Titta-Riina Lepistö vahvistamaan JBA:ta!

//

Tulevaan, seuran ensimmäiseen Naisten 1-Divisioonan kauteen valmistautuva Jyväskylä Basketball Academyn ryhmä vahvistuu kovimmalla mahdollisella tavalla, kun HoNsU-kasvatti ja Korisliiga-mestari Titta-Riina Lepistö liittyy joukkueen vahvuuteen!

Jyväskylä Basketball Academyn naisten edustusjoukkueen valmistautuminen divarikauteen 2020/21 on täydessä vauhdissa ja joukkueen kokoonpano alkaa hahmottua pala palalta. Palapelin kulmapalat loksahtivat kertalaakista paikalleen, kun nuorta ryhmää saapuu vahvistamaan HoNsUn juniorimyllyssä koripallo-oppinsa alulle laittanut, likimain kaiken nähnyt ja kokenut Titta-Riina Lepistö.

Korisliigassa kaiken kaikkiaan 13 kautta ja 357 ottelua pelannut, 182-senttinen monipuolisuusihme Lepistö on liigaurallaan juhlinut HyPon paidassa kertaalleen mestaruutta ja päässyt muiden mitalin värien makuun kolmesti (1x hopea, 2x pronssi). Menneellä kaudella Titta operoi tilastorivilleen 13,0 pisteen, 5,2 levypallon ja 2,9 syötön keskiarvot.

Titan viimeiseksi jääneellä HoNsUn liigakaudella kultaisen 90-luvun ikinuorukainen lähenteli jopa tupla-tuplan keskiarvoja (14,6/9,7), joista molemmat olivat Lepistön uran parhaita lukemia. Ehkäpä keskisuomalaiset maisemat vain ovat sellaisia, joiden huomassa koripallon pelaaminenkin on keskimääräistä helpompaa.

Miltä paluu tuttuihin järvimaisemiin on tuntunut kuuden Hyvinkäällä vietetyn kauden jälkeen?

– Paluu kotikonnuille Laukaaseen oli paras päätös vuosiin. Järvimaisemissa jos jossain on ihmisen hyvä olla ja elää, Lepistö hymyilee.

Kaiken kaikkiaan 13 vuotta liigaparketeilla on varmasti opettanut ja tarjonnut paljon kokemuksia. Mitkä asiat nousevat päällimmäisinä mieleen kun hetkisen hengähtää ja vilkaisee taustapeiliin?

– HoNsUssa pääsin jo nuorena ottamaan ensiaskeleet naisten liigassa ja osaavien valmentajien alaisuudessa pääsin turvallisessa ympäristössä kehittymään pelaajana. Vaikka suurta menestystä ei HoNsUssa joukkueelle ikinä tullut, on näistä vuosista kertynyt kokemus kehittänyt itseäni pelaajana todella paljon, Titta muistelee.

– Hyvinkäällä pääsin pelaamaan todella kokeneiden ja ansioituneiden pelaajien kanssa, joilta opin paljon lisää koripallosta ja elämästä yleensäkin. Menestystä Hyvinkää vuosilta tuli paljon, kruununa liigamestaruus, mutta kyllä kaikkein upein asia näiden 13 liigavuoden aikana ovat olleet ihmiset, joiden kanssa on päässyt työskentelemään.

Ennen aikojaan loppunut, ainakin tällä erää Lepistön viimeinen liigakausi kului nuoren HyPon joukkueen johtohahmona ja ammattilaisuuden esimerkkinä nuorille pelaajille. Tulevalla kaudella Lepistö on siis ainakin osittain tutun tilanteen edessä päästessään nuorten ja lupaavien, nuorisomaajoukkueidenkin toiminnasta kokemusta omaavien pelaajien kanssa valloittamaan divariparketteja.

– Titan kaltaisen pelaajan saaminen mukaan porukkaan on tietysti ihan mielettömän hieno juttu. Lyhyessä ajassa on jo nähty se valtava lisäarvo, minkä hän nuoreen ryhmään tuo, päävalmentaja Juuso Sainio toteaa.

– Se on ihan hyvä, tasapainottava ja virkistävä tekijä meidän nuorukaisille, kun aina ei ole kiire joka paikkaan kentällä. Kauden mittaan koitetaan löytää mahdollisimman monipuolisia ja mielikuvituksellisia tapoja käyttää Titassa yhdistyvää pituutta ja taitopakettia.

Miltä JBA:n toiminta on ensipuraisun perusteella maistunut pelaajalle?

– Alkuun jännitti, että miten sitä taipuu nuorten vauhtiin, mutta, vaikka vähän yskähdellen, on vanha kone lähtenyt käyntiin ja tuntuu kivalta olla osa porukkaa, Titta naurahtaa.

– JBA:ssa on mahtava meininki. Nuoret tytöt ovat kunnianhimoisia sekä ahkeria treenaajia ja valmentajat haluavat auttaa pelaajia menemään eteenpäin.

Minkälaisin odotuksin katseita siirretään kohti syksyä?

– Odotan innolla kauden alkua! En osaa ihan tarkalleen vielä sanoa minkälainen taso divarissa on, mutta uskoisin meidän nuoren ryhmän pärjäävän vauhdissa mukana, Titta puntaroi.

– Oma panokseni on rauhoittaa tarvittaessa tätä vauhtia ja kokemuksella auttaa joukkuetta. Omalta kohdalta suurin jännitys lienee siinä, kuinka monet villasukat kerkeää kauden aikana kutomaan bussimatkoilla.

Jyväskyläläisen koripallomyllyn kasvattina on varmasti mukava palata myös tuttuihin ympyröihin pelaamaan. Titta-Riina Lepistö, jos saisit käyttää 30 sanaa tulevan kauden markkinointiin, miten sen tekisit?

– Mahtavaa, että Jyväskylässä pelataan taas naisten valtakunnallisessa sarjassa korista. Toivottavasti moni löytää tiensä katsomoon kannustamaan nuorta ja nälkäistä joukkuettamme. Lupaan, että tulevalla kaudella kentällä nähdään paljon vauhtia ja taidokkaita suorituksia!

Millimetrin tarkkaa työtä, kokemuksen tuomalla varmuudella.

Tue tyttöjen ja naisten toimintaa ostamalla tukikausikorttisi täältä.