Oulu odottamattomalle visiitille Viitaniemeen!

//

Okei, ei ole kyllä mitenkään odottamaton asia, on se kuitenkin tuolla otteluohjelmassa ollut ihan syksystä asti. Mutta se nyt sopi otsikkoon niin kivasti. Samalla kirjaimella alkavat sanat peräkkäin, onhan se vaan mukava fiilis kun sen saa tuohon ynnättyä. Ynnäiltyä. Ynnittyä. Ynni-throwback.

Ihan riittävästi turbulenssia on ollutkin tuoreen kalenterivuoden aikana otteluohjelmien pitävyyden kanssa, joten nauttikaamme tästä tulevasta lauantai-iltapäivän koripallokilvoittelusta koko olemuksellamme. Sikäli kun ihmisen olemus nyt mistään nauttii. En minä ole mikään Jumala. Mä olen tiedottaja.

Mikäli joukkueiden kauden edellinen kohtaaminen antaa mitään osviittaa, eikä kyllä anna yhtään mitään osviittaa kun ei se ole elollinen olio, eikä täten voi fyysisesti antaa asioita tai ainakaan mitään osviittoja. Ihan kuin se olisi edes oikea sana. Osviitta. Sanokaa se kaksikymmentäkolme kertaa peräjälkeen ja menettäkää usko äidinkieleemme.

Oli kuitenkin mukava koripallotapahtuma se syksyinen Oulu-JBA. Ihan ensiluokkaista viihdykettä ja sitä tällä tavalla jälkeenpäin reflektoi ja muistelee kyllä oikein erityisellä lämmöllä ja samalla tietysti lipeäkalalta haisevalla katkeruudella. Mikäli tässä puolia valittaisiin ja kotijoukkueen 24% kaukoheittotarkkuutta nyt sillai jälkikäteen alettais pilkkomaan ja sijoittelemaa tunneskaalan eri rekistereihin. Faktatotuus on kuitenkin se, että Clayton Guillozet teki korirenkaan kynnykseltä sekä sen postikoodin alueelta pinnoja likimain aina halutessaan, Dennis McKinneyn huljutellessa kaarelta kuulaa kuudesti keskelle keksintöä. Viisi K:ta peräjälkeen, on se nerokas.

No, kuitenkin. Tiukoilla hetkillä ammattimiehet löivät palloa naruihin – yhteensä 61 pisteen edestä – ja vierasjoukkue JBA ei sinnikkäästä ja laadukkaasta toteutuksestaan huolimatta saanut päätöshetkillä oranssia osumaan, joten pinnat jäivät tällöin Ouluun. Tai ei ne pisteetkään nyt mikään konkreettinen asia ole, siellä ne on basket.fi osoitteessa sarjataulukossa vaan lisätty Oulu Basketballin sarakkeeseen. Ettei ne niinkun olleet siinä toimitsijapöydällä, eikä siinä sitten lopullisen summerin soidessa joku mies Gladiator-ottelun hengessä näyttänyt peukkua johonkin suuntaan, päättäen pisteiden vääjäämättömän kohtalon.

Niitä pisteitä voi kuka tahansa lisätä ihan mihin vain jos tietää salasanat ja/tai ydinasekoodit, että siinä mielessä ollaan vähän huteralla pohjalla koko tämän toiminnan kanssa ja aina on syytä kyseenalaistaa auktoriteetteja kun mahdollisuus itsensä esittelee.

JBA lähtee matsiin odotetusti täydellä, täysin terveellä ja kuukausikaupalla kasassa olleella sekä yhdessä jo viikkokausia ympärivuorokautisesti harjoitelleella ryhmällä*. Uusia pelaajia ei kokoonpanoon ole tarvinnut lisätä hetkeen, joten onkin mielenkiintoista nähdä, että mihin yhteen hitsautunut ryhmä pystyy**!

* Kokoonpano arvottu rubiikin kuutiolla.

** Aku Kuusinen ja Elias Reponen tekevät Divari-A debyytit

Joukkojaan kohti myrskyisää taistelutannerta johdattaa viikinkisoturin ulkoisen habituksen omaava mies Harley Davidson -kuskin parrassa, jonka smile and charisma tutisuttavat kyynisimmänkin karaoke-emännän pohkeita. ”Viikingit-sarjan Jasper Pääkkönen look-a-like” kilpailun jokavuotinen pronssimitalisti Tuomas Flinck hipsutteli triplatuplan niskavilloja hellällä otteella Oulussa – Nähdäänkö Viitaniemen parketilla onnistunut triplatupla kera flick-flack-sarjan?

Muita jännityksen elementtejä tarjoavat Roope ”Kyllä mä oon ainakin 97% kolmospommittaja jos vaan on käsi yhtään vapaana” Filtness, sekä Ville ”Päivän aktiivisuus rannelaitteen mukaan 125% ja tiedät kyllä miten” Virtaharju. Tämän Swedish Twins Towersin potentiaalinen yhteiselo kentällä pitää sisällään saman verran erotiik-

Noniin. Miten hemmetissä sulla on edelleen pääsy tänne?

The first rule of Fight Club is yo-

Kaksi minuuttia aikaa lopettaa tämä ja poistua tiluksilta.

Olen Obi-Wan.

……En tiedä miksi kysyn, mutta: Mitä?

I am your only hope.

Minuutti.

X-Siivellä suoraan ihmisten sydämiin!

Vierailijoiden riveistä suositellaan seuraamaan pistenikkareiden lisäksi Myles Howardin fyysisen ja henkisen olomuodon rikkovaa preesensiä maalatun alueen läheisyydessä sekä sen sisällä. Jokaiseen voittavaan joukkueeseen tarvitaan yksi Myles Howard.

Ja jos se ei vielä ole selvää, niin Viljami Valkama kuuluu siihen Divari-A:n nuorten pelaajien listaan, joiden vuoksi Ruutu kannattaa avata aina kun nuorukainen pelaa. Valo on vihreämpi kuin koskaan ja siihen päälle on alkanut löytymään pelintekijän vaistoja ja valintoja.

JBA kolmen ottelun voittoputkessa! Oulu neljän! Joku putki katkeaa! Ainakin tiedottajan!

Otteluun ei valitettavasti ole katsojamerellä asiaa, koska vallitseva maailmanhistoriallinen vuoristorata-ajelu on nyt just siinä kohdassa, että ei vaan ole. Joten. RUUTU PLUSSALLE VAAN. KELLO 15. Kyllä se siitä!