Samuli Oja ja Jaakko Björk – Takasin Ku Selkä

//

Jyväskylä Basketball Academyn perinteikäs ja historian kirjojen lehtiä vauhdilla täyttävä edustusjoukkue on tehnyt lisää pelaajavalintoja! Valkosuklaa ei pelaakaan yksin! Samuli ”Joojoo, älä jankuta” Oja ja Jaakko ”Jumalainen Vartalo” Björk jatkavat valkosinisissä myös kaudella 2018/19. Juhlikaa asianmukaisesti.

Asiallinen herrasmies Samuli ”Höylä” Oja on lukeutunut JBA:n kantaviin voimiin jo sen perustajahetkestä lähtien. Ylpeydellä aivan liian vanhoja Lahden Namikan, todennäköisesti Teemu Laineen pelissä käyttämiä, kokemukselta tuoksuvia shortseja käyttävä Samuli on joukkueen hiljainen johtaja ja nuorempia pelaajia isällisellä otteella ohjastava lammaspaimen.

 

Menneellä kaudella ”Soja” höynäytteli puolustuksia 6,7 pisteen ja ennätyksellisen 2,0 syötön keskiarvoilla, naulaten kolmoset säkkiin 34,0% tarkkuudella. Luontaisella, lähes poikamaisella charmillaan Samuli onnistui sulattamaan kotiyleisön sydämistä 100%.

 

– Mukavaa jatkaa tutussa ja innostavassa ympäristössä. Henkilökohtaisena tavoitteena on jatkaa omien kehityskohteiden työstämistä ja olla aiempaa parempi koripalloilija. Täydennä ite jos haluat. Ei irtoa enempää jargonia. Nyt on kesä, kommentoi Samuli interwebin välityksellä.

 

Päävalmentaja Mikko Tupamäki on luonnollisesti innoissaan aromipesämäisen varman suorittajan jatkamisesta.

 

– Samulihan on Hyvinkään Shane Battier. Joukkueen liima ja kinnas, Tupamäki aloittaa kahvipäissään.

 

– Samuli tuo hiljaista johtajuutta, esimerkillisen puolustusasenteen ja pelitapaesimerkin. Heittämiseen tarvitaan tasaisuutta etenkin kuljetuksesta, myös kontaktista ajojen viimeistelemisen kanssa tehdään töitä. Samulin jatko tarkoittaa sitä, että JBA:n toimintakulttuuria on siirtämässä eteenpäin joukkuepelaaja primus inter pares, Tupamäki jatkaa ja paukuttelee henkseleitään sujuvalla latinankielen taidollaan.

 

EIKÄ SIINÄ VIELÄ KAIKKI!

Joukkueessa jatkaa myös Jaakko ”Jaargo” Björk, joka on saanut sukunimensä kuuluisan islantilaisen laulaja-lauluntekijä, säveltäjä, näyttelijä ja tuottaja Björkin mukaan. Björkhän on islantia ja sen suora suomenkielinen käännös on ”Laukaan Lihamestari”.

 

Jaakko joutui jättämään viime kauden väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta kesän aikana Monnarin uumenissa mies on vääntänyt rautaa ja löylyttänyt joukkuekavereita koripalloparketin puolella siinä määrin väkevällä tahdilla, että vähän kyllä sääliksi käy eteen astelevia vastustajia tulevalla kaudella. Ei pelkästään sen takia, että Jaakko tulee runnomaan tiensä joka ikiseen levypalloon, vaan siksi, että mies tekee sen hymyillen ja samalla laulaen Kake Randelinin kappaletta ”Margarita”.

 

– Laita sinne, että odotan ensi kautta innolla kun on kroppa taas tikissä. On kyllä haikea fiilis, kun toinen Laukaan mörssäri ja etukentän kumppani Jere ”BEEFSTORM” Luoma on lähtenyt joukkueesta, Jaakko tunteilee.

 

– Tavoitteena on pelata ehjä, tai ainakin kohtuullisen ehjä kausi. Voit käyttää loppuun sit omaa kirjallista luovuutta, Jaakko toteaa, koittaen laittaa muut tekemään likaisen työn puolestaan.

 

Päävalmentaja Tupamäen mietteet ”Laukaan Roskakuskista” ovat sellaisia, että herkempi kansalainen saattaisi kyynelehtiä.

 

– Jaakko oli toissa kaudella joukkueen yksi eniten kehittyneistä pelaajista, mutta harmilliset polvivaivat vesittivät viime kauden. Jaakon läsnäolo nostaa jo pelkästään harjoitusten intensiteettiä, koska Jaakko vetää aina täysillä ja tinkimättömällä asenteella, pelaa kovaa ja syöksyy joka ikisen irtopallon perään, Tupamäki summaa.

 

– Jaakko pitää yllä myös tuikitärkeää laukaalaiskiintiötä. Terveenä ollessaan Jaakko antaa meille rutkasti taistelutahtoa ja kovuutta puolustuspäähän, sekä luonnollisesti levypallovoimaa.