Robert Juvonen jatkaa JBA:n takakentällä

//

Jyväskylä Basketball Academyn palapeli kaudelle 2017/18 sai yhden kulmapalasen lisää, kun joukkueen kapteeni Robert Juvonen (25v/185cm) jatkaa Keski-Suomen koripallon lippulaivan riveissä.

Uransa parhaan kauden tilastojen valossa menneellä kaudella pelannut Juvonen lukeutui läpi kauden JBA:n johtaviin pelaajiin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Uran parhaat Divari-A:n keskiarvonsa niin pisteissä (17,7), levypalloissa (5,4) kuin riistoissa (2,5) kirjauttanut Juvonen toimitti myös 3,7 koriin johtanutta syöttöä ottelua kohden. Muiden tilastojen lisäksi myös Juvosen teholukema koko kauden ajalta oli miehen uran kirkkaasti paras, 16,4.

 

Peliesitystensä lisäksi Juvonen toimi nuoren JBA:n ryhmän kapteenina ja asetti omalla esimerkillään joukkueen päivittäisen tekemisen tason Divari-A:n vaatimusten mukaiseksi. JBA:n jatkuva kehitys kauden mittaan kertoo omaa kieltään Juvosen merkityksestä joukkueelle, joka oli kauteen lähdettäessä yksi vähiten Divari-A:n pelejä pelannut ryhmä.

 

– ”Robi” on erinomainen johtaja ja esimerkin näyttäjä, jolla on kova palo harjoitella ja kehittää itseään. Hieno homma, että saadaan vietyä JBA:n toimintastandardeja yhdessä eteenpäin, iloitsee JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki.

 

– Robin panos meidän toimintaan on ollut iso monella alueella. ”Senior leadership” on erittäin tärkeää tällaisessa ohjelmassa. Huikea juttu, että Robi päätti vielä jäädä, vaikka saikin tarjouksia Korisliigan seuroilta.

 

Mitkä syyt saivat urallaan myös 25 Korisliiga-ottelua KTP:n paidassa vyölleen keränneen Juvosen jäämään Jyväskylän kauniisiin maisemiin?

– Viime kausi oli jotenkin niin erityinen, se sytytti uudestaan rakkauden koripalloon. Motivaatio koriksen suhteen on korkeampi kuin pitkään aikaan, ei ole sellaista ”pakkoa” treenata vaan puhdasta halua kehittyä, Juvonen hehkuttaa.

 

– Kehityin kauden aikana ehkä enemmän kuin minkään muun vuoden aikana urallani ja uskon, että edelleen on mahdollista kehittyä. Vielä vuosi Jyväskylässä tuntui parhaalta vaihtoehdolta tässä vaiheessa. Koen, että minulla on ensi kaudella vieläkin enemmän annettavaa joukkueelle. Toivon myös, että saan autettua kehittämään JBA:n toimintaa entistä enemmän myös kentän ulkopuolella.

 

Keravan Kori-80:n kasvatti Juvonen on urallaan pelannut viiden kauden aikana yhteensä 84 1-Divisioona A:n peliä JKS:n, Team Uusimaan, Keravan Energia Teamin, HoNsU Basketin ja JBA:n paidassa sekä 23 ottelua 1-Divisioona B:ta BC Jyväskylän riveissä.

 

JBA:n pelaajavalintoihin kaudelle 2017/18 kuuluu Juvosen lisäksi takamies Valtteri Leppänen. Uusista pelaajavalinnoista tiedotetaan lähiviikkoina.