Robert Juvonen JBA:n 1. sopimuspelaaja

//

Jyväskylä Basketball Academy on solminut ensimmäinen pelaajasopimuksen kiinnittämällä Robert Juvosen (24v/185cm) Miesten 1A-Divisioonaa pelaavaan edustusjoukkueeseensa kaudelle 2016/2017.

Keravan Kori-80:ssä koripallo-oppinsa saanut Juvonen omaa liigakokemusta KTP-Basketin riveistä. JBA:n ensimmäinen sopimuspelaaja Robert Juvonen on tuttu kasvo jyväskyläläiselle koripalloyleisölle.

Kaudella 2014/2015 HoNsU Basketin riveissä 1-divisioona A:ta 29 ottelun verran tahkonnut Juvonen kirjautti tuolloin keskiarvoikseen kunnioitettavat 10,7 pistettä, 4,2 levypalloa, 3,9 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden. Kaudella 2015/2016 mies ei kuitenkaan ykkösdivisioonaa pelannut, eikä syitä tarvitse lähteä hakemaan kaukaa. – Viimeiset kolme vuotta on mennyt opiskellessa. Kaksi vuotta tuli ensin pelattua ja jotain pientä loukkaantumista siinä oli myös, mutta enemmän kyse oli siitä, että opiskeluiden ja pelaamisen välillä tasapainotellessa aika tuntui loppuvan kesken, 24-vuotias takamies toteaa. – Viime vuonna panostin enemmän opiskeluun ja tuli liikuttua kaikilla muilla tavoin siinä määrin, että sanoisin olevani nyt paremmassa kunnossa kuin ehkä koskaan ennen. En ollut edes miettinyt ensi kaudelle pelikuvioita ennen kuin Mikko (Tupamäki) soitti. Mikko sai innostettua ja miehen intohimo JBA:ta kohtaan tarttui välittömästi. Kyseessä on pitkän tähtäimen juttu ja se on todella hienoa. Tavoitteena on olla vahva joukkue myös kymmenen vuoden päästä, ei vain vuoden aikajänteellä.

Opiskelun ja ammattimaisen harjoittelun yhdistäminen on JBA:n toiminnan keskiössä, mikä avaa Juvosen tapaisille pelaajille mahdollisuuden edelleen tavoitella myös pelaajina oman potentiaalinsa realisoimista. – Robert on ideologiaan sopiva pelaaja, joka on toivonut mahdollisuutta yhdistää paremmin pelaamisen sekä opiskelun ja jolla on pelaajana vielä kehitysaskeleita otettavana, JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi. – Pelaajana Robert on johtajatyyppi vaativaan takakentän rooliin ja tulee olemaan iso osa meidän pelaamistamme. Mies pystyy varmasti auttamaan nuorempia pelaajiamme kokemuksensa ansiosta, Robertilla on kuitenkin kokemusta myös Korisliigasta ja nuorten maajoukkueista. Viidessä U16-, ja yhdessä U20-ikäluokan maaottelussa 3,8 pisteen keskiarvoilla esiintynyt ja Korisliigassa KTP-Basketin paidassa pronssia kaudella 2010/2011 voittaneen Juvosen näkemykset omasta roolistaan osuvat yhteen päävalmentajan kanssa. – Tuon nuoreen joukkueeseen kokemusta, tarkoituksena on varmasti ottaa tietynlainen johtajan rooli, Juvonen pyörittelee. – Pelikentälle tuon taistelua ja periksiantamattomuutta ja harjoituksiin tietynlaista positiivisuutta. Vaikka tehdään töitä tosissaan, pitää mun mielestä harjoituksissa silti olla hauskaa.

JBA:n joukkuetta lähdetään Juvosen jälkeen täydentämään mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman pian. – Lähipäivinä julkaistaan todennäköisesti lisää sopimuksia. Opiskelupaikkojen selviäminen vauhdittaa joukkueen kokoamista varmasti, Tupamäki paljastaa.