta onnistumisia saanut Jebalaatio liikutti palloa, löysi puolustuksen kipukohdat ja rankaisi erityisesti kaaren takaa luoduista laadukkaista heittopaikoista.

Hyökkäyksen kapellimestari, Mikkosen Sarkku, kieputteli helsinkiläispuolustusta pyörryksiin peräti 12 koriin johtaneella syötöllä – Kuinka Caps on varautunut Lehtisaaren Legendan pysäyttämiseen?

Vakio-onnistuja, LEPISTÖN TITTA, jahtaa sarjan korikuningattaren titteliä ja syytä on olettaa, että lämpimät muistot tulvivat Monnarin korispyhätön uumenista mieliin ja virittävät Titta-Riinan likimain ennennäkemättömään iskuun.

Kuinka monta jölssiä Jenna naulaa? Hennan hyökkäyslevypallojen määrä, yli vai alle 7 per peli? Saran Swagger-mittari, riittääkö lukemat? KUKA PÄÄSEE, VAI PÄÄSEEKÖ KUKAAN ELSA SORRIN PIHDEISTÄ IRTI!?

Heta Mättö on kuulemma skorannut vasurilla tiistain treeneissä. Tämä ei ollut vitsi.

Mimmu Pussinen vetää 9-päiväisen työviikon alle ja lyö pelihaalarit sunnuntaina päälle. Odotettavissa noin 97 kansainvälistä skriiniä ja rullauksesta 0 korintekoyritystä, mutta 15 syöttöä vapaille heittäjille.

Maukka Ahosen oikean käden pora ja vasurille koukkaava pivot ovat osoittautuneet pysäyttämättömiksi luonnonvoimiksi. Tämä nyt oli vain ilmoitusluontoinen asia. Ettei tule yllätyksiä katsomon lehtereille.

KAIKKIEN AIKOJEN JOKERIKORTTI, PIIIINJAAAAAAA PAAANANEEEEEEENNNNNN. Rajaton korintekoarsenaali, stepbackien kantama yltää keskiympyrään, liikkeellelähtöaskeleet nopeampia ja vahvempia kuin Jagulaarilla. Koko koripallomaailma odottaa viikonloppua henkeään pidätellen. HENKEÄÄN PIDÄTELLEN.

LET’S GOOOOOO MONNARI!!!!!!!